Δευτέρα, 02 Νοέμβριος 2015 19:03

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ 1-0: Λύτρωση στο 91' με Παπαδέα

Γράφτηκε από τον

Τέλος στο σερί που τον ήθελε χωρίς νίκη από την πρεμιέρα της Α' τοπικής έβαλε ο Ολυμπιακός.

Η καλαματιανή ομάδα επικράτησε  στο γήπεδο "Γ. Λουκαρέας" 1-0 του Τέλλου Αγρα χάρη σε γκολ του  Παναγιώτη Παπαδέα στο 91'. Eτσι έφθασε τον αντίπαλό της στους 7 βαθμούς, όσους έχουν ακόμα ο Μεσσηνιακός και το Δώριο.
Ο Ολυμπιακός μπορούσε να είχε προηγηθεί νωρίτερα και συγκεκριμένα στο 79', όταν ο Αλεξανδρόπουλος μόνος από τη μικρή περιοχή σούταρε στο οριζόντιο δοκάρι.
Στο 90' όμως είχε και ο Αγρας ευκαιρία με το νεοεισελθόντα Γεωργόπουλο.
Ηταν ένα ισορροπημένο παιχνίδι με λίγες καθαρές ευκαιρίες, όπου το θέαμα πήγε περίπατο. Κάτι το άγχος, κάτι οι καιρικές συνθήκες (δυνατός αέρας) αποτέλεσαν ανασταλτικό παράγοντα για να παιχτεί ποδόσφαιρο αξιώσεων και φαινόταν πως όποια ομάδα σκόραρε, θα κέρδιζε.
Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν πρώτοι με το σουτ του Ντινιωτάκη που απέκρουσε ο Λυμπερόπουλος στο 13'.
Στο 16' από φάουλ του Τζίφα και κεφαλιά του Αναγνωστόπουλου, ο Παπαδέας σκόραρε από κοντά, αλλά το γκολ ακυρώθηκε έπειτα από υπόδειξη οφσάιντ του βοηθού Λάμια.
Στο 23' ο δραστήριος Ντινιωτάκης κέρδισε την κόντρα από τον Γ. Μπάλλα και σούταρε από πλάγια θέση για να απομακρύνει με τα πόδια ο Λυμπερόπουλος.
Στο 38' ο Αναγνωστόπουλος σέντραρε στο β' δοκάρι για τον Παπαδέα που σούταρε άουτ.
Στο φινάλε του ημιχρόνου, ο Τζίφας εκτέλεσε κόρνερ, ο Πολυμενέας πήρε την κεφαλιά, όμως ο Τσώλης και εν συνεχεία ο Χούτος πάνω στη γραμμή του στέρησαν το γκολ.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αγρας μπήκε πιο δυνατά και στο 52' άγγιξε το γκολ.
Ο Ντινιωτάκης και πάλι απέφυγε όποιον βρήκε μπροστά του και από αριστερά σέντραρε για το Νικολόπουλο που έστειλε με κεφαλιά την μπάλα δίπλα από το κάθετο δοκάρι.
Η επόμενη καλή στιγμή καταγράφηκε στο 79' και ήταν η ευκαιρία του αγώνα.
Ο Αναγνωστόπουλος έβγαλε μόνο με τον τερματοφύλακα τον Αλεξανδρόπουλο που σούταρε με δύναμη με αποτέλεσμα η μπάλα να χτυπήσει στο οριζόντιο δοκάρι και να καταλήξει άουτ.
Στο 90' ο Παγώνης γύρισε μέσα στην περιοχή για τον Γεωργόπουλο, που ότι είχε μπει στο παιχνίδι και έκανε πολύ αδύναμο πλασέ, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία.
Ετσι σε αντεπίθεση στο 91' ο Παπαδέας μπήκε μέσα στην περιοχή, ελίχθηκε και με ψύχραιμο πλασέ έδωσε τη νίκη στον Ολυμπιακό, που πανηγύρισε μετά από 1,5 μήνα.
Το ματς διαιτήτευσε ο Αλεξέας με βοηθούς τους Σερεμέτη και Λάμια.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Λυμπερόπουλος, Σ. Μπάλλας, Μπάχα (50' Θεοδωρόπουλος), Πολυμενέας, Γ. Μπάλλας, Αργάνης, Παπαδέας, Τζίφας, Αναγνωστόπουλος (90' Μαγουλιανίτης), Αλεξανδρόπουλος, Καρλαύτης (73' λ.τρ. Κούτρης).
ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ: Τσώλης, Ανδρώνης, Χούτος, Μερκούρι, Πότσης (73' λ.τρ. Σταματελόπουλος), Μπούρδος, Ντινιωτάκης, Παγώνης, Κολεσνιτσένκο, Φίλαϊ, Νικολόπουλος (90' Γεωργόπουλος).