Τρίτη, 03 Νοεμβρίου 2015 15:43

80 λεπτά απομένουν στον Νάβας για να γράψει ιστορία στο Champions League

Γράφτηκε από τον
80 λεπτά απομένουν στον Νάβας για να γράψει ιστορία στο Champions League

Απόψε θα επισκεφτεί το Bernabeu, μία από τις πιο φοβερές επιθέσεις της Ευρώπης, αυτή της Παρί ΣΖ. , που έχει πρωταγωνιστές, Ιμπραΐμοβιτς, Καβάνι και Ντι Μαρία.

Απέναντί τους θα βρουν-ξανά- τον Κέιλορ Νάβας, που επιστρέφει ανάμεσα στα δοκάρια της Ρεάλ Μαδρίτης, μετά την απουσία του στο παιχνίδι με την Λας Πάλμας, εξαιτίας μυικών πόνων. Γυρίζει σε μία διοργάνωση, όπου ακόμα δεν έχει δεχθεί γκολ: δύο ματς την περασμένη σεζόν με Βασιλεία και Λουντογκόρετς και τρία την τρέχουσα με Σαχτάρ και Μάλμε και Παρί .Σ.Ζ.

Ο Κοσταρικανός τερματοφύλακας έχει συμπληρώσει 450 λεπτά χωρίς να παραβιαστεί η εστία του στην κορυφαία διοργάνωση και αυτή είναι η δεύτερη καλύτερη πορεία ενός πρωτάρη στην σύγχρονη ιστορία της διοργάνωσης, δεύτερη πίσω από τα 529 λεπτά του Μιγκέλ Ανχελ Μόγια από 24, Νοεμβρίου του 2010, ημερομηνία κατά την οποία έκανε το ντεμπούτο του στο τουρνουά με την Βαλένθια και 25η Φεβρουαρίου του 2015, όταν δέχθηκε το πρώτο του γκολ σαν τερματοφύλακας της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Ετσι στον Κέιλορ απομένουν 80 λεπτά για να σπάσει αυτό το ρεκόρ. Όμως και ο τερματοφύλακας της Παρί ΣΖ. που έκανε το ντεμπούτο του στην κορυφαία διοργάνωση αυτή την σεζόν έχει συμπληρώσει 270 λεπτά χωρίς να δεχθεί γκολ. Εάν ο Κέιλορ Νάβας καταφέρει να μην δεχθεί γκολ από την Παρί Σ.Ζ., θα είναι γενικά η 11η καλύτερη στην ιστορία του Champions League (και όχι απλά ενός πρωτάρη)

Ο Κέιλορ Νάβας δεν έχει δεχθεί γκολ στο Bernabeu από τις 15 του περασμένου Ιανουαρίου, στην ισοπαλία (2-2) με την Ατλέτικο στο Κύπελλο. Την τρέχουσα σεζόν είναι αήττητη η Ρεάλ στο σπίτι της και ανίκητος ο Νάβας (8 συνεχόμενα παιχνίδια και συνολικά 764 λεπτά) καλύτερα από οποιοδήποτε τερματοφύλακα φορέσει ποτέ τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης. Συνολικά έχε δεχτεί μόλις τρία γκολ σε 12 παιχνίδια τη φετινή σεζόν, με 32 αποκρούσεις και είναι 92% αποτελεσματικός στις ενέργειές του.

ΑΠΕ-ΜΠΕ