Κυριακή, 01 Νοέμβριος 2015 17:43

Ξύπνησε ο Αστέρας Τρίπολης, 2-1 τον ΠΑΟΚ με δεύτερη σερί ανατροπή!

Γράφτηκε από τον
Ξύπνησε ο Αστέρας Τρίπολης, 2-1 τον ΠΑΟΚ με δεύτερη σερί ανατροπή!

Ο Αστέρας δείχνει να ξυπνάει! Μετά την ανατροπή στα Γιάννενα η ομάδα της Τρίπολης έκαμψε με τον ίδιο τρόπο και την αντίσταση του ΠΑΟΚ κι έδειξε πως είναι και φέτος ικανή να κοιτάξει τους μεγάλους στα μάτια και να μπει στην πεντάδα. Οι Αρκάδες το μεσημέρι της Κυριακής (1/11) νίκησαν τον «Δικέφαλο του Βορρά» με 2-1 και πραγματοποίησαν ένα εντυπωσιακό δεύτερο ημίχρονο βγάζοντας πολλές αδυναμίες στους αντιπάλους τους.

 

 

Ο Μπερτόλιο ήταν εξαιρετικός και πέτυχε ένα πολύ ωραίο γκολ, ο Ιγκλέσιας κέρδισε πολλές μονομαχίες, ο Λούι ήταν στους διακριθέντες, ενώ ο Γιάνννου έμπαινε στις φάσεις και έκανε αισθητή την παρουσία του.

 

Από την άλλη ο ΠΑΟΚ είχε βενζίνη στο ντεμπόζιτο μόνο για ένα ημίχρονο. Από εκεί και πέρα έπεσε, δεν βρήκε απάντηση στις κινήσεις του Στάικου Βεργέτη και δεν είχε βασικά ατού του σε καλή μέρα.

 

Ο Ροντρίγκες άντεξε μόνο για ένα ημίχρονο κι έτσι ο Μακ κλήθηκε στη συνέχεια να σηκώσει όλο το βάρος μόνος του. Ο Λέοβατς ήταν κάκιστος, ο Σάμπο δεν βοήθησε επίσης, ενώ ούτε οι άλλοι μέσοι πατούσαν καλά. Όσο για Ζάιρο και Αθανασιάδη, ναι μεν δεν τροφοδοτήθηκαν, αλλά και οι ίδιο ήταν εντελώς απόντες από την ανάπτυξη της ομάδας τους.

 

 

Αφεντικό στο ματς από νωρίς προσπάθησε να δείξει πως είναι ο ΠΑΟΚ. Μπήκε δυναμικά, απείλησε μόλις στο 2' με τον Μακ και κυκλοφορούσε την μπάλα ελέγχοντας το παιχνίδι.

 

Ωστόσο, ήταν δύσκολο και για τις δύο ομάδες να κάνουν φάσεις. Ο Αστέρας έκανε αισθητή την παρουσία του στο 11' με τον Ιγκλέσιας, ενώ στο 17' ο Λανθαρότε από πλάγια δεν τελείωσε τη φάση όπως θα ήθελε.

 

Ο ΠΑΟΚ πατούσε καλύτερα, είχε σε καλή κατάσταση τον Ροντρίγκες και από τη δική του πλευρά ήρθε και το 0-1 στο 23'. Ο εξτρέμ από το Πράσινο Ακρωτήρι άδειασε τον Γιαννούλη, έδωσε στον Πέλκα κι εκείνος σκόραρε με το στήθος με τη φόρα που είχε.

 

Οι Αρκάδες δεν μπορούσαν να βγάλουν καμία αντίδραση μέχρι την ανάπαυλα. Το παιχνίδι έγινε σκληρό, τα φάουλ διαδέχονταν το ένα το άλλο και η μοναδική καλή στιγμή ήρθε στις καθυστερήσεις με τον Μακ να κάνει δυνατό σουτ εντός περιοχής και τον Μπαντή να αποκρούει στην κλειστή του γωνία.

 

Ο Βεργέτης άλλαξε σχηματισμό στην ομάδα του με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και είχε την τύχη να δει τους παίκτες του να ξεκινούν υποδειγματικά. Στο 48' ο Μπερτόλιο πήρε την μπάλα, παρέδωσε μαθήματα υψηλής τεχνικής και ισοφάρισε έχοντας προηγουμένως περάσει δύο παίκτες.

 

Οι Αρκάδες πήραν ψυχολογία και τα ηνία του αγώνα τελικά. Μπλόκαραν τον ΠΑΟΚ και έχασαν πολύ μεγάλη ευκαιρία στο 66' με τον Παπαδόπουλο να πάρουν προβάδισμα.

 

Ο ΠΑΟΚ προσωρινά ανέβηκε. Βρήκε τον τρόπο να κάνει κάποιες τελικές κυρίως με τον Μακ, αλλά οι επιλογές του τελευταίου δεν ήταν οι ενδεδειγμένες. Ο Αθανασιάδης δεν βοηθούσε καθόλου, ο Ροντρίγκες είχε πέσει, αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν στον χώρο του κέντρου με Τζιολη και Γκολάσα να χάνουν τις μονομαχίες.

 

Οι φιλοξενούμενοι αποφάσισαν να ρισκάρουν και το πλήρωσαν. Άφησαν χώρους και έδειχναν ευάλωτοι. Τελικά ο Αστέρας στο 82' με κεφαλιά του Σανκαρέ από κόρνερ γύρισε το ματς και στη συνέχεια έχασε πολύ μεγάλες ευκαιρίες. Τελικά οι γηπεδούχοι δεν έβαλαν ένα ακόμη γκολ, αλλά αυτό δεν τους εμπόδισε να πάρουν το τρίποντο.

 

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Παππάς (Αθηνών), βοηθοί οι Μαγιάννης (Άρτας) και Ποντίκης (Πρέβεζας), ενώ τέταρτος ο Βάτσιος (Δυτικής Αττικής).

 

Κίτρινες: 38' Γιάννου, 64' Ιγκλέσιας - 39' Βίτορ, 72' Σάμπο

 

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Μπαντής, Λούι, Ζησόπουλος, Σανκαρέ, Γιαννούλης (55' Παντελιάδης), Ιγκλέσιας, Κουρμπέλης, Μπερτόλιο, Λανθαρότε (46' Αλόκο), Γιάννου, Παπαδόπουλος (79' Μάσα).

 

ΠΑΟΚ (Ιγκόρ Τούντορ): Γλύκος, Κόστα, Βίτορ, Τζαβέλλας, Τζιόλης, Γκολάσα, Λέοβατς (64' Σάμπο), Ροντρίγκες, Πέλκας, Μακ, Ζάιρο (46' Αθανασιάδης).

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR