Πέμπτη, 08 Οκτώβριος 2015 12:44

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO 2016: Εκτός με Ιρλανδία σήμερα η Εθνική

Γράφτηκε από τον

Στην τελική ευθεία για την πρόκριση στα τελικά της Γαλλίας μπαίνουν από σήμερα τα προκριματικά του EURO 2016, με τα παιχνίδια της 9ης αγωνιστικής των ομίλων.

Η εθνική Ελλάδας θα παίξει σήμερα στο Μπέλφαστ (9.45 μ.μ. ΕΡΤ1) κόντρα στη Βόρεια Ιρλανδία για τον 6ο όμιλο.
Η ελληνική ομάδα αγνοεί ακόμη τη νίκη, υπάρχει όμως συγκρατημένη αισιοδοξία ότι κάτι καλό μπορεί να προκύψει στην αναμέτρηση του «Windsor Park», αφού η «γαλανόλευκη» και δυνατή εμφανίζεται εκτός έδρας, όπου μετρά τρεις ισοπαλίες σε Ρουμανία, Ουγγαρία και Φινλανδία.
Από εκεί και πέρα το σημαντικότερο ματς της αγωνιστικής θα διεξαχθεί στο Ελμπασάν, όπου θ' αναμετρηθούν Αλβανία και Σερβία. Οι Αλβανοί διεκδικούν την πρόκριση τους στα τελικά της διοργάνωσης, το καλοκαίρι στα γήπεδα της Γαλλίας, και θέλουν τη νίκη χωρίς επεισόδια, ώστε ν' αποφύγουν την τιμωρία από την UEFA.
Το ματς αυτό είναι ουσιαστικά η ρεβάνς του αγώνα των δύο ομάδων στο Βελιγράδι, το οποίο είχε σημαδευτεί με σοβαρά επεισόδια και είχε οδηγήσει στην τιμωρία της εθνικής Σερβίας με την αφαίρεση βαθμών. Σημαντικά είναι και τα παιχνίδια της Τσεχίας με την Τουρκία, της Σκοτίας με την Πολωνία, της Ιρλανδίας με τη Γερμανία, και της Κροατίας με τη Βουλγαρία.