Σάββατο, 24 Οκτώβριος 2015 09:33

ΜΕΓΑΛΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΣΤΟΥΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ: Σήμερα έχει Αγρας - Μιλτιάδης…

Γράφτηκε από τον

Πέντε χρόνια είχαν να ανταμώσουν Τέλλος Αγρας και Μιλτιάδης και σήμερα κοντράρονται σε ένα μεγάλο ματς στο γήπεδο των Γαργαλιάνων.

Δύο από τις πιο ιστορικές ομάδες της Μεσσηνίας που ορισμένα παιχνίδια τους στο παρελθόν έχουν μείνει ανεξίτηλα στη μνήμη όσων τα παρακολούθησαν.
Πρόκειται για ένα κλασικό ντέρμπι της περιοχής του πρώην δήμου Γαργαλιάνων με πολλές ιδιαιτερότητες και έντονο το στοιχείο του γοήτρου. Φυσικά ο αγώνας έχει και μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον αφού ο Αγρας έχει 4 βαθμούς και ο Μιλτιάδης 8 μετά από έξι αγωνιστικές και ειδικά για τους γηπεδούχους η αναμέτρηση είναι "τελικός".
Τα παιχνίδια μεταξύ του Αγρα και του Μιλτιάδη τη δεκαετία του 90'
και του 2000 έχουν γράψει ιστορία τόσο σε Γαργαλιάνους όσο και σε Πύργο. Συνολικά η προϊστορία είναι μοιρασμένη σε νίκες (χωρίς να έχουμε πάντως στη διάθεση μας στατιστικά στοιχεία) ανάμεσα στους δύο… άσπονδους φίλους.
Από τις αρχές της δεκαετίας του 90' μέχρι το 1999 οι "ερυθρόλευκοι" των Γαργαλιάνων είχαν το πάνω χέρι στις μεταξύ τους αναμετρήσεις.
Από εκείνη τη σεζόν όμως μέχρι το 2007 ο Μιλτιάδης είχε μόνο νίκες και ισοπαλίες με τον Αγρα εντός και εκτός έδρας, με την ομάδα των Γαργαλιάνων να μετρά σε αυτό το διάστημα μόνο ένα τρίποντο.
Από το 2007 μέχρι και σήμερα οι δύο Τριφυλιακές ομάδες δεν έχουν κοντραριστεί πολλές φορές, με τα αποτελέσματα να είναι μοιρασμένα.
Τελευταία φορά που κοντραρίστηκαν ήταν τη σεζόν 2010-2011.
Τότε ο Μιλτιάδης είχε νικήσει στις 30 Οκτωβρίου στους Γαργαλιάνους με 1-0, με τον Αγρα να παίρνει τη ρεβάνς στο β' γύρο στις 13 Μαρτίου κερδίζοντας στον Πύργο με σκορ 2-1.
Εκείνο το ματς σημαδεύτηκε από τον πολύ σοβαρό τραυματισμό (έσπασε το πόδι του) του Θοδωρή Λαμπρόπουλου, που ήταν η αιτία να σταματήσει το ποδόσφαιρο.
Αξίζει να αναφέρουμε επίσης πως αρκετοί παίκτες έχουν φορέσει τη φανέλα και των δύο ομάδων… Για τον Αγρα καταρχήν ο προπονητής του Θανάσης Λακριντής ήταν παίκτης-προπονητής στον Μιλτιάδη στη Δ' εθνική πριν μία δεκαετία, ενώ από την ομάδα του Πύργου έχει περάσει και ο γυμναστής Κώστας Γεωργακόπουλος.
Από τους παίκτες τη "μελανόλευκη" φανέλα έχουν φορέσει οι Νίκος Νικολόπουλος, Λυκούργος Χ. Ανδρώνης και Ακης Τσώλης, με τον τελευταίο να είναι και Πυργιώτης.
Από την άλλη τρεις από τους πρωτοκλασάτους παίκτες του Μιλτιάδη είναι Γαργαλιανιώτες και έχουν παίξει άλλος λιγότερο και άλλος περισσότερο στον Αγρα. Ο λόγος για τους Λυκούργο Ν. Ανδρώνη, Γρηγόρη Αναστασόπουλο και Θανάση Γεωργιόπουλο.