Κυριακή, 25 Οκτώβριος 2015 19:48

Με εκτελεστή τον Γιάννου ο Αστέρας Τρίπολης έφερε τα... πάνω κάτω στα Γιάννενα (1-2)

Γράφτηκε από τον

Τη χαρά της νίκης έπειτα από τρία ατυχή αποτελέσματα γεύτηκε ξανά την Κυριακή (25/10) ο Αστέρας Τρίπολης που στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής επικράτησε με 2-1 του ΠΑΣ Γιάννινα στους «Ζωσιμάδες». Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους νικητές ήταν ο Γιάννου που πέτυχε και τα δύο τους γκολ, αλλά και ο Βεργέτης που με τις αλλαγές του στο δεύτερο ημίχρονο βοήθησε την ομάδα του να κάνει την ανατροπή.

 

 

Οι Αρκάδες συνήλθαν από την αρχική «ψυχρολουσία», καθώς το τραγικό λάθος του κατά τ’ άλλα καλού στο ματς Μπαντή επέτρεψε στους γηπεδούχους να προηγηθούν μόλις στο 4ο λεπτό. Παρ’ όλα αυτά, ο ΠΑΣ παρουσίασε προβλήματα στο δημιουργικό κομμάτι στην επανάληψη και τελικά γνώρισε άλλη μία ήττα.

 

 

Με γκολ από τα… αποδυτήρια ξεκίνησε το ματς, καθώς το τραγικό λάθος του Μπαντή επέτρεψε στον Μανιά να χριστεί για άλλο ένα ματς σκόρερ, αυτή τη φορά μόλις στο 4ο λεπτό.

 

Το ξεκίνημα, λοιπόν, ήταν ιδιαίτερα δυνατό και συνεχίστηκε για αρκετά λεπτά, με τις δύο ομάδες να στήνουν συχνά την μπάλα εκατέρωθεν στα σημαιάκια του κόρνερ, με τον Αστέρα να έχει τη δυνατότητα να φέρει το ματς στα ίσα με τον Ιγκλέσιας, αλλά τον Βελλίδη να του λέει «όχι».

 

Μετά τα πρώτα λεπτά, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και οι φάσεις αναζητούνταν με το… σταγονόμετρο, με τους Μανιά και Τσάβες να είναι οι πιο επικίνδυνοι για τους γηπεδούχους και κατά διαστήματα να πρωταγωνιστούν σε ωραίους συνδυασμούς των παικτών του Πετράκη.

 

Το πέναλτι, όμως, στο οποίο υπέπεσε ο Στρούνα επέτρεψε στον Αστέρα να φέρει το ματς στα ίσα με τον Γιάννου, με το 1-1 να διατηρείται μέχρι την ανάπαυλα.

 

Στην επανάληψη, ο Αστέρας έδειξε να θέλει περισσότερο το γκολ της νίκης. Οι Αρκάδες έπαιζαν περισσότερο ορθόδοξα, με τον ΠΑΣ να μην γίνεται απειλητικός, προσπαθώντας να δημιουργήσει προβλήματα στον Μπαντή κυρίως με μακρινές σέντρες που… έψαχναν τον Μανιά.

 

Η είσοδος των Λανθαρότε και Φερνάντεζ έδωσε νέα «πνοή» στους φιλοξενούμενους, την ώρα που ο Ίλιτς έμοιαζε πιο… ορεξάτος στο «αντίπαλο στρατόπεδο».

 

Τελικά, όμως, ήταν η πίεση του Αστέρα αυτή που απέδωσε καρπούς, με τον Γιάννου να είναι για ακόμα μια φορά ο… ήρωας, με τον Αστέρα να κρατά παρά την πίεση των γηπεδούχων τα τελευταία λεπτά το 1-2 μέχρι το φινάλε.

 

Διαιτητής ήταν ο Δημήτριος Στυλιαράς (Αιτ/νίας), με βοηθούς τους Παναγιώτη Μεσσήνη (Αχαΐας) και Αντώνιο Δίπλαρης (Καρδίτσας), ενώ τέταρτος ήταν ο Τριαντάφυλλος Τίκας (Καρδίτσας).

 

Κίτρινες: 23’ Τζημόπουλος, 38’ Στρούνα, 74’ Τσουκαλάς, 80’ Ναδάλες, 90’+2 Σκόνδρας - 25’ Ιγκλέσιας, 54’ Λανθαρότε, 61’ Κουρμπέλης

 

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Στρούνα, Τζημόπουλος, Μιχαήλ (72’ λ.τ. Σκόνδρας), Ναδάλες, Τσάβες, Κοζορώνης (84’ Φερφελής), Τσουκαλάς, Ακόστα, Μανιάς, Ίλιτς (76’ Σαπαλίδης).

 

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Μπαντής, Λούι, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Παντελιάδης, Κουρμπέλης, Ιγκλέσιας, Παπαδόπουλος, Μπερτόλιο (46’ Λανθαρότε), Δημούτσος (55’ Φερνάντεζ), Γιάννου (85’ Αλόκο).

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR