Δευτέρα, 26 Οκτώβριος 2015 11:52

ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ - ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ 2-0: Ο Ακης τα... έβγαζε στο πρώτο, ο Βαντίμ τα... έβαζε στο δεύτερο!

Γράφτηκε από τον
ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ - ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ 2-0: Ο Ακης τα... έβγαζε στο πρώτο, ο Βαντίμ τα... έβαζε στο δεύτερο!

Με την υπογραφή του Βαντίμ Κολεζνιτσένκο ο Τέλλος Αγρας θριάμβευσε στο τριφυλιακό ντέρμπι του Μιλτιάδη με σκορ 2-0 και πήρε την νίκη ανάσα που επιζητούσε.

Ο Μολδαβός επιθετικός στη δεύτερη φετινή συμμετοχή του (έλειπε για μεγάλο διάστημα στην πατρίδα του) πέτυχε και τα δύο γκολ των "ερυθρολεύκων" στο β' ημίχρονο και με το πάθος του παρέσυρε και τους συμπαίκτες του στη νίκη που εκτός από μεγάλη βαθμολογική σημασία, παίζει ρόλο και στο γόητρο των δύο ομάδων.
Ο Αγρας λοιπόν ήταν η ομάδα που είχε ανάγκη και ήθελε περισσότερο το τρίποντο και το πήρε δίκαια, μιας και στο δεύτερο μέρος κυριάρχησε ολοκληρωτικά. Ετσι το συγκρότημα του Θανάση Λακριντή έφτασε τους 7 βαθμούς και απομακρύνθηκε από τη ζώνη του υποβιβασμού, ενώ ο Μιλτιάδης παρέμεινε στους 8 και ηττήθηκε ύστερα από τέσσερις αγωνιστικές.
Η ομάδα του Πύργου ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος και θα μπορούσε να είχε ανοίξει το σκορ σε μια από τις 3-4 ευκαιρίες που δημιούργησε. Ομως ο Τσώλης κατέβασε τα ρολά σε αυτό το διάστημα, κρατώντας το μηδέν και στο δεύτερο μέρος οι "μελανόλευκοι" δεν μπήκαν καν στο παιχνίδι, μένοντας πιθανότατα και από δυνάμεις. Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως ο Μιλτιάδης έπαιζε με 10 παίκτες από το 65' λόγω μιας αυστηρής αποβολής του Γεωργιόπουλου.
Το τοπικό ντέρμπι παρακολούθησαν πάνω από 400 φίλαθλοι και των δύο ομάδων (στη συντριπτική τους πλειοψηφία φίλοι του Αγρα) και είναι ευχάριστο που δεν σημειώθηκε το παραμικρό τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου.

Καλύτερος ο Μιλτιάδης στο α' ημίχρονο

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο πρώτο δεκάλεπτο και είχαν δύο καλές στιγμές. Στο 2' το φάουλ του Ντινιωτάκη απέκρουσε σε κόρνερ ο Καλογήρου, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Ντινιωτάκης σέντραρε από αριστερά, όμως μπροστά από τον Παγώνη έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ ο Μπάλλας.
Μετά το δεκάλεπτο ο Μιλτιάδης ανέβασε την απόδοση του, έλεγξε την κυκλοφορία στο χώρο του κέντρου και ήταν η ομάδα που πατούσε καλύτερα στο γήπεδο.
Στο 13' ο Ζώτος βρήκε με διαγώνια μπαλιά τον Μπαρσελό που έπιασε με τη μια το σουτ με την μπάλα να φεύγει δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Κατέβασε τα ρολά ο Τσώλης

Στο 17' είχαμε μία φάση για χάι λάιτ... Οι φιλοξενούμενοι άλλαξαν εκπληκτικά την μπάλα με τον Μπαρσελό να δίνει στον Γεωργιόπουλο που έκανε τη σέντρα, με τον Σωτηρόπουλο να κάνει από κοντά το γυριστό σουτ και τον Τσώλη να πραγματοποιεί με το ένα χέρι μια απόκρουση επιπέδου... Σούπερ Λιγκ!
Ο Μιλτιάδης συνέχισε να είναι καλύτερος και στο 23' ο Μπαρσελό έβγαλε με κάθετη πάσα τετ α τετ τον Μεμά που πλάσαρε, όμως ο Τσώλης απομάκρυνε σωτήρια με τα πόδια.
Στο 34' το φάουλ του Μπαρσελό απέκρουσε στην αριστερή του γωνία ο Τσώλης, δείχνοντας πως βρίσκεται σε φοβερή μέρα, απέναντι στην πρώην ομάδα του.
Ο Αγρας σε αυτό το διάστημα είχε να επιδείξει ένα σουτ του Φίλαϊ στο 40' που απέκρουσε σε κόρνερ ο Καλογήρου.

Κυριάρχησε στο β' μέρος ο Αγρας

Με το ξεκίνημα του β' μέρους ο Λακριντής έκανε την ομάδα του πιο επιθετική βάζοντας τον Νικολόπουλο αντί του Σταματελόπουλου και παίζοντας με δύο καθαρούς επιθετικούς.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ από μία στημένη φάση...

Στο 53' άνοιξε το σκορ

Ηταν το 53' όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Χούτου από πλάγια, ο Κολεζνιτσένκο με προβολή από την καρδιά της αντίπαλης περιοχής νίκησε τον Καλογήρου για το 1-0, σε μία φάση που "κοιμήθηκε" η άμυνα του Μιλτιάδη.
Δύο λεπτά μετά ο Χούτος τροφοδότησε τον Νικολόπουλο που σούταρε, όμως ο Καλογήρου μπλόκαρε.

Αυστηρή αποβολή
Γεωργιόπουλου στο 65'

Και φτάνουμε στο 65' όταν ο Γεωργιόπουλος έκανε ένα φάουλ στο Μερκούρη στο χώρο της μεσαίας γραμμής και αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη του κ.Μπλάνα.
Ο έμπειρος ρέφερι εξάντλησε την αυστηρότητα του σε αυτή τη φάση, βγάζοντας πολύ εύκολα την κίτρινη σε ένα ματς χωρίς εντάσεις και αντιαθλητικά μαρκαρίσματα.
Ο Μιλτιάδης που και με 11 ήταν κακός στο δεύτερο ημίχρονο, ειδικά μετά την αποβολή κατέρρευσε και ο Αγρας έκανε το παιχνίδι του ψάχνοντας και ένα δεύτερο γκολ.
Στο 72' ο Παγώνης βρήκε τον Χούτο που σούταρε λίγο άουτ. Δύο λεπτά αργότερα ο Παγώνης τροφοδότησε τον Νικολόπουλο που σούταρε για να κοντράρει κάπου η μπάλα και να καταλήξει κόρνερ.
Τελικά το δεύτερο γκολ που δικαιούνταν ο Αγρας επιτεύχθηκε στο 78' με τον Ντινιωτάκη να σεντράρει από αριστερά και τον Κολεζνιτσένκο να πιάνει την κεφαλιά, με τον Καλογήρου να αποκρούει.
Ο 22χρονος επιθετικός όμως πήρε το ριμπάουντ και με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0, εν μέσω έξαλλων πανηγυρισμών.
Τα λεπτά που απέμεναν ήταν πλέον διαδικαστικά με την ομάδα του Κώστα Λαμπρόπουλου να έχει απλά ένα σουτ άουτ στο 87' με τον Σωτηρόπουλο.

Το χειροκρότημα στον Αναστασόπουλο...

Αξίζει να αναφέρουμε το θερμό χειροκρότημα του κόσμου του Αγρα προς τον άσο του Μιλτιάδη και πρώην του Αγρα Γρηγόρη Αναστασόπουλο (ο οποίος ανταπέδωσε), σε μία πολύ όμορφη σκηνή που είναι καλό να μνημονεύουμε.
Καλύτεροι του Αγρα οι Κολεζνιτσένκο, Τσώλης, Χούτος και Ντινιωτάκης, ενώ από τον Μιλτιάδη ξεχώρισαν οι Σταματόπουλος και Αναστασόπουλος.
Καλή ήταν η διαιτησία του Μπλάνα, ο οποίος ελέγχεται μόνο για την κόκκινη στον Γεωργιόπουλο. Αψογοι ήταν οι βοηθοί Λάμιας και Σερεμέτης.
ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ: Τσώλης, Σταματελόπουλος (46' Νικολόπουλος), Πότσης, Χούτος, Ανδρώνης, Μερκούρη, Φίλαϊ, Παγώνης, Μπούρδος (85' Γεωργόπουλος), Κολεζνιτσένκο (91' Γκότσης), Ντινιωτάκης.
ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ: Καλογήρου, Ζώτος, Δημόπουλος, Μπάλλας, Ανδρώνης, Σταματόπουλος, Γεωργιόπουλος, Αναστασόπουλος (82' Σταθόπουλος), Μπαρσελό, Σωτηρόπουλος, Μεμά (63' Καρδάσης).