Πέμπτη, 08 Οκτώβριος 2015 15:10

Κάλεσμα Γαϊτανάρου για βοήθεια στην "Μαύρη Θύελλα"

Γράφτηκε από τον

Με επιστολή του ο επίτιμος πρόεδρος της "Μαύρης Θύελλας" Λυκούργος Γαϊτανάρος καλεί το Δήμο Καλαμάτας, αλλά και όσους έχουν οικονομική ευχέρεια να βοηθήσουν την ομάδα ώστε να επιστρέψει στα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου. Κάτι που θα έχει όφελος και για την τοπική οικονομία.


Αναλυτικά το κείμενο: "Αγαπητοί συμπατριώτες,  Η Μαύρη Θύελλα δεν είναι μόνο για τους φιλάθλους. Είναι για όλους τους Μεσσήνιους. Και αυτό το έχετε ζήσει όλοι σας, τις εποχές της με τις μεγάλες δόξες. Που τότε κάθε δεύτερη Κυριακή στην ποδοσφαιρική περίοδο, είχε μεγάλο πανηγύρι με τρομερή κίνηση και με επίσκεψη πολύ κόσμου, που ερχόταν από ολόκληρη τη Μεσσηνία και από άλλα μέρη των φιλοξενούμενων ομάδων. Αυτό ήταν μεγάλο οικονομικό όφελος για την πόλη της Καλαμάτας και για όλο το νομό. Προσέφερε δύο μεγάλα έργα, το Στάδιο και το Κολυμβητήριο και από λάθος και κακή εκτίμηση δεν έγινε τότε ο ποταμός Νέδων πλωτός μέχρι την Αγία Άννα (γόνδολες Βενετίας). Οι προσφορές της Μαύρης Θύελλας είναι και σε άλλους τομείς, τις οποίες καλώς γνωρίζετε, χωρίς να έχει επιβαρύνει οικονομικά κανέναν, και να μην έχει βοηθηθεί οικονομικά από κανέναν, πλην ελαχίστων αδύνατων προέδρων που την χρηματοδότησαν στις δύσκολες στιγμές της. Όποιος γι’ αυτό έχει αντίρρηση μπορώ να το αποδείξω αμέσως. Όσοι έβγαλαν προσωρινά χρήματα τα πήρανε και έφυγαν. Σήμερα δυστυχώς η Καλαμάτα εδώ και λίγα χρόνια περνά μια δύσκολη περίοδο με μεγάλη οικονομική δυσχέρεια. Έχει ανάγκη τη βοήθεια όλων προκειμένου πάλι να ανέβει στα ψηλά σαλόνια. Εκεί που της ταιριάζει. Δεν είναι μόνο να κάνουμε κριτική, αλλά πρέπει να βάζουμε και λίγο το χέρι στην τσέπη, σύμφωνα με τη δύναμη που έχει ο καθένας από εμάς. Ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη, όλοι μαζί ναι.  Η φετινή περίοδος ξεκίνησε πάρα πολύ καλά, παρά την μεγάλη οικονομική στενότητα που περνάει η ομάδα. Είχαμε μεγάλη αισιοδοξία για τη φετινή οικονομική περίοδο αλλά δυστυχώς δεν πραγματοποιήθηκε.  Λόγω της οικονομικής κρίσης δεν έγινε η επένδυση, ενώ η προοπτική ήταν μεγάλη ότι φέτος η Μαύρη Θύελλα θα έγραφε καινούρια σελίδα ιστορίας, αλλά δυστυχώς δεν επετεύχθη ούτε και η προσωρινή μεταβατική λύση, για την οποία ο κόσμος είχε πιστέψει πάρα πολλά, αλλά δυστυχώς δεν πραγματοποιήθηκε τίποτε καλό και έμειναν στα λόγια και μόνο λόγια.  Ο φίλαθλος κόσμος περίμενε με αγωνία να προχωρήσει ταχέως σε οριστική λύση για να ξαναζήσουμε τις παλιές μας δόξες.  Τελειώνω με θερμή παράκληση να σταθούμε όλοι στο πλευρό της ομάδας μας και όλοι να βοηθήσουμε, ο καθένας με τον τρόπο του και τη δύναμη που έχει.
Η παρουσία σας είναι απαραίτητη. Να πλαισιωθεί το διοικητικό συμβούλιο και με νέα πρόσωπα αφού έφυγαν τα παλιά και ο καθένας να είναι υπεύθυνος για τον τομέα του. Με μεγάλη προσοχή, επιμονή και υπομονή στην προπόνηση και πειθαρχία των παιχτών.
Και τέλος πρέπει να δώσει το παρόν και ο Δήμος γιατί η Μαύρη Θύελλα του προσέφερε δωρεάν ένα ολόκληρο Στάδιο, που τότε μπορούσα άνετα να το γράψω στο όνομα της Μαύρης Θύελλας και δεν το έγραψα. Επίσης πρέπει να βοηθήσουν οι παράγοντες της πόλης σε όλη αυτή την προσπάθεια και να μην αδιαφορούν, και να γίνει ότι γίνεται και στις άλλες πόλεις.
Η Μαύρη Θύελλα ξεκίνησε πολύ καλά αγωνιστικά με καλές και άριστες προοπτικές. Ας ευχηθούμε όλοι μαζί και να βοηθήσουμε οικονομικά για να γελάσουν τα χείλη μας και να θυμηθούμε τις παλιές μας μεγάλες δόξες".