Πέμπτη, 22 Οκτώβριος 2015 19:45

Εκανε... πάρτι (4-1) στην Αλβανία η Εθνική Γυναικών!

Γράφτηκε από τον

Η Ελλάδα πραγματοποιώντας μεγαλειώδη εμφάνιση συνέτριψε με 4-1 εκτός έδρας την Αλβανία στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου γυναικών την Πέμπτη (22/10).

 

Το 0-1 για την Εθνική Γυναικών έγινε στο 14’ από την Κόγγουλη με κοντινή προβολή μετά από ασταθής απόκρουση της γκολκίπερ των γηπεδούχων.

Η Αλβανία ισοφάρισε προσωρινά με την Κουρμπογκάι στο 24’ για να πάρει εκ νέου το προβάδισμα η Ελλάδα με απευθείας εκτέλεση φάουλ της Κυδωνάκη στο 27’.

Το πάρτι της «γαλανόλευκης» όμως δεν είχε ολοκληρωθεί ακόμα και στο 37’ ήταν η σειρά της Σιδηρά να χριστεί σκόρερ ξανά με απευθείας εκτέλεση φάουλ (είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι η γείτονα χώρα στο ημίχρονο «υποχρεώθηκε» να αλλάξει τερματοφύλακα).

Ο θρίαμβος της Εθνικής Γυναικών ολοκληρώθηκε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων όταν μετά από σουτ της Κόγγουλη η Μάρκου στην επαναφορά έστειλε για τέταρτη φορά στα δίχτυα της γείτονας χώρας για να διαμορφώσει το τελικό 1-4.

Έτσι το ξεκίνημα της Ελλάδας στο δρόμο προς το Euroξεκίνησε ιδανικά, ενώ το επόμενο ματς είναι εντός έδρας με την Ρουμανία στις 27 Νοεμβρίου.

ΕΛΛΑΔΑ (Δήμος Κάβουρας): Πεταλίδου, Βλασιάδου, Κυδωνάκη, Κοκοβιάδου (87’ Σαρρή), Σιδηρά, Κόγγουλη, Χατζηγιαννίδου, Δημητρίου (74’ Πελεκούδα), Παπαδοπούλου, Μωραΐτου (66’ Κακαμπούκη), Μάρκου.

ΑΛΒΑΝΙΑ: Ζάνι (46′ Τζουλί), Πρότο, Φράνια, Μεμέντοφ, Τζίνι, Μορίνα, Βελάι, Κουρμπογκάι (66′ Τζέτζι), Μπέγκολι (46′ Σερενάι), Κούρο, Ντότσι.

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR