Τετάρτη, 14 Οκτώβριος 2015 18:41

Προθεσμία ζήτησε και πήρε ο Πιλάβιος

Γράφτηκε από τον
Προθεσμία ζήτησε και πήρε ο Πιλάβιος

Την Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι θα γίνει το ραντεβού του Σοφοκλή Πιλάβιου με την αντιεισαγγελέα Εφετών Βιργινία Σακελλαροπούλου για ανωμοτί παροχή εξηγήσεων "για απόκρυψη γεγονότων" στην δίκη του "koriopolis" πριν από δύο χρόνια.

 

Προθεσμία 48 ωρών ζήτησε και πήρε ο Σοφοκλής Πιλάβιος, μέσω του δικηγόρου του, από την αντιεισαγγελέα Εφετών Βιργινία Σακελλαροπούλου για την δίκη του "koriopolis" που είχε διεξαχθεί από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2013, στην οποία ήταν μάρτυρας.

Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ έχει κληθεί για ανωμοτί παροχή εξηγήσεων, ως ύποπτος δηλαδή, για το αδίκημα της ψευδορκίας και συγκεκριμένα της "απόκρυψης γεγονότων" στην κατάθεση του στο τριμελές εφετείο κακουργημάτων, αναφορικά με την ύπαρξη του integrity officer Γιάννη Ντζούφρα στην Ομοσπονδία εκείνη την περίοδο αλλά και για αποφάσεις που είχαν πάρει τα πειθαρχικά όργανα το 2011 για αγώνες που ερευνούσε τότε η δικαιοσύνη.

Ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας δεν είχε ερωτηθεί, ούτε είχε αναφέρει τίποτα στην κατάθεση του και η Βιργινία Σακελλαροπούλου, εισαγγελέας έδρας στην συγκεκριμένη υπόθεση,  τον Νοέμβριο του 2013 ενώ η δίκη ήταν σε εξέλιξη, ενημερώθηκε για την ύπαρξη τους από δημοσίευμα πολιτικής εφημερίδας.

Έπειτα από προκαταρκτική έρευνα προχώρησε σε κλήση του Σοφοκλή Πιλάβιου ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχουν προκύψει στοιχεία για άλλους μάρτυρες.

Είναι πολύ πιθανό ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας να πάρει και άλλη προθεσμία.

Πηγή: sport24.gr