Πέμπτη, 08 Οκτώβριος 2015 12:14

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ 3-4: Παλικαρίσια πρόκριση στην παράταση με Παναγόπουλο στο 119'!

Γράφτηκε από τον

Εσπασαν καρδιές χθες στο "Γ. Λουκαρέας" στον προημιτελικό του κυπέλλου Μεσσηνίας, όπου η Κυπαρισσία πήρε την πρόκριση στην παράταση με 3-4 και "χρυσό" σκόρερ στον 119' τον Φώτη Παναγόπουλο.

ία παλικαρίσια πρόκριση στα ημιτελικά για τους πρωταθλητές Μεσσηνίας μιας και βρέθηκαν να χάνουν με 2-0 και 3-1, ενώ έπαιξαν και για ένα ημίχρονο με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Γαργαρώνη στο 43'.
Παρόλα αυτά κατάφεραν με εξαιρετικό ποδόσφαιρο στο β' ημίχρονο να ισοφαρίσουν σε 3-3 με τον Μιτρόφ να δίνει το... φιλί της ζωής στο 92' στέλνοντας το ματς στην παράταση.

Δεν επανέλαβε
την περσινή έκπληξη

Μέχρι τότε ο Ολυμπιακός κρατούσε στα χέρια του μια μεγάλη πρόκριση και ήταν μια ανάσα στο να επαναλάβει την περσινή έκπληξη όταν είχε πετάξει εκτός θεσμού τον ΑΟΚ και πάλι στους "8"!
Ομως οπισθοχώρησε στο δεύτερο μέρος αν και έπαιζε με παίκτη περισσότερο, δίνοντας χώρο στην Κυπαρισσία και το πλήρωσε στο φινάλε. Σημαντικός παράγοντας στην ανατροπή του σκορ ήταν ότι στο 88' έμειναν και οι γηπεδούχοι με 10 παίκτες, ενώ στο 104' αποβλήθηκε και δεύτερος παίκτης τους και τελείωσαν το ματς με 9 παίκτες.
Στα ημιτελικά η Τριφυλιακή ομάδα θα βρει απέναντι της τον Πανθουριακό σε διπλούς αγώνες και θα επιδιώξει να επανέλθει σε τελικό κυπέλλου μετά από δύο χρόνια.

Προβάδισμα με Παπαδέα
και Αλεξανδρόπουλο

Στο 7' ο Κόλλιας έκανε την κεφαλιά πάσα για τον Παναγόπουλο που έπιασε νέα κεφαλιά, με τον Ρακόπουλο να απομακρύνει.
Στο 13' οι "ερυθρόλευκοι" απάντησαν στις ευκαιρίες με το σουτ του Αναγνωστόπουλου να αποκρούει ο Αντωνόπουλος.
Στο 28' ο Τσαναλίας έκανε λάθος γύρισμα, όμως ο Παναγόπουλος νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Ρακόπουλο που έπεσε στα πόδια του κι έδιωξε.
Εξι λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία όταν μετά από σέντρα του Παπαγεωργίου, ο Μιλοσέσκι έπιασε το σουτ με την μπάλα να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι και να φεύγει άουτ.
Και φτάνουμε στο 37' όταν ο Αλεξανδρόπουλος εκτέλεσε ένα φάουλ από πλάγια θέση, με τον Παπαδέα να πετάγεται στο πρώτο δοκάρι και με προβολή να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Αποβλήθηκε στο
43' ο Γαργαρώνης

Η ομάδα του Γ. Πολυμενέα στο 43' κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Παπαδέα από τον Γαργαρώνη, με τον κ. Μπλάνα να στήνει σωστά την μπάλα στα 11 βήματα και να αποβάλει τον αμυντικό του ΑΟΚ, αφού ήταν τελευταίος παίκτης.
Ο Αλεξανδρόπουλος ευστόχησε στο πέναλτι γράφοντας το 2-0, με τον Ολυμπιακό να πηγαίνει με μεγάλο προβάδισμα στα αποδυτήρια.

Τρία γκολ σε 6 λεπτά!

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με γρήγορο γκολ για τους "κυανόλευκους" στο 49', όταν ο Γεωργιόπουλος που είχε περάσει δεξί χαφ έκανε εκπληκτική προσπάθεια περνώντας τρεις αντιπάλους και με ψύχραιμο πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα (2-1).
Το γκολ αυτό δεν το χάρηκαν οι φιλοξενούμενοι μιας και στο 51' μετά από κόρνερ του Τζίφα και πρώτη κεφαλιά του Αργάνη, ο Γ. Μπάλλας με γυριστή κεφαλιά έκανε το 3-1.
Ομως στο 54' ο σπεσιαλίστας στα φάουλ Ντέγιαν Μιλοσέσκι με απευθείας εκτέλεση μείωσε εκ νέου σε 3-2 (στο ίδιο γήπεδο είχε βάλει δύο γκολ με φάουλ πριν τρεις ημέρες με τον Απόλλωνα για το πρωτάθλημα), βάζοντας ξανά την ομάδα του στο παιχνίδι της πρόκρισης.
Η Κυπαρισσία με την ψυχολογία υπέρ της πίεσε τον Ολυμπιακό, παρότι έπαιξε με παίκτη λιγότερο. Στο 62' έχασε σημαντική ευκαιρία με τον Παναγόπουλο να πιάνει το διαγώνιο σουτ, ο Ρακόπουλος απέκρουσε και ο Κόλλιας από κοντά δεν μπόρεσε να πιάσει για λίγο το σουτ.

Με 10 και ο Ολυμπιακός στο 88'

Τα λεπτά περνούσαν με τον Ολυμπιακό να κρατά το υπέρ του σκορ και τον ΑΟΚ να πιέζει για την ισοφάριση, χωρίς όμως να βγάζει μεγάλες φάσεις.
Στο 88' έμεινε και η καλαματιανή ομάδα με 10 παίκτες, λόγω δεύτερης κίτρινης στον Σ. Μπάλλα που κλότσησε μακριά την μπάλα για καθυστέρηση.

Ο Μιτρόφ το 3-3 στο 92'

Και φτάνουμε στο 92' όταν σε μια φάση διαρκείας ήρθε η ισοφάριση... Από εκτέλεση κόρνερ ο Δημητρουλόπουλος έπιασε την κοντινή κεφαλιά για να διώξουν οι αμυντικοί, στη συνέχεια ο Κόλλιας σούταρε από κοντά, όμως ο Ρακόπουλος έκανε μεγάλη επέμβαση... Η φάση όμως δεν είχε τελειώσει με τον Ανδρουτσή να σουτάρει και μετά από σύγχυση στην περιοχή ο Μιτρόφ με κοντινή προβολή την έστειλε στα δίχτυα για το 3-3.
Το ματς πήγε στην παράταση, με τους παίκτες του Νίκου Φρούσσου να έχουν ψυχολογικό πλεονέκτημα και να ψάχνουν ένα τέταρτο γκολ.
Στο 91' ο Κόλλιας μετά από επέλαση, έδωσε στον Παναγόπουλο που σούταρε, όμως ο Ρακόπουλος έδιωξε με τα πόδια, ενώ μετά από δύο λεπτά το σουτ του Γεωργιόπουλου έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 98' η προβολή του Παναγόπουλου έφυγε λίγο άουτ, από σέντρα του Γιαννόπουλου.

Εμεινε με 9 ο Ολυμπιακός στο 104'

Στο 104' ο Μιχαήλοφ έκανε ένα σκληρό φάουλ στον Γεωργιόπουλο στο χώρο του κέντρου και αντίκρισε την 2η κίτρινη, αφήνοντας την ομάδα του με 9 παίκτες.
Ο ΑΟΚ με παίκτη παραπάνω στο β' ημίχρονο της παράτασης πίεσε την εστία του Ρακόπουλου και κατάφερε να φτάσει στο νικητήριο γκολ ένα λεπτό πριν το ματς πάει στα πέναλτι... Ηταν το 119' όταν ο Παναγόπουλος με γυριστό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Ρακόπουλου για το τελικό 3-4, λυτρώνοντας την ομάδα του.
Πολύ καλή η διαιτησία του Μπλάνα και των βοηθών του Λάμια και Σερεμέτη σε ένα δύσκολο παιχνίδι με πολλές αμφισβητούμενες φάσεις.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Ρακόπουλος, Μαρούδας, Τσαναλίας (58' Σ. Μπάλλας), Πολυμενέας, Γ. Μπάλλας, Αργάνης, Π. Παπαδέας (46' λ. τρ. Μιχαήλοφ), Τζίφας, Θεοδωρόπουλος (70' Κούτρης), Αλεξανδρόπουλος, Αναγνωστόπουλος.
ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: Αντωνόπουλος, Γεωργιόπουλος (117' Ζαφείρης), Γιαννόπουλος, Γαργαρώνης, Ανδρουτσής, Δημητρουλόπουλος, Αργυρόπουλος, Μιλοσέσκι, Κόλλιας (100' Κωνσταντόπουλος), Παπαγεωργίου (46' λ. τρ. Μιτρόφ), Παναγόπουλος.