Κυριακή, 25 Οκτώβριος 2015 19:22

Χωρίς γκολ και νικητή το Ελ... Θράκικο!

Γράφτηκε από τον

Σε γερές περιπέτειες αναφορικά με την παραμονή του στη Σούπερ Λίγκα έχει μπει ο Πανθρακικός, που την Κυριακή (25/10) έμεινε στο εντός έδρας 0-0 με την Ξάνθη κι έτσι δεν έχει γευθεί ακόμα τη χαρά της κατάκτησης των τριών βαθμών στο φετινό πρωτάθλημα.

 

 

Το «Ελ Θράκικο» της 8ης αγωνιστικής, λοιπόν, ήταν κάτι παραπάνω από μέτριο και η ομάδα της Κομοτηνής δεν κατάφερε να αξιοποιήσει τον παράγοντα έδρα ούτε στο πέμπτο φετινό της ματς, κάτι βέβαια που περιορίζει αυτόματα τις ελπίδες της να διατηρηθεί στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου και τη νέα σεζόν.

 

Και πώς άλλωστε να τον αξιοποιήσει αφού σε μία ακόμη αναμέτρηση οι Θρακιώτες φανέρωσαν τρανταχτές επιθετικές αδυναμίες και η δυστοκία στο σκοράρισμα έκανε εκ νέου την εμφάνισή της στις λίγες καλές ευκαιρίες που δημιούργησαν οι γηπεδούχοι.

 

Με συνολικό απολογισμό, λοιπόν, 3 βαθμούς και 2 γκολ στο ενεργητικό του σε οκτώ ματς ο Πανθρακικός δείχνει να βαδίζει με μαθηματική ακρίβεια στον υποβιβασμό του στη Β' Εθνική.

 

Όχι βέβαια και πως η Ξάνθη γοητεύει, κάθε άλλο μάλιστα, ωστόσο οι ακρίτες πήραν έναν ακόμη πόντο μακριά από τα Πηγάδια, διατήρησαν το εκτός έδρας αήττητο σερί τους, όμως είναι σαφές ότι «πονούν» επιθετικά και δυσκολεύονται να φτιάξουν ευκαιρίες για γκολ.

 

 

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της αναμέτρησης, το πρώτο ημίχρονο ήταν κάτι περισσότερο από μέτριο και ο κόσμος που βρέθηκε στις εξέδρες μόνο ικανοποιημένος δεν θα μπορούσε να είναι από το αρνητικό θέαμα που παρουσίαζαν οι δύο ομάδες.

 

Οι παίκτες του Δημήτρη Ελευθερόπουλου είχαν μεν την υπεροχή, ωστόσο αυτή ήταν εντελώς φλύαρη και έδιναν την εντύπωση πως δεν ήξεραν τι ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο.

 

Από την πλευρά της, η Ξάνθη φανέρωνε τη διάθεση να παίξει για την ισοπαλία, με αποτέλεσμα μόνο μια κεφαλιά του Ντιγκινί στο 24' που έδιωξε σε κόρνερ ο Τσέναμο να μπορεί να καταγραφεί ως πραγματικά καλή στιγμή στο ματς.

 

Στην επανάληψη, το πρώτο μισό κύλησε σε ανάλογο τέμπο και η εικόνα της αναμέτρησης «φώναζε» ότι δύσκολα οι δύο ομάδες θα ξέφευγαν από το 0-0.

 

Πάντως, στο τελευταίο τέταρτο ο Πανθρακικός θέλησε να γίνει πιο πιεστικός στα αντίπαλα καρέ, αλλά όχι σε σημείο που θα μπορούσε να πει κανείς ότι οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου υπέφεραν για να κρατήσουν το μηδέν.

 

Με τη σειρά του, ο Τσέναμο επενέβη όταν χρειάστηκε, όπως στην κεφαλιά του Χασομέρη στο 74', και μοιραία το 0-0 δεν άλλαξε μέχρι το σφύριγμα της λήξης.

 

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Σπάθας του Συνδέσμου Πειραιά με βοηθούς τον Καμπούρη του Συνδέσμου Εύβοιας και τον Μπουξμπάουμ του Συνδέσμου Ανατολικής Αττικής.

 

Κίτρινες: 51' Χασομέρης - 32' Zαραδούκας, 82' Bασιλακάκης.

 

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Αθανασιάδης, Παπαγεωργίου, Ποτουρίδης, Μελίσσης (46' Χρήστου), Σερφά, Μεχία, Λαδάκης (79' Ροτζέριο), Ντιγκινί, Χαβίτο (89' Νικόλτσης), Χασομέρης, Ιγκόρ.

 

ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Τσέναμο, Μπέρτος, Λισγάρας, Ζαραδούκας, Λουσέρο (72' Κρίστοφερ), Τριάδης (46' Σολτάνι), Βασιλακάκης, Ερέα, Φλίσκας, Νιέτο (61' Ντιμιτρόφ), Καπετάνος.

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR