Τρίτη, 13 Οκτώβριος 2015 09:40

"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Ικανοποίηση για την ισοπαλία στο Λουτράκι

Γράφτηκε από τον

Μετά τις δύο εντός έδρας νίκες στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, την Κυριακή η Καλαμάτα έφερε την πρώτη ισοπαλία της στο πρωτάθλημα καθώς έμεινε στο 0-0 στο Λουτράκι με την ομώνυμη ομάδα.


Το αποτέλεσμα αυτό έριξε την Μεσσηνιακή ομάδα στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας, εκεί όπου ισοβαθμεί με την Σπάρτη, δύο βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Παναρκαδικό που έχει το απόλυτο στις τρεις πρώτες αγωνιστικές.
Στο «μελανόλευκο» στρατόπεδο υποδέχθηκαν με ικανοποίηση το προχθεσινό αποτέλεσμα, καθώς το Λουτράκι διαθέτει μια σκληροτράχηλη ομάδα που ειδικά στην έδρα της είναι εξαιρετικά δυνατή και οι Μεσσήνιοι πιστεύουν ότι ελάχιστες ομάδες θα φύγουν από εκεί με διπλό.
Ο βαθμός λοιπόν κρίνεται θετικός ενώ ο προπονητής των Μεσσηνίων Κώστας Κλάδης με δήλωση του στο «Notosport» συνεχάρη τους παίκτες του για την προσπάθεια: «Είχαμε πειθαρχία στο παιχνίδι μας και πήραμε ένα αποτέλεσμα που νομίζω ότι είναι θετικό απέναντι σε μια καλή ομάδα. Είχαμε τις φάσεις μας για να πάρουμε το διπλό, όπως και το Λουτράκι θα μπορούσε στις καθυστερήσεις να εκμεταλλευτεί ένα δικό μας λάθος και να πάρει το ματς. Είμαστε ευχαριστημένοι και συνεχίζουμε την προσπάθεια καθώς υπάρχουν ακόμη περιθώρια βελτίωσης, τόνισε ο Κλάδης που προχθές είδε την Καλαμάτα να κρατά το μηδέν στην άμυνα για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι, αλλά από την άλλη πλευρά να παρουσιάζει και δημιουργικές αδυναμίες.

Περιμένουν Κερμενίδη
και Παναγιωτόπουλο

Να σημειωθεί πως η Καλαμάτα πήγε στο Λουτράκι χωρίς δύο παίκτες, τους Κερμενίδη και Παναγιωτόπουλο, οι οποίοι τραυματίστηκαν στο παιχνίδι κυπέλλου της περασμένης Τετάρτης με την Σπερχογεία.
Ειδικά η απουσία του Κερμενίδη έγινε αισθητή στο δημιουργικό κομμάτι καθώς ο ικανός μέσος είναι ο κουμανταδόδορς της ομάδας στην μεσαία γραμμή. Και η απουσία του Παναγιωτόπουλου όμως στέρησε από την Κλάδη μια καλή επιλογή για την ενίσχυση της μεσοεπιθετικής γραμμής, ειδικά στο β' ημίχρονο όπου η Καλαμάτα ήθελε αλλά δεν είχε τις λύσεις για να χτυπήσει με περισσότερες αξιώσεις το διπλό.
Τα προσεχή 24ώρα ο Κλάδης θα περιμένει με αγωνία την εξέλιξη της κατάστασης των δύο παικτών ώστε να δει αν μπορεί να τους υπολογίζει για το εντός έδρας παιχνίδι της Κυριακής (4 μ.μ. γήπεδο Μεσσηνιακού) με τον Παναργειακό για την 4η αγωνιστική.

Η εικόνα του ομίλου και
το ντέρμπι που ακολουθεί

Όσον αφορά την εικόνα του ομίλου στις 3 πρώτες αγωνιστικές, ο Παναρκαδικός είναι η ομάδα που κερδίζει τις εντυπώσεις. Οι Αρκάδες μετρούν 3 νίκες σε ισάριθμα ματς έχοντας κάνει δύο διπλά και απολογισμό τερμάτων 8-0.
Η Σπάρτη μετά την εντός έδρας ισοπαλία της πρεμιέρας με την Ερμιονίδα βρίσκει ρυθμό και πήρε δύο σερί νίκες, με αποτέλεσμα να βρεθεί στην δεύτερη θέση, μαζί με την Καλαμάτα.
Την Κυριακή μάλιστα θα γίνει το πρώτο μεγάλο ντέρμπι του ομίλου στην Τρίπολη, όπου ο Παναρκαδικός θα υποδεχθεί την ΑΕ Σπάρτης, σε ένα ματς που μπορεί να διαφοροποιήσει την κατάσταση στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα του ομίλου.
Από εκεί και πέρα, ο Ερμιονίδα, οι δύο ομάδες της Ηλείας (Δόξα και Βάρδα) και ο νεοφώτιστος ΑΟ Λεβάντε είναι οι ομάδες που δεν έχουν πετύχει ακόμη νίκη στο πρωτάθλημα.
Θυμίζουμε πως μόνο ο πρωταθλητής θα πάρει το εισιτήριο για την Β' εθνική ενώ θα υποβιβαστούν οι πέντε τελευταίες ομάδες (14 έχει ο όμιλος) στα τοπικά πρωταθλήματα.

Ακριβώς ίδιο
ξεκίνημα με πέρυσι

Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως το ξεκίνημα της Καλαμάτας στο πρωτάθλημα στις τρεις πρώτες αγωνιστικές είναι βαθμολογικά ακριβώς ίδιο με πέρυσι.
Την προηγούμενη χρονιά η Καλαμάτα είχε κερδίσει 1-0 την Κύμη στην πρεμιέρα εντός και την 2η αγωνιστική 2-1 στα Μέγαρα.
Φέτος στα δύο πρώτα ματς κέρδισε εντός έδρας την Μανωλάδα και τον Ηρακλή Ψαχνών.
Πέρυσι 3η αγωνιστική είχε φέρει εντός έδρας ισοπαλία με τον Ζακυνθιακό (1-1), ενώ ισοπαλία έφερε και φέτος την 3η αγωνιστική στο Λουτράκι!