Τρίτη, 09 Ιούλιος 2013 18:06

Ο Γιαννακόπουλος θα ανεβάσει ψηλά τη Σπάρτη, λένε Αργειτάκος και Νικόλαρος

Γράφτηκε από τον

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος «μπαίνει» στην ΑΕ Σπάρτης, όχι απλά δίνοντας ένα μικρό ποσό, αλλά αναλαμβάνοντας εξ ολοκλήρου τη χρηματοδότηση της ομάδας, με στόχο να την ανεβάσει όσο πιο ψηλά γίνεται, όπως δήλωσε στον Sentra 103,3 ο Δήμαρχος Σπάρτης, Σταύρος Αργειτάκος.


«Η οικογένεια Γιαννακόπουλων πάντα στήριζε τη Σπάρτη, βοηθώντας ποικιλοτρόπως. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ήρθε να αναλάβει ομάδα και είναι ο μόνος τρόπος για να αποκτήσει ποδόσφαιρο η περιοχή, καθώς έχει υποβαθμιστεί πλήρως.
Ο κύριος Γιαννακόπουλος έδειξε τη διάθεσή του να βοηθήσει, προφανώς για συναισθηματικούς λόγους. Μας είπε πως θέλει να ανεβάσει την ομάδα και μακάρι να την πάει πολύ ψηλά», δήλωσε αρχικά.
Και πρόσθεσε για τα οικονομικά δεδομένα: «Άνθρωποι από εδώ, αλλά της επιλογής του, θα τρέξουν την ομάδα. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θα αναλάβει το σύνολο των χρημάτων που χρειάζονται για μια καλή πορεία. Δεν θα πει πάρτε για παράδειγμα 30.000 ευρώ και κάντε ό,τι θέλετε. Λειτουργικά χρειάζονται πάνω από 140.000 ευρώ τον χρόνο για να είναι ανταγωνιστική η ομάδα».
Για τις εγκαταστάσεις της ομάδας ανέφερε: «Έδρα της είναι το εθνικό στάδιο της πόλης, το οποίο είναι σε καλή κατάσταση. Υπάρχουν και βοηθητικές που είναι καλές, αν και δεν έχουμε μεγάλη κτιριακές εγκαταστάσεις».
«Ο Γιαννακόπουλος θα δώσει πάνω από 140.000 ευρώ»
Ο Σταύρος Αργειτάκος πρόσθεσε πως η απόφαση του Γιαννακόπουλου να βοηθήσει την ομάδα έχει σκορπίσει ενθουσιασμό. «Μία φορά μόνο παίξαμε Β' εθνική και τίποτα άλλο», είπε και πρόσθεσε: «Είπαμε και για κάποια άλλα θέματα καθώς έδειξε ενδιαφέρον να βοηθήσει, όπως στο κοινωνικό φαρμακείο, λόγω και της επιχείρησης που έχουν».
Για να καταλήξει: «Πήγε να δει και οικόπεδα για εξοχική κατοικία και αυτό είναι πολύ καλό για εμάς. Η οικογένεια παραδοσιακά βοηθούσε και θα τους τιμήσουμε κάποια στιγμή. Εγώ είμαι και Παναθηναϊκός οπότε είναι ακόμα καλύτερα...»

«Έδωσε εντολή να φτιάξουμε
την ομάδα από την αρχή»

Στον Sentra 103,3 μίλησε και ο πρόεδρος της ομάδας, Δημήτρης Νικόλαρος, ο οποίος έχει αναλάβει να «τρέξει» τα πάντα υπό τις οδηγίες του Γιαννακόπουλου. «Κάναμε χθες Γενική Συνέλευση και θα επικοινωνήσω με τον κύριο Γιαννακόπουλο να του δώσω πλήρη αναφορά για όλα τα θέματα. Αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου την ομάδα, αλλά επειδή δεν προλαβαίνει να κάνει τις δουλειές με έχει βάλει υπεύθυνο. Γνωριζόμαστε αρκετό καιρό».

Όσο για τους στόχους τους: «Να ανέβουμε κατηγορία φέτος και στο μέλλον όσο πιο ψηλά γίνεται. Αν μπορούμε κάθε χρόνο να ανεβαίνουμε κατηγορία θα είναι πολύ καλό. Αυτό θέλαμε κι εμείς, αλλά δεν μπορούσαμε οικονομικά. Ο κύριος Γιαννακόπουλος που είναι αξιόλογος άνθρωπος και μπορεί και θέλει και ανέλαβε τα πάντα».
Για το μπάτζετ της ομάδας εξήγησε: «Δεν έχουμε μιλήσει ακόμα, αλλά έχουμε εντολή να χτίσουμε από την αρχή την ομάδα. Για να πας στα μπαράζ ανόδου θες ουσιαστικά ομάδα Γ' εθνικής για να ανταπεξέλθεις. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε με νούμερα, αλλά ξέρω σε τι πλαίσια θα κινηθούμε. Ήμουν πρόεδρος τρία χρόνια, δεν είμαι χθεσινός, ξέρω πού θα βαδίσω».
Και κατέληξε: «Οι αντιδράσεις του κόσμου είναι θετικές. Όλοι έχουν αγκαλιάσει την ομάδα. Όλη η Λακωνία. Είμαστε όλοι μαζί, Ολυμπιακοί, ΑΕΚτζήδες, δεν έχουμε τέτοια θέματα εδώ».