Δευτέρα, 19 Οκτώβριος 2015 14:33

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ 1-1: Μέσα από τα χέρια τους έχασαν τη νίκη οι φιλοξενούμενοι

Γράφτηκε από τον

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το ντέρμπι ουραγών στο γήπεδο "Γ. Λουκαρέας". Ολυμπιακός Καλαμάτας και Διαβολίτσι αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1, βάζοντας τέλος στο σερί των αρνητικών αποτελεσμάτων.


Οι "ερυθρόλευκοι" μετρούσαν τέσσερις σερί ήττες, ενώ ο ΑΟΔ μέχρι χθες δεν είχε βαθμό. Μάλιστα λίγο έλειψε να πάρει και την πρώτη νίκη, αλλά στο 93' ο Αλεξανδρόπουλος ισοφάρισε το γκολ του Πάλια στο 72' και έσωσε το βαθμό για τον Ολυμπιακό στο ντεμπούτο του Λάκη Σπάλλα στον πάγκο.
Η ισοπαλία κρατά βέβαια τους καλαματιανούς στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, ενώ η ομάδα του Διαβολιτσίου είναι ουραγός και η μόνη που δεν έχει νίκη μετά από έξι αγωνιστικές στο πρωτάθλημα της Α' τοπικής.
Η ανάγκη αμφοτέρων για βαθμούς είχε ως αποτέλεσμα να δούμε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι, ειδικά στο πρώτο μέρος., με δυνατές μονομαχίες και σκοπιμότητα (μετά το 0-1)
Το μόνο αξιοσημείωτο στο πρώτο 45λεπτο ένα σουτ του Μαρή στο 10' που πέρασε άουτ και ένα σουτ του Στ. Μπάλλα στο 38' που κόντραρε στους αμυντικούς.
Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός ανέβασε την απόδοσή του, με το Διαβολίτσι να έχει ως βασικό μέλημα το μηδέν και να χτυπήσει στην αντεπίθεση.
Οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 52' με το φάουλ του Τζίφα, το οποίο έδιωξε σε κόρνερ ο Μητσέας και στο 60' με το σουτ του Μαρούδα που κατέληξε στην αγκαλιά του αντίπαλου γκολκίπερ.
Στο 72' στην πρώτη ουσιαστικά ευκαιρία το Διαβολίτσι άνοιξε το σκορ. Ο Θεοδωρόπουλος με ατομική ενέργεια από αριστερά, ελευθερώθηκε και πάσαρε στον επερχόμενο Πάλια που με ψύχραιμο πλασέ έγραψε το 0-1.
Ο Ολυμπιακός είχε πλέον… εχθρό και το χρόνο. Στο 80' ο Παπαδέας σούταρε με το Μητσέα να αποκρούει σε κόρνερ , ενώ στο 87' το γυριστό σουτ του Κούτρη αποκρούστηκε από τους αμυντικούς. Στο 89' ο Μητσέας μπλόκαρε την κεφαλιά του Πολυμενέα.

Τεράστια ευκαιρία για το 0-2

Στο 92' το Διαβολίτσι έφυγε στην αντεπίθεση με τον Δημόπουλο να περνά και τον γκολκίπερ, αλλά να μην στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα χάνοντας τεράστια ευκαιρία για το 0-2. Ετσι στην επόμενη φάση ο Αλεξανδρόπουλος έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή και με κοντινό πλασέ ισοφάρισε σε 1-1.
Το ματς διαιτήτευσε ο Καρβούνης με βοηθούς τους Γιαννακλή και Σκόρδο.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Ρακόπουλος, Μαρούδας, Τσαναλίας, Πολυμενέας, Γ. Μπάλλας, Αργάνης, Π. Παπαδέας (81' λ.τρ. Κούτρης), Τζίφας, Στ. Μπάλλας (46' Θεοδωρόπουλος), Αλεξανδρόπουλος, Αναγνωστόπουλος (68' Μιχαήλοφ).
ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ: Μητσέας, Παπαλέξης, Δημητρίου, Γερμάνης, Καστριτσέας, Μαρής, Χότζα, Δημόπουλος, Χριστόπουλος (64' Βουρνάς), Θεοδωρόπουλος, Πάλιας (91' Διαγούπης).