Σάββατο, 17 Οκτώβριος 2015 20:45

Με Μπακασέτα εκτελεστή ο Πανιώνιος 2-0 την Καλλονή

Γράφτηκε από τον

Ικανός να τερματίσει ψηλά δείχνει ο φετινός Πανιώνιος συγκριτικά με όσα βίωσε ο σύλλογος και οι φίλαθλοί του τα τελευταία χρόνια που το άγχος για την παραμονή ήταν μεγάλο. Οι Νεοσμυρνιώτες παρουσιάστηκαν σοβαροί το απόγευμα του Σαββάτου (17/10) κόντρα στην Καλλονή, ήξεραν πως να πάρουν αυτό που ήθελαν και τα κατάφεραν νικώντας με 2-0.

 

Έχοντας για άλλο ένα ματς σε εξαιρετική μέρα τον Μπακασέτα και με τον Μπουμάλ να δημιουργεί επίσης πολλά προβλήματα έκαμψαν την αντίσταση των Μυτιληνιών. Ήταν ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, φάσεις δεν δέχτηκαν μέχρι το φινάλε και κάπως έτσι ήρθε η πρώτη νίκη στην ιστορία τους κόντρα στην ομάδα της Λέσβου. Όσο για τους φιλοξενούμενους, γνώρισαν την ήττα για δεύτερο σερί ματς κι έμειναν χαμηλά. Τόσο ο Ελλακόπουλος όσο και ο Μπαργκάν που πέρασε στη θέση του ήταν κακοί, Γεωργίου και Τσαμπούρης δεν βοήθησαν και το αποτέλεσμα ήταν να παλεύει μόνος του ο Μανούσος και να μη γίνονται φάσεις. Η επιλογή με την άμυνα ψηλά δεν βγήκε για τον Θαλή Θεοδωρίδη και η ήττα ήταν φυσικό επακόλουθο.

 

Ορεξάτος μπήκε στο ματς ο Πανιώνιος, ο οποίος από πολύ νωρίς έψαχνε τρόπο με Βιγιάλμπα και Μπουμάλ να βγει γρήγορα στην επίθεση και να εκμεταλλευτή την ταχύτητά τους. Τελικά στο 11' αυτό έγινε χωρίς τους δυο τους να είναι πρωταγωνιστές. Ο Καραμάνος πήρε την μπάλα, έδωσε αμέσως στον Μπακασέτα και ο τελευταίος με ωραίο πλασέ άνοιξε το σκορ. Για περισσότερα από δέκα λεπτά η Καλλονή δεν μπορούσε να αντιδράσει. Στη συνέχεια άρχισε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο, αλλά ήταν υπερβολικά προβλέψιμη με αποτέλεσμα να μην μπορεί να φτάσει ούτε σε τελικές προσπάθειες.

 

Οι διακοπές διαδέχονταν η μία την άλλη και το αποτέλεσμα ήταν να χάσει τον ρυθμό του το ματς. Τα φάουλ ήταν αρκετά και ο Παππάς ήταν αναγκασμένος να σταματάει. Προς το φινάλε του ημιχρόνου Βιγιάλμπα και Μπουμάλ είχαν δύο καλές στιγμές με σουτ εκτός περιοχής, αλλά τίποτα περισσότερο.

 

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Πανιώνιο να είναι καλύτερος, αλλά να δυσκολεύεται να κάνει φάσεις. Ο Ουζουνίδης ζητούσε η μπάλα να πηγαίνει στον Μπουμάλ και ο τελευταίος έπαιρνε προσπάθειες πάνω του. Τελικά στο 68' έγινε το 2-0 με τον Καμερουνέζο να δίνει στον Μπακασέτα και τον τελευταίο να κεραυνοβολεί τον Χογκ και να χαρίζει έτσι το τρίποντο στους «κυανέρυθρους». Η Καλλονή κατέρρευσε. Δεν μπορούσε να αντιδράσει στη συνέχεια, οι παίκτες της άδειασαν ψυχολογικά και έχαναν εύκολα τις περισσότερες μονομαχίες. Ο Πανιώνιος θα μπορούσε να έχει βάλει ένα ακόμη γκολ, όμως, ο Μπουμάλ έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία στο 86'. Κάπου εκεί οι Νεοσμυρνιώτες έβγαλαν εντελώς το πόδι από το γκάζι και η Καλλονή άγγιξε το γκολ στις καθυστερήσεις. Ωστόσο, το σουτ του Μανούσου στο 90'+2 σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι κι έτσι οι Μυτιληνιοί έμειναν άσφαιροι για δεύτερο σερί ματς.

 

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Παππάς (Αθηνών),

 

βοηθοί οι Νταλούκας (Τρικάλων) και Δουδούμης (Φθιώτιδας), ενώ τέταρτος ο Γρατσάνης (Τρικάλων).

 

Κίτρινες: 32' Κρολ, 61' Κεϊτά - 87' Μπουμάλ

 

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Παπαδόπουλος, Βλάχος, Χατζηισαΐας, Οικονόμου, Τασουλής, Σιώπης, Κόρμπος, Μπακασέτας (87' Χαλκιαδάκης), Μπουμάλ, Βιγιάλμπα (58' Ανσαριφάρντ), Καραμάνος (66' Μασούρας).

 

ΚΑΛΛΟΝΗ (Θαλής Θεοδωρίδης): Χογκ, Αντέτζο, Ούκα, Αναστασιάδης (70' Γιορέντε), Κρολ, Καλτσάς, Κεϊτά (61' Κεϊτά), Τσαμπούρης, Γεωργίου, Ελλακόπουλος (46' Μπαργκάν), Μανούσος.

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR