Δευτέρα, 12 Οκτώβριος 2015 14:19

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ- ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ 3-0: Πρώτη νίκη με ξέσπασμα στο δεύτερο ημίχρονο

Γράφτηκε από τον

Ενα πολύ καλό δεύτερο ημίχρονο ήταν αρκετό χθες για να χαρίσει στον Απόλλωνα την πρώτη του φετινή νίκη στο πρωτάθλημα της Α' τοπικής.

Οι Καλαματιανοί σκοράροντας τρεις φορές με τους Μάλαμας, Μπακλαβά και Τσουλάκο στο β' μέρος του χθεσινού αγώνα που έγινε στο γήπεδο «Γ. Λουκαρέας» παρουσία περίπου 150 φιλάθλων, πήραν τους τρεις βαθμούς απέναντι στον Αστέρα και έδωσαν τέλος στο νικηφόρο σερί των τριών αγώνων που είχε η ομάδα των Αρφαρών.
Το παιχνίδι είχε μεγάλη βαθμολογική και ψυχολογική σημασία για τον Απόλλωνα ο οποίος προσπάθησε εξ αρχής να παίξει επιθετικά. Ωστόσο στο πρώτο ημίχρονο το ματς ήταν απόλυτα μοιρασμένο, αφού είδαμε παιχνίδι κέντρου με λίγες φάσεις.
Και ενώ όλα έδειχναν ότι θα πηγαίναμε για ένα εξ ίσου αμφίρροπο δεύτερο ημίχρονο, στο ξεκίνημα της επανάληψης, στο 52', έγινε η φάση που άλλαξε την ροή του αγώνα με τον Μάλαμα να εκμεταλλεύεται ένα λάθος στην άμυνα του Αστέρα και να ανοίγει το σκορ. Το γκολ έδωσε ψυχολογία στους γηπεδούχους, ο Αστέρας φάνηκε να επηρεάζεται και στην συνέχεια οι Καλαματιανοί κυριάρχησαν και έφτασαν απόλυτα δίκαια στην πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα.

Το φιλμ του αγώνα

Μόλις τρεις αλλά αρκετά αξιόλογες ήταν οι φάσεις του πρώτου ημιχρόνου. Πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό, ο Π. Πανταζής βρέθηκε απέναντι στον Νιάρχο - μετά από βολέ του Αντωνόπουλου και αδράνεια στην άμυνα του Αστέρα - όμως ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων απόκρουσε το πλασέ του παίκτη του Απόλλωνα.
Στο 30' απείλησε ο Αστέρας όταν ο Κ. Φέστας εκτέλεσε ένα κόρνερ, ο Γιαννακόπουλος έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Αντωνόπουλος απόκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.
Στο 36' από λάθος της άμυνας του Αστέρα, ο Δ. Τσουλάκος βρέθηκε σε καλή θέση αλλά το πλασέ του έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ.
Ο Αστέρας είχε την πρώτη καλή φάση του β' ημιχρόνου όταν ο Ψωμάρας έκανε τη σέντρα και ο Καπόγλης σούταρε από καλή θέση αλλά μπλόκαρε ο Αντωνόπουλος.
Στο 52' ο Μάλαμας έκλεψε την μπάλα από τον Χαραλαμπόπουλο, 1-2 μέτρα μέσα από την περιοχή, προχώρησε και με ψύχραιμο πλασέ πέτυχε το 1-0 για τον Απόλλωνα.
Στο 60' μετά από μακρινή πάσα στην περιοχή των φιλοξενούμενων και αδράνεια της άμυνας, ο Π. Πανταζής έδωσε στον Μπακλαβά - που μόλις είχε περάσει στο ματς - και αυτός με την πρώτη του επαφή στον αγώνα πέτυχε το 2-0.
Ο Αστέρας είχε μια ευκαιρία να ξαναμπεί στο ματς στο 74' όταν ο Κ. Φέστας εκτέλεσε ένα κόρνερ, ο Γιαννακούτζος πήρε την κεφαλιά αλλά έδιωξε ο Μπακλαβάς πάνω στην γραμμή.
Στο 84' ο Κλουβάτος και στο 85' ο Στριλιγκάς έχασαν πολύ καλές ευκαιρίες για να κάνουν το 3-0, κάτι που πέτυχε τελικά ο Τσουλάκος με πλασέ στο 86', αξιοποιώντας την ωραία πάσα του Στριλιγκά.
Καλή η διαιτησία του Νίκα και των βοηθών του Βρυώνη και Μπασιλάρη.
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Αντωνόπουλος, Λάζαρης (67' Κουπούζος), Μιγκάκης, Δ. Πανταζής, Κορομηλάς, Κλουβάτος, Μάλαμας (81' Στριλιγκάς), Σκιάς (59' Μπακλαβάς), Δ. Τσουλάκος, Π. Πανταζής, Σαραντόπουλος.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ: Νιάρχος, Κ. Φέστας, Μπούρας, Χαραλαμπόπουλος (67' Γιαννακούτζος), Καπόγλης, Στ. Φέστας, Καπόγλης (80' Ισούφι), Τσίλικος, Καρύδης, Γιαννακόπουλος, Ψωμάρας.