Πέμπτη, 08 Οκτώβριος 2015 09:46

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1-3: Δυσκολεύτηκε αλλά προκρίθηκε

Γράφτηκε από τον

Πιο δύσκολα από ότι ίσως θα περίμενε κανείς η Καλαμάτα ξεπέρασε χθες το εμπόδιο της Σπερχογείας στο γήπεδο «Π. Γεωργανάς» και πήρε την πρόκριση για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Μεσσηνίας, όπου θα αντιμετωπίσει τον Τσικλητήρα Πύλου σε διπλούς αγώνες.


Το συγκρότημα του Κώστα Κλάδη επικράτησε με 3-1 των «ταύρων» που προηγήθηκαν στο σκορ και με την μαχητική τους εικόνα βοήθησαν στο να γίνει ένας πραγματικά αμφίρροπος αγώνας που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των περισσότερων από 300 φιλάθλων των δύο ομάδων που παρακολούθησαν το παιχνίδι.

Με Τσιμικλή, Βορίλα
και αλλαγές η Καλαμάτα

Ο Κλάδης επέλεξε να κρατήσει εκτός σχεδόν όλους τους παίκτες που είχε ξεκινήσει στον αγώνα πρωταθλήματος με τον Ηρακλή Ψαχνών καθώς στην 11άδα ήταν μόνο ο Δούμουρας από την 11άδα του πρωταθλήματος. Ωστόσο έπαιξαν αρκετοί παίκτες που υπολογίζονται από τον Μεσσήνιο τεχνικό για την συνέχεια, όπως οι Παναγιωτόπουλος, Αγγελόπουλος, Λένγκα αλλά και οι νεοαποκτηθέντες Τσιμικλής και Βορίλας.
Στο β' ημίχρονο μάλιστα στο σε σημείο που το σκορ ήταν εύθραυστο (1-2), ο Κλάδης πέρασε στο ματς και τους Κερμενίδη, Αθανασόπουλο.
Ενώ, από την εξέδρα παρακολούθησαν τον αγώνα οι Θωμάς, Καλαγκάνης, Νινιός, Ιλιεφ, Γαλανόπουλος, Λίπι, Κωνσταντινίδης, Τορεζάνι, μαζί με τον πρόεδρο Γιώργο Ράλλη και σχεδόν όλα τα μέλη της διοίκησης.

Η εικόνα του αγώνα

Η Καλαμάτα μπήκε δυνατά στο ματς και στο 3' είχε οριζόντιο δοκάρι σε κεφαλιά του Δούμουρα, μετά από σέντρα του Αγγελόπουλου. Δεύτερο δοκάρι, ξανά οριζόντιο, για την Καλαμάτα με σουτ του Βορίλα έξω από την μεγάλη περιοχή  στο 19' ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Τσιμικλής με σουτ υποχρέωσε τον Τσούλο σε δύσκολη απόκρουση σε κόρνερ.
Μετά το 20' όμως η Σπερχογεία ισορρόπησε και στο 30' προηγήθηκε στο σκορ, εκμεταλλευόμενη ένα τραγικό λάθος στην άμυνα της Καλαμάτας. Εγινε μια βαθιά μπαλιά προς τον Κουλόπουλο, ο Γκαρμίρης έκανε έξοδο αλλά έδιωξε την μπάλα πάνω στην πλάτη του Λένγκα. Η μπάλα λοιπόν… γύρισε προς το άδειο τέρμα με τον επερχόμενο Κουλόπουλο να την σπρώχνει στα δίχτυα για το 1-0!
Η απάντηση ήρθε στο 39' όταν ο Μπινιχάκης έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Παναγιωτόπουλος πήρε την κεφαλιά και η μπάλα έφτασε στον Βορίλα που από κοντά ισοφάρισε σε 1-1.
Στο ξεκίνημα της επανάληψης, στο 46', ο Μπινιχάκης με φοβερό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στην συνέχεια αυτή έσκασε λίγα εκατοστά μέσα από την γραμμή του τέρματος. Ο Αθανασόπουλος την έσπρωξε στα δίχτυα, όμως το γκολ χρεώνεται στον Μπινιχάκη, αφού όπως προαναφέρθηκε, η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή. Στο 65' ο Άγγελόπουλος αστόχησε από πλεονεκτική θέση και στο 66' έγινε η φάση που θα μπορούσε να ξαναφέρει ισορροπία στο σκορ.
Ο Κουλόπουλος πήρε μια πάσα στην περιοχή και έκανε την προσποίηση στον Δούμουρα, που τον κράτησε και ο παίκτης της Σπερχογείας έπεσε στο έδαφος. Οι γηπεδούχοι φώναξαν για πέναλτι όμως ο Ψηλοπαναγιώτης έκρινε - κακώς κατά την άποψη μας - ότι το κράτημα δεν ήταν τέτοιο που να δικαιολογεί την εσχάτη των ποινών και έδειξε να συνεχιστεί το ματς.
Στο 83' ο Λένγκα με μακρινή πάσα βρήκε τον Κερμενίδη στην περιοχή και αυτός με ωραίο σουτ διαμόρφωσε το τελικό 1-3 για την Καλαμάτα.
Συμπερασματικά, ο Κλάδης σίγουρα περίμενε περισσότερα από κάποιους παίκτες στους οποίους έδωσε χθες την ευκαιρία. Η Σπερχογεία, παρά τον αποκλεισμό, μόνο κέρδη έχει από το χθεσινό ματς καθώς η καλή εικόνα της απέναντι σε ένα δυνατό αντίπαλο της δίνει ψυχολογία για την συνέχεια του πρωταθλήματος της Α' τοπικής.
Βοηθοί του Ψηλοπαναγιώτη ήταν οι Τσίρμπας, Ρέκκας.
ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ: Τσούλος, Κουμούτσος (85' Μαλλικούρτης), Δωδέκατος, Β.Ν. Κουρέας, Ντούζια, Γεωργαντάς (87' Ντέρτζια), Κουλόπουλος, Χριστόπουλος, Παπανικολόπουλος, Σώκαλης, Δημητρίου.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Γκαρμίρης, Μπινιχάκης, Καραλής, Λένγκα, Δούμουρας, Τσιμικλής, Αγγελόπουλος (76' Βασιλόπουλος), Κουντάνης, Παναγιωτόπουλος (46' Αθανασόπουλος), Βορίλας (64' Κερμενίδης), Γιακουμής.

Η προσοχή
στο Λουτράκι

Από σήμερα η Καλαμάτα στρέφει αποκλειστικά την προσοχή της στο εκτός έδρας παιχνίδι της Κυριακής (4 μ.μ.) με το Λουτράκι, για την 3η αγωνιστική της Γ' εθνικής.
Οι Μεσσήνιοι μετρούν δύο νίκες σε ισάριθμους εντός έδρας αγώνες μέχρι τώρα και την Κυριακή θα ψάξουν για το πρώτο θετικό αποτέλεσμα μακριά από το γήπεδο τους.