Δευτέρα, 12 Οκτώβριος 2015 12:35

ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ 0-0: Πήρε το βαθμό και κράτησε το αήττητο

Γράφτηκε από τον

Ο βαθμός της ισοπαλίας σε ένα εκτός έδρας παιχνίδι είναι πάντα καλοδεχούμενος, ειδικά όταν τυχαίνει να... κουμπώνει με δύο νίκες όπως στην περίπτωση της «Μαύρης Θύελλας» που έφυγε χθες με τον πόντο απ’ το Λουτράκι.


Το τελικό 0-0 αποδίδει ανάγλυφα της εικόνα της αναμέτρησης που δεν είχε ρυθμό, ούτε πολλές αξιόλογες φάσεις με τις δύο ομάδες να δείχνουν ότι χρειάζονται ακόμα χρόνο μέχρι να φτάσουν σε φουλ επίπεδο ετοιμότητας.
Η Καλαμάτα μπήκε πιο... ζωηρά στο παιχνίδι έχοντας την ψυχολογική ώθηση που της έδιναν οι δύο νίκες στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές και σ’ αυτό συνέβαλλε η συγκρατημένη τακτική των γηπεδούχων που έδωσαν χώρο και περίμεναν τους Μεσσήνιους πίσω από τη σέντρα.
Σε όλο το πρώτο μέρος η ασπρόμαυρη ομάδα είχε τον έλεγχο και φαινόταν περισσότερο δημιουργικά, αδυνατούσε όμως να φτιάξει ευκαιρίες με την απουσία του τραυματία Κερμενίδη να αποδεικνύεται δυσαναπλήρωτη.
Σε αυτό το διάστημα η ανάπτυξη γινόταν κατά κύριο λόγο από δεξιά με τον Τορεσάνι να δέχεται σχεδόν μόνιμα την μπάλα από τους συμπαίκτες του, γεγονός που έγινε αντιληπτό από τους γηπεδούχους, που φρόντισαν με διπλό μαρκάρισμα πάνω στον Αργεντίνο να περιορίσουν τη δράση του.
Στο δεύτερο ημίχρονο η κατάσταση διαφοροποιήθηκε με το Λουτράκι να παίρνει περισσότερα ρίσκα και τις αλλαγές του προπονητή του, Νίκου Μεσολόγγη, να δίνουν επιθετική ώθηση στην ομάδα του. Αντίθετα, όσο τα λεπτά κυλούσαν η «Μαύρη Θύελλα» περιορίστηκε σε πιο αμυντικό ρόλο και στο τελευταίο 20λεπτο συμβιβάστηκε με το βαθμό της ισοπαλίας, καθώς οι παίκτες της έδειχναν να μένουν από δυνάμεις.
Η σπουδαιότερη ευκαιρία της αναμέτρησης χάθηκε στο 2ο από τα 5 συνολικά λεπτά των καθυστερήσεων, με τον Χατζηστάμου να γίνει αποδέκτης της μπάλας έπειτα από λάθος του Μπινιχάκη αλλά να πλασάρει άουτ από ιδιαίτερα ευνοϊκή θέση.
Η κορυφαία στιγμή της Καλαμάτας στο χθεσινό ματς διαδραματίστηκε στο 58’, όταν ο Αθανασόπουλος δέχθηκε την μπάλα μετά από σέντρα του Κωνσταντινίδη και σημάδεψε με το κεφάλι την αντίπαλη εστία, όμως οι αμυντικοί του Λουτρακίου κατάφεραν να απομακρύνουν λίγο πριν τη γραμμή.
Οι γηπεδούχοι είχαν 2-3 καλές φάσεις ακόμα με τον Παπουτσή στο 28’ και τον Χρυσαφίδη στο 86’, αλλά ο Θωμάς ήταν και χθες ανίκητος και κράτησε το μηδέν για την εστία του.
Συνοπτικά ο βαθμός της ισοπαλίας δεν είναι άσχημο αποτέλεσμα για τη «Μαύρη Θύελλα» που κατάφερε για τρίτο σερί ματς πρωταθλήματος να μην δεχθεί γκολ και όπως φαίνεται η άμυνα θα είναι και φέτος το δυνατό της σημείο. Σε αντίθεση με την προηγούμενη εβδομάδα, ωστόσο, η μεσσηνιακή ομάδα υστέρησε δραματικά στην παραγωγή φάσεων και στο κομμάτι αυτό χρειάζεται ακόμα δουλειά.
Ο διαιτητής Μαρκαντωνάτος έδειξε να μην επηρεάζεται από την έδρα και σε γενικές γραμμές είχε πολύ σωστά σφυρίγματα. Κίτρινες κάρτες αντίκρισαν οι Μαυρέλης, Λένγκα, Κωνσταντινίδης, Καλαγκάνης και Αθανασόπουλος.
ΛΟΥΤΡΑΚΙ: Διαμάντης, Χουστουλάκης, Παπαναστασίου, Σιώκος, Μαυρέλης, Τσώκος, Παπουτσής (66’ Χατζηστάμου), Μάγγος, Κωβαίος (80’ Χρυσαφίδης), Πούτσης (60’ Ζερβός), Αποστολάκης.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Θωμάς, Νινιός, Καλαγκάνης, Λένγκα, Ιλιεφ, Τσιμικλής, Γαλανόπουλος, Τορεσάνι, Αγγελόπουλος (87’ Μπινιχάκης), Αθανασόπουλος (90+2’ Βορίλας), Κωνσταντινίδης (70’ Καραλής).