Δευτέρα, 08 Ιούλιος 2013 19:49

Πρεμιέρα στις 5 και 6 Οκτωβρίου η Α' τοπική

Γράφτηκε από τον

Μέσα στον Οκτώβριο και με διαφορά μιας εβδομάδας ξεκινούν φέτος τα πρωταθλήματα Α', Β' και Γ' τοπικής, που διοργανώνει η ΕΠΣ Μεσσηνίας.

Α' τοπική
Το πρωτάθλημα της Α' τοπικής στο οποίο έχουν δικαίωμα συμμετοχής 16 σωματεία θα αρχίσει το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Οκτωβρίου. Τα σωματεία που έχουν δικαίωμα να λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τις 25 Ιουλίου και να πληρώσουν παράβολο 100 ευρώ. Επίσης δικαίωμα συμμετοχής έχουν και σωματεία ανώτερης κατηγορίας εφόσον δεν δηλώσουν συμμετοχή σε αυτή.
Σε ότι αφορά την άνοδο και τον υποβιβασμό ισχύουν τα παρακάτω:

Προαγωγή πρωταθλητή
 Η πρώτη ομάδα του βαθμολογικού πίνακα έχει τη δυνατότητα μετά από αγώνες μπαράζ με τις πρωταθλήτριες ομάδες άλλων Ενώσεων να ανέλθει στη Γ' εθνική.

Υποβιβασμός

Σύμφωνα με την προκήρυξη υποβιβάζονται στην Α1 Κατηγορία:
α. Τέσσερις (4) ομάδες αν ο πρωταθλητής της Α' κατηγορίας δεν  ανέλθει στη Γ' εθνική και από τη Γ' εθνική υποβιβαστούν (2) δύο ομάδες.
β. Τρεις (3) ομάδες σε όλες τις άλλες περιπτώσεις.              
γ. Οι ομάδες που θα υποβιβαστούν από την Α' κατηγορία καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις της κατηγορίας Α1 στην οποία και θα αγωνιστούν την ποδοσφαιρική περίοδο 2014-2015, μαζί με τόσες ομάδες των δύο ομίλων της Β' κατηγορίας, ώστε να συμπληρωθεί ο αριθμός 14 ομάδων στην Α1 κατηγορία, μετά την άνοδο των ομάδων της Β' κατηγορίας στην Α' κατηγορία.
Μετά τα παραπάνω το πρωτάθλημα της περιόδου 2014-2015 της Α' τοπικής κατηγορίας θα διεξαχθεί με 16 ομάδες.

Β' τοπική
Το Πρωτάθλημα της Β' τοπικής στο οποίο έχουν δικαίωμα συμμετοχής 28 σωματεία, χωρισμένα σε δύο ομίλους θα αρχίσει το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Οκτωβρίου. Τα σωματεία που έχουν δικαίωμα να λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τις 25 Ιουλίου και να πληρώσουν παράβολο 80 ευρώ.
Επίσης δικαίωμα συμμετοχής έχουν και σωματεία ανώτερων κατηγοριών εφόσον δεν δηλώσουν συμμετοχή σε αυτές.
Σε ότι αφορά την άνοδο και τον υποβιβασμό ισχύουν τα παρακάτω:

Προαγωγή - υποβιβασμός ομάδων

Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δύο (2) ομίλους.
Α. Από Β' κατηγορία ανέρχονται στην Α':
α) Οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου, εάν από τη Γ' εθνική δεν υποβιβαστεί καμία ομάδα και ο πρωταθλητής της Α' τοπικής ανέλθει στη Γ' εθνική.
β) Τρεις (3) ομάδες (ο πρώτος κάθε ομίλου και ένας εκ των δεύτερων μετά από αγώνα μπαράζ σε ουδέτερο γήπεδο), εάν υποβιβασθεί μία (1) ομάδα από τη Γ' εθνική και ανέλθει ο πρωταθλητής της Α' ή αν δεν υποβιβασθεί καμία ομάδα από τη Γ' και δεν ανέλθει ο πρωταθλητής της Α' κατηγορίας.
γ) Δύο (2) ομάδες (οι δύο πρωταθλητές των ομίλων) σε όλες τις άλλες περιπτώσεις.
δ) Μετά τα ανωτέρω θα ανέλθουν ισάριθμα  από τους 2 ομίλους της Β' κατηγορίας τόσες ομάδες στην Α1 κατηγορία, ώστε μαζί με τις ομάδες που θα υποβιβασθούν από την Α' κατηγορία να συμπληρωθεί ο αριθμός 14 ομάδων.
 Σε περίπτωση που από τον έναν όμιλο της Β' κατηγορίας ανέλθουν στην Α' κατηγορία δύο ομάδες και από τον άλλο όμιλο μία ομάδα τότε θα ανέβουν στην Α1 από τον ένα όμιλο πέντε (5) ομάδες και από τον άλλο όμιλο έξι (6) ομάδες.
Β. Υποβιβάζονται στην Γ' κατηγορία τέσσερις (4) ομάδες (οι δύο τελευταίες κάθε ομίλου)
Μετά από τα παραπάνω το πρωτάθλημα της περιόδου 2014-2015 της Β' τοπικής κατηγορίας θα διεξαχθεί με 24 ομάδες (δύο όμιλοι των 12 ομάδων).

Γ' ΤΟΠΙΚΗ
Το Πρωτάθλημα της Γ' τοπικής στο οποίο έχουν δικαίωμα συμμετοχής 29 σωματεία, χωρισμένα σε δύο ή τρεις ομίλους θα αρχίσει το Σαββατοκύριακο 19 και 20 Οκτωβρίου. Τα σωματεία που έχουν δικαίωμα να λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τις 25 Ιουλίου και να πληρώσουν παράβολο 50 ευρώ.
Επίσης δικαίωμα συμμετοχής έχουν και σωματεία ανώτερων κατηγοριών εφόσον δεν δηλώσουν συμμετοχή σε αυτές,  καθώς και νέα σωματεία που θα δηλώσουν εμπρόθεσμα συμμετοχή.
Σε ότι αφορά την άνοδο ισχύουν τα παρακάτω:


Προαγωγή ομάδων

Ανέρχονται στην Β' κατηγορία ισάριθμα από τους ομίλους:
- Δεκαπέντε (15) ομάδες εάν από τη Γ' εθνική δεν υποβιβαστεί καμία ομάδα και ο πρωταθλητής της Α' τοπικής ανέλθει στη Γ' εθνική.
- Δεκατέσσερις (14) ομάδες,  εάν υποβιβασθεί μία (1) ομάδα από τη Γ' εθνική και ο πρωταθλητής της Α' κατηγορίας ανέλθει στη Γ' εθνική, ή  αν δεν υποβιβασθεί καμία ομάδα από τη Γ' εθνικήκαι δεν ανέλθει ο πρωταθλητής της Α' κατηγορίας.
- Δεκατρείς (13) ομάδες αν από τη Γ' εθνική υποβιβαστούν δύο (2) και ανέλθει ο πρωταθλητής της Α' τοπικής, ή αν δεν ανέλθει ο πρωταθλητής της Α' τοπικής και υποβιβαστεί μία (1) ομάδα από τη Γ' εθνική.
- Δώδεκα (12) ομάδες, αν από τη Γ' εθνική υποβιβαστούν δύο (2) και αν δεν ανέλθει ο πρωταθλητής της Α' τοπικής.
- Εάν χρειαστεί θα δοθούν και αγώνες μπαράζ για την άνοδο στη Β' κατηγορία.