Δευτέρα, 26 Οκτώβριος 2015 19:18

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ - ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ 1-2: Ο Φίλιος έκανε τη διαφορά

Γράφτηκε από τον

Με σκόρερ τον Αντώνη Φίλιο το Ασπρόχωμα πέτυχε το Σάββατο δεύτερη σερί νίκη, επικρατώντας εκτός έδρας του Απόλλωνα Πεταλιδίου με 2-1.


Ο έμπειρος επιθετικός μαζί με τους Γυφτέα και Βεργόπουλο, αλλά και τον Καντερέ όταν χρειάστηκε, αλλά και τη συνεργασία των υπόλοιπων παιδιών οδήγησαν την ομάδα τους στη δεύτερη συνεχόμενη και τρίτη έως τώρα νίκη στο πρωτάθλημα της Α1.
Εγινε ένα καλό παιχνίδι προχθές στο Πεταλίδι, με τις δύο ομάδες να δημιουργούν πολλές ευκαιρίες για γκολ, όμως μόνο τρεις φορές η μπάλα μπήκε στα δίχτυα, με τους φιλοξενούμενους να φεύγουν από το γήπεδο με το τρίποντο.
Στο σκορ προηγήθηκε το Ασπρόχωμα, στο 19' ο Φίλιος έγινε αποδέκτης της μπάλας σε μακρινή μπαλιά του Γυφτέα, βγήκε τετ-α-τετ με τον Σταυρόπουλο και με διαγώνιο σουτ στην απέναντι γωνία πέτυχε το 0-1. Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 62' με δυνατό σουτ του Φλέσσα λίγο έξω από την περιοχή. Το τελικό 1-2 έγινε στο 73' όταν σουτ του Στ. Χαρίτου απέκρουσε αρχικά ο Σταυρόπουλος, όμως στην επαναφορά ο Φίλιος με πλασέ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Ο επιθετικός του Ασπροχώματος με λίγη προσοχή στην τελική προσπάθεια θα μπορούσε να έχει σημειώσει και άλλα γκολ. Συγκεκριμένα σε τρεις περιπτώσεις στο 46' 47' 48' βρέθηκε ισάριθμες φορές τετ-α-τετ, όμως ο Σταυρόπουλος κατόρθωσε και απέκρουσε τα σουτ. Αλλες ευκαιρίες για γκολ έχασαν οι Στ. Χαρίτος στο 49' σε σέντρα Φίλιου έπιασε την κεφαλιά, αλλά απέκρουσε ο Σταυρόπουλος, στο 65' όταν με σουτ έστειλε την μπάλα λίγο άουτ από το κάθετο δοκάρι και στο 78' από σέντρα του Αρ. Ηλιόπουλου, ο Ντάσης πλάσαρε στέλνοντας την μπάλα άουτ από το οριζόντιο δοκάρι.
Η νίκη για το Ασπρόχωμα θεωρείται σημαντική, καθώς αγωνίστηκε με απώλειες κάποιων βασικών παικτών, αφού απουσίαζαν οι Πετσόπουλος, Κωστέας, Φουρναράκος, ενώ έπαιξαν αλλαγή χωρίς να είναι απόλυτα έτοιμοι οι Αρ. Ηλιόπολουλος και Αναστασόπουλος.
Το παιχνίδι διαιτήτευσαν οι Νίκας, Γιαννακλής, Μπασιλάρης.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ: Σταυρόπουλος, Ε. Χρονόπουλος (50' Γ. Κορμπής), Φλέσσας, Πετρόπουλος, Δαμήλος (38' Ε. Γιαννόπουλος), Κουτσολίας, Κ. Κορμπής, Παναγόπουλος (63' Α. Χρονόπουλος), Μπογκντάνι, Ξαρχάκος, Τσερίκου.
ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ: Καντερές, Μουράτι, Ζαφειρόπουλος, Βεργόπουλος, Π. Χάριτος, Λυμπιώτης, Π. Ηλιόπουλος (83' Αναστασόπουλος), Αγγλούπας (68' Αρ. Ηλιόπουλος), Στ. Χαρίτος, Γυφτέας (64' λ.τρ. Ντάσης), Φίλιος.