Δευτέρα, 19 Οκτώβριος 2015 08:57

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ 0-1: Χλωμή εικόνα στο ντέρμπι και πρώτη φετινή ήττα

Γράφτηκε από τον

Την πρώτη φετινή της ήττα γνώρισε χθες η "Μαύρη Θύελλα" καθώς ο Παναργειακός παρουσιάστηκε πιο δυνατός στο γήπεδο του Μεσσηνιακού και πήρε την νίκη με 1-0.


Η Μεσσηνιακή ομάδα έχασε την μάχη του κέντρου στο μεγαλύτερο διάστημα της διάρκειας του αγώνα και σίγουρα η όλη εικόνα της προβλημάτισε τους περίπου 1.000 φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο και περίμεναν κάτι καλύτερο στο ντέρμπι με τον Παναργειακό, με δεδομένο και το υψηλό κίνητρο που υπήρχε αφού ενδεχόμενη νίκη θα έφερνε τους Μεσσηνίους στην κορυφή της βαθμολογίας.

Η μάχη του κέντρου
και οι χαμένες ευκαιρίες

Το κύριο πρόβλημα της χθεσινής Καλαμάτας ήταν ότι η μεσαία γραμμή της δεν μπόρεσε να ελέγξει το ρυθμό σε κρίσιμα κομμάτια του αγώνα, όπου ο Παναργειακός έβγαζε πολλούς παίκτες στην επίθεση και απειλούσε εκμεταλλευόμενος την άριστη κυκλοφορία του. Και από την άλλη πλευρά, η μεσαία γραμμή της Καλαμάτας παρουσίασε αδυναμίες στην δημιουργία και κυρίως απείλησε με μεγάλες πάσες. Με δύο λόγια, χάθηκε η μάχη του κέντρου, χάθηκε και το ματς...
Βεβαίως ο Παναργειακός μπορεί να κέρδισε συνολικά ως ομάδα τις εντυπώσεις, το αποτέλεσμα όμως θα μπορούσε να είναι διαφορετικό.
Και αυτό γιατί η Καλαμάτα παρά την μέτρια συνολικά εικόνα της μπόρεσε να δημιουργήσει κάποιες πολύ καλές ευκαιρίες και με λίγη τύχη θα είχε πάρει τουλάχιστον το βαθμό. Μια τύχη που είχε στην πρεμιέρα με την Δόξα, όχι όμως και χθες.
Ειδικά η διπλή ευκαιρία στο 59' είναι από αυτές που λέμε ότι δεν χάνονται. Αν εκεί γινόταν το 1-0, πιθανότατα η Καλαμάτα θα έφευγε με τους τρεις βαθμούς από το γήπεδο χθες.
Και φυσικά θα μπορούσε έστω να πάρει το βαθμό στο 89' όταν ο Αγγελόπουλος αστόχησε από 3 μέτρα. Παρά την μαχητικότητα του σε όλο το ματς, οι δύο αυτές φάσεις σίγουρα τον χαρακτηρίζουν ως τον μοιραίο παίκτη της Καλαμάτας χθες.

Η εικόνα του
πρώτου ημιχρόνου

Μοιρασμένο ήταν το πρώτο ημίχρονο μέχρι το 20', σημείο στο οποίο ο Παναργειακός άρχισε να παίρνει την μάχη του κέντρου. Οι ευκαιρίες στο πρώτο 45λεπτο σχεδόν μοιρασμένες...
Η Καλαμάτα απείλησε πρώτη καθώς στο 14' ο Κερμενίδης έκλεψε την μπάλα από τον Ρότα και έβγαλε κάθετη στον Αθανασόπουλο που μέσα από την περιοχή πλάσαρε λίγο άουτ.
Στο 25' ήταν η σειρά των φιλοξενούμενων να απειλήσουν όταν ο Σταθάκης έβγαλε κάθετη στον Κατιάγκα που έκανε το πλασέ αλλά ο Θωμάς είχε πάρει καλή θέση και μπλόκαρε.
Στο 33 ο Κατιάγκα με σέντρα βρήκε τον Μαρίνου, αλλά η κεφαλιά του δεν ήταν καλή και η μπάλα πέρασε άουτ.
Στο 37' ο Αγγελόπουλος μπήκε στην περιοχή από αριστερά και έκανε το σουτ, απόκρουσε ο Κόκαλης, νέο σουτ του Αθανασόπουλου κόντραρε σε πόδι αμυντικού και νέο σουτ του Κερμενίδη έστειλε τη μπάλα άουτ.
Στο 44' ο Ρότα έβγαλε κάθετη στον Κατιάγκα που βρέθηκε απέναντι στον Θωμά, προσπάθησε να τον τριπλάρει αλλά άνοιξε τη μπάλα και βγήκε πολύ δεξιά. Γύρισε στον επερχόμενο Μαρίνου αλλά το σουτ του τελευταίου κόντραρε σε πόδια αμυντικών που είχαν επιστρέψει.

Η κλασική ευκαιρία,
το χαμένο πέναλτι
και το γκολ της νίκης

Στο 49' το φοβερό σουτ του Μαρίνου ακολούθησε φοβερή απόκρουση του Θωμά σε κόρνερ με τον Παναργειακό να μπαίνει δυνατά στο β' μέρος.
Στο 59' είχαμε την απίστευτη χαμένη ευκαιρία της Καλαμάτας. Εγινε σέντρα από δεξιά, ο Αθανασόπουλος με κεφαλιά είδε τον Κόκαλη να αποκρούει λίγο πριν τη γραμμή και στην συνέχεια ο Αγγελόπουλος από πολύ κοντά σημάδεψε το δοκάρι!
Στο διάστημα που ακολούθησε ο Παναργειακός κυριάρχησε και έψαξε το γκολ το οποίο άγγιξε στο 72' με ένα πάντως τουλάχιστον αυστηρό πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ιλιεφ στον Μαρίνου και πολλές διαμαρτυρίες των γηπεδούχων. Ο Θωμάς όμως έπεσε στην δεξιά του γωνία, απόκρουσε το χτύπημα του Νικλητσιώτη και κράτησε το 0-0.
Στο 77' όμως ο Νικλητσιώτης έδειξε πως δεν επηρεάστηκε καθόλου από την απώλεια του πέναλτι καθώς μπήκε στην περιοχή από αριστερά και με ιδανικό σουτ πέτυχε το 0-1.
Στο 89' ο Αγγελόπουλος πήρε την κεφαλιά πάσα του Αθανασόπουλου αλλά από 3-4 μέτρα πλάσαρε ψηλά άουτ, χάνοντας μοναδική ευκαιρία για την ισοφάριση.
Την κίτρινη κάρτα είδαν ο Λένγκα, Γαλανόπουλος, Τσιμικλής, Κόκαλης, Κολαράς, Τσώνης, Κατιάγκα, Σταθάκης.
Διαιτητής ήταν ο Δραγάτης με βοηθούς τους Τσαλίκογλου, Γουρνιά, από την Αν. Αττική.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ Θωμάς, Νινιός (78' Παναγιωτόπουλος), Καλαγκάνης, Λένγκα, Ιλιεφ, Γαλανόπουλος, Λίπι (66' Τσιμικλής), Τορεζάνι (57' Κωνσταντινίδης), Κερμενίδης, Αγγελόπουλος, Αθανασόπουλος.
ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ Κόκαλης, Ρότα, Κολαράς, Τσώνης, Παπαστεριανός, Κατιάγκα, Νικλητσιώτης (86' Παπαϊωάννου), Σταθάκης, Δρακάκης, Μανουσάκης (90' Πασχαλάκης), Μαρίνου (78' Γκίνο).