Δευτέρα, 19 Οκτώβριος 2015 12:28

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ - ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ 0-2: Με άνεση το τρίτο διπλό σε ένα μέτριο ποιοτικά ματς

Γράφτηκε από τον

Το τρίτο της διπλό στο πρωτάθλημα κατέκτησε η Κυπαρισσία το Σάββατο που επικράτησε του Μεσσηνιακού στην Καλαμάτα με 2-0.

Ετσι οι "κυανόλευκοι" συνεχίζουν να βρίσκονται στο -2 από την κορυφή, έχοντας δώσει μακριά από την έδρα τους τα 4 από τα 6 πρώτα ματς πρωταθλήματος. Το προχθεσινό ματς κρίθηκε στο πρώτο μέρος, όταν και σημειώθηκαν τα δύο γκολ. Στο 19' ο φορμαρισμένος Διονύσης Γεωργιόπουλος άνοιξε το σκορ και στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Παπαγεωργίου πέτυχε και δεύτερο γκολ.
Στο δεύτερο μέρος δεν έγινε τίποτα το αξιόλογο, με τον Μεσσηνιακό να θέλει αλλά να μην μπορεί και τον ΑΟΚ να ροκανίζει απλά το χρόνο κρατώντας την εκτός έδρας νίκη. Γενικώς ήταν ένα μέτριο έως κακό ποιοτικά παιχνίδι, δίχως ρυθμό, με πολλές διακοπές και πολλές λάθος μεταβιβάσεις εκατέρωθεν. Η ομάδα του Νίκου Φρούσσου κρατά μόνο το αποτέλεσμα, ενώ από την άλλη ο Μεσσηνιακός έδειξε για ένα ακόμη ματς λίγα πράγματα και παραμένει χαμηλά στη βαθμολογία, με 6 πόντους σε ισάριθμες αγωνιστικές.

Βαρύ διάστρεμμα Παναγόπουλος
και Σταματελόπουλος

Ο αγώνας σημαδεύτηκε από δύο πανομοιότυπους τραυματισμούς ποδοσφαιριστών, ένας για κάθε ομάδα. Αρχικά στο ημίωρο γύρισε ο αστράγαλος του Σταματελόπουλου του ΜΓΣ που αποχώρησε τραυματίας και δέκα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Παναγόπουλου του ΑΟΚ να... γυρίσει το πόδι του σε κάποια από τις πολλές λακκούβες που έχει το γήπεδο του Μεσσηνιακού. Μάλιστα ο πρώτος σκόρερ του περσινού πρωταθλήματος που υπέστη βαρύ διάστρεμμα, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για εξετάσεις και υπολογίζεται πως θα μείνει εκτός για τρεις εβδομάδες. 
Μετά το πρώτο αναγνωριστικό 15λεπτο οι φιλοξενούμενοι πήραν τον έλεγχο και πίεσαν την εστία του νεαρού Γαβρά. Στο 15' ο Παναγόπουλος έπιασε το διαγώνιο σουτ με την μπάλα να φεύγει δίπλα από το αριστερό δοκάρι.
Δύο λεπτά αργότερα σε αντεπίθεση ο Παναγόπουλος έδωσε στο Μιλοσέσκι και εκείνος στον Γεωργιόπουλο που από πλεονεκτική θέση σούταρε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Τελικά το γκολ για την τριφυλιακή ομάδα ήρθε στο 19'... Μετά από ενέργεια του Παπαγεωργίου από αριστερά, ο Παναγόπουλος έδωσε στον Μιλοσέσκι που σημάδεψε το αριστερό δοκάρι... Στην επαναφορά όμως ο Γεωργιόπουλος... όπλισε και με δυνατό βολέ μέσα από την περιοχή έκανε το 0-1.
Μετά το γκολ η απόδοση των "κυανολεύκων" έπεσε, συνέχισαν όμως να έχουν την κατοχή, απέναντι σε έναν Μεσσηνιακό που ψαχνόταν και έδειχνε να "φοβάται" υπέρμετρα τον αντίπαλο του.
Ετσι φτάσαμε στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων όταν σε νέα αντεπίθεση ο Γεωργιόπουλος βρήκε τον Κόλλια και εκείνος έστρωσε στον Παπαγεωργίου που από κοντά δεν είχε πρόβλημα να κάνει με αριστερό πλασέ το 0-2.

"Κοιμήθηκαν" οι θεατές
στο β' ημίχρονο

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός έπεσε ακόμη περισσότερο, το τέμπο του ματς ήταν απελπιστικά αργό, με τους 150 περίπου φιλάθλους στην εξέδρα να... χασμουριούνται! Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν πως τους ένοιαζε απλά και μόνο το τρίποντο και όχι το θέαμα, ενώ οι "πράσινοι" ήταν ασύνδετοι και αδυνατούσαν να πατήσουν με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή.
Στο 58' ο Μιλοσέσκι με κάθετη πάσα βρήκε τον Γεωργιόπουλο που πλάσαρε άουτ από πλάγια θέση.
Η πρώτη αξιόλογη φάση της καλαματιανής ομάδας στο παιχνίδι έγινε στο 66' όταν ο Νίκος Εμμανουήλ βρήκε με κάθετη πάσα τον αδερφό του Νίκο που σούταρε, όμως ο Αντωνόπουλος απέκρουσε με τα πόδια σε κόρνερ.
Τρία λεπτά αργότερα ο Παπαγεωργίου σέντραρε και ο Κόλλιας πλάσαρε λίγο άουτ από το ύψος του πέναλτι.
Η τελευταία καλή στιγμή ήταν στο 73' με το σουτ του Μπεγέτη να χτυπά λίγο στον Γιαννόπουλο και να φεύγει 1-2 μέτρα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα η διαιτησία του κ. Μπλάνα και των βοηθών του Λάμια και Ζαρακοβίτη, σε ένα εύκολο σχετικά ματς.
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ: Γαβράς, Σταματελόπουλος (30' λ.τρ. Χ. Εμμανουήλ), Πετρόγιαννης, Αρβανίτης, Παυλέας, Μανιάτης, Κουλουράς, Μανωλόπουλος (75' Π. Γιαννακόπουλος), Μπεγέτης, Ν.Εμμανουήλ, Μερκούρης (66' Δημόπουλος).
ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: Αντωνόπουλος, Ανδρουτσής, Γιαννόπουλος, Γαργαρώνης, Μιτρόφ, Αργυρόπουλος, Δημητρουλόπουλος, Μιλοσέσκι (68' Μανδραπήλιας), Παπαγεωργίου (75' Κωνσταντόπουλος), Παναγόπουλος (40' λ. τρ. Κόλλιας), Γεωργιόπουλος.