Δευτέρα, 12 Οκτώβριος 2015 13:22

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ 0-1: Σπουδαίο διπλό με Κανελλόπουλο

Γράφτηκε από τον

Με γκολ του Κώστα Κανελλόπουλου ο Εθνικός Μελιγαλά πέτυχε σπουδαία εκτός έδρα νίκη με 1-0 επί του Πανθουριακού προχθές το απόγευμα στο γήπεδο της ΕΠΣΜ, στον Κορδία.


Η ομάδα του Μελιγαλά συνέχισε την έως τώρα καλή παρουσία της στο πρωτάθλημα φτάνοντας στην 4η νίκη της σε 5 παιχνίδια και 3η συνεχόμενη. Μάλιστα ήταν η πρώτη εκτός έδρας και απέναντι σε έναν αξιόλογο αντίπαλο. Σε καλή ημέρα βρέθηκε και ο τερματοφύλακας του Εθνικού Πάρις Καλλιντέρης ο οποίος είχε σωτήριες επεμβάσεις και κράτησε απαραβίαστη την εστία του. Πιο χαρακτηριστική στιγμή ήταν η φάση στο 87', όπου απέκρουσε το κοντινό πλασέ του Δωδέκατου.
Από την άλλη αυτή ήταν η πρώτη ήττα του Πανθουριακού στο πρωτάθλημα και η πρώτη εντός έδρας μετά το καλό ξεκίνημα που είχε με τρεις σερί νίκες και την προηγούμενη εβδομάδα, την ισοπαλία στο εκτός έδρας ματς με το Μεσσηνιακό.
Σε γενικές γραμμές έγινε ένα καλό παιχνίδι με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να βρουν τρόπους για να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα ώστε να σκοράρουν. Έδιναν μεγάλη έμφαση στην άμυνα ώστε να μην δεχτούν γκολ και από εκεί και πέρα προσπαθούσαν να ξεδιπλώσουν τις επιθετικές του αρετές, όμως δεν έκαναν πολλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες.

Στο 70' το 0-1

Το γκολ με το οποίο έφτασε στη νίκη ο Εθνικός σημείωσε στο 70' ο Κ. Κανελλόπουλος, ο οποίος είχε μπει ως αλλαγή (58') στο παιχνίδι στη θέση του Μουρούσια. Συγκεκριμένα σε μπροστινή μπαλιά στην περιοχή της Πανθουριακού ο Ρ. Σεφεράσι γύρισε την μπάλα προς τον Κατσαρέα, όμως πρόλαβε ο Κ. Κανελλόπουλος και με διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Οι αποβολές

Οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με παίκτη λιγότερο, καθώς αποβλήθηκαν οι Βιδάκης, Μουστάκας. Σε ότι αφορά τους γηπεδούχους στο 36' αποβλήθηκε ο Βιδάκη για παρατεταμένο κράτημα αντιπάλου. Αυτό το γεγονός σε συνδυασμό με το ότι την περασμένη Τετάρτη έπαιξαν στο Δώριο με την τοπική ομάδα για το κύπελλο έκαναν εμφανή και κάποια σημάδια κούρασης. Ο Εθνικός έμεινε με 10 στο 67' όταν αντίκρισε τη 2η κίτρινη ο Μουστάκας για μαρκάρισμα, ενώ είχε δει την πρώτη κάρτα 3 λεπτά νωρίτερα.
Τον αγώνα διαιτήτευσαν οι Αλεξέας, Καρβούνης, Γιαννέτσος.
ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ: Κατσαρέας, Παντσιώτης (85' Μαραβέλας), Βιδάκης, Ρ. Σεφεράσι (73' Α. Σεφεράσι), Κωνσταντόπουλος, Καράμπελας, Γ. Μουλιάτος, Ηλιόπουλος, Βασιλόπουλος, Ν. Μουλιάτος (61' Δωδέκατος), Χαρμπίλας.
ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ: Καλλιντέρης, Παπαδόπουλος, Θανόπουλος, Π. Κανελλόπουλος, Μπαστακός, Μουστάκας, Καρατζούλιας, Πανταζής (77' Κοψαχείλης), Καραγιάννης, Μουρούσιας (58' Κ. Κανελλόπουλος), Φωτιάδης (73' Μακρυνιώτης).