Τρίτη, 03 Νοέμβριος 2015 12:31

Παναθηναϊκός: Έρχεται στην Αθήνα ο Παούνοβιτς

Γράφτηκε από τον
Παναθηναϊκός: Έρχεται στην Αθήνα ο Παούνοβιτς

Και το όνομα αυτού, Βέλικο Παούνοβιτς. Ο προπονητής της Εθνικής ομάδας Κ20 της Σερβίας είναι ο «εκλεκτός» της διοίκησης του Παναθηναϊκού για να αντικαταστήσει τον Γιάννη Αναστασίου.



Ο Παούνοβιτς αποτελεί την εισήγηση των Τάκη Φύσσα και Λεωνίδα Βόκολου, με τον Γιάννη Αλαφούζο να έχει ανάψει το «πράσινο φώς» ώστε να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις.

Πρόκειται για έναν νέο και φιλόδοξο προπονητή, ο οποίος, ωστόσο, δεν έχει εργαστεί ποτέ σε σύλλογο, μιας την καριέρα του την έχει «χτίσει» στις; Εθνικές Ομάδες της χώρας του.

Επί της ουσίας, ο Παούνοβιτς ανταποκρίνεται στο μικρό μπάτζετ που έχουν διαθέσιμο οι Φύσσας και Βόκολος για την εύρεση του νέου προπονητή. Πρόκειται για μία επιλογή με υψηλότατο ρίσκο, έχοντας ελάχιστα εχέγγυα και σίγουρα δεν θα ενθουσιάσει τους φιλάθλους, οι οποίοι περίμεναν κάτι καλύτερο για την επόμενη ημέρα.

Ο Σέρβος κόουτς αναμένεται στην Αθήνα τις επόμενες ώρες, προκειμένου να έχει τις τελικές συζητήσεις με τους ιθύνοντες της ΠΑΕ και να διαπιστώσουν εάν μπορούν να συνεργαστούν. Από εκεί και πέρα, αναλόγως με την κατάληξη των διαπραγματεύσεων, θα ξεκαθαρίσει εάν θα κοουτσάρει τον Παναθηναίκό στο Περιστέρι και τι μέλει γενέσθαι με το επιτελείο του.

Είναι αξιοσημείωτο, επίσης, ότι ο Γιάννης Αλαφούζος τις προηγούμενες ώρες, μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Twitter ακολούθησε το λογαριασμό του Σέρβου προπονητή, επιθυμώντας να διερευνήσει ορισμένα στοιχεία από το διαδίκτυο.

Ο Παούνοβιτς έχει γεννηθεί στις 21 Αυγούστου του 1977, ήταν μεσοεπιθετικός με έφεση στο σκοράρισμα και ολοκλήρωσε την ποδοσφαιρική καριέρα του στην ηλικία των 34 ετών. Έχει φορέσει τη φανέλα πολλών ευρωπαϊκών ομάδων, με χάιλαϊτ της καριέρας του το πέρασμα του από την Ατλέτικο Μαδρίτης. Επιπροσθέτως, έχει αγωνιστεί στις Παρτίζαν, Μαρμπέγια, Μαγιόρκα, Τενερίφη, Ανόβερο, Χετάφε, Ρουμπίν Καζάν, Αλμερία και Φιλαδέλφεια Γιούνιον.

Στις 19 Ιανουαρίου του 2012, ο Παούνοβιτς ανακοίνωσε την απόσυρση του και αμέσως ασχολήθηκε με την προπονητική, αναλαμβάνοντας τη Σερβία Κ18. Έμεινε στο πόστο του έως το 2014 και στη συνέχεια, ανέλαβε διαδοχικά την Εθνική Κ19 και την Κ20, με την οποία πανηγύρισε την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Κ20 τον Ιούνιο του 2015 στη Νέα Ζηλανδία.

Να σημειωθεί, τέλος, πως ως ποδοσφαιριστής είχε τεθεί αντιμέτωπος με τον Παναθηναϊκό στη φάση των ομίλων του Champions League! Στις 19 Σεπτεμβρίου του 2001, ο Σέρβος αγωνίστηκε με το νούμερο 6 στην ενδεκάδα της Μαγιόρκα, στην ήττα της με 2-0 στο «Απόστολος Νικολαΐδης», χάρη στα γκολ των Κωνσταντίνου και Βλάοβιτς. Ο Παούνοβιτς αγωνίστηκε και στο δεύτερο παιχνίδι στις Βαλεαρίδες νήσους, το οποίο ήταν αδιάφορο για τον Παναθηναϊκό επειδή είχε προκριθεί ήδη.

Στο μεταξύ, με μπαράζ δημοσιευμάτων και τα σερβικά ΜΜΕ αναφέρονται στην επικείμενη συμφωνία του Παούνοβιτς με τον Παναθηναϊκό. «Αφού απέρριψε Παρτιζάν, Αλμερία και Χετάφε, ο Βέλικο Παούνοβιτς φαίνεται πως συμφώνησε με τον Παναθηναϊκό και θα αναλάβει την ομάδα της Αθήνας» γράφει η "Novosti", ενώ η "Telegraf¨" αναφέρει: «Ο Παούνοβιτς είναι κοντά στον Παναθηναϊκό για να αναλάβει την ομάδα που θέλει να βγει από τη σκιά του Ολυμπιακού. Αν αυτό συμβεί, για πρώτη φορά ο σύλλογος θα έχει στον πάγκο της ομάδας ποδοσφαίρου και του μπάσκετ Σέρβο προπονητή, μιας και στο μπάσκετ η ελληνική ομάδα έχει στον πάγκο τον Σάσα Τζόρτζεβιτς». Τέλος, στο ρεπορτάζ της η "Sportska Centrala" τονίζει: «Ο Βέλικο Παούνοβιτς είναι έτοιμος να γίνει προπονητής του Παναθηναϊκού και ήδη έχουν αρχίσει οι συζητήσεις».
Πηγή: sentragoal.gr