Τετάρτη, 04 Νοέμβριος 2015 23:53

Ολυμπιακός από ατσάλι, 2-1 την Ντίναμο με ανατροπή!

Γράφτηκε από τον
Ολυμπιακός από ατσάλι, 2-1 την Ντίναμο με ανατροπή!

Ένας χαλύβδινος Ολυμπιακός νίκησε τον εαυτό του, την ατυχία του και την Ντίναμο, με τον Πάρντο να οργιάζει και να πετυχαίνει τα γκολ της ανατροπής για το τελικό 2-1 στο Φάληρο!

 

Ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε την Ντίναμο Ζάγκρεμπ στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Champions League. Οι Πειραιώτες είχαν κερδίσει στην Κροατία με το γκολ του Ιντέγε και στο Φάληρο έψαχναν να ντουμπλάρουν τις νίκες απέναντι στους αντιπάλους τους, γεγονός που θα είχε διπλό αντίκτυπο στην φετινή ευρωπαϊκή τους περιπέτεια.

Στα μέτρα της Ντίναμο το ματς

Ο Ολυμπιακός από το ξεκίνημα ήθελε να δώσει γρήγορο τέμπο στο ματς, να πιέσει τους Κροάτες και ιδανικά να φτάσει σε ένα γρήγορο τέρμα, με σκοπό να γίνει αφεντικό της αναμέτρησης. Οι φιλοξενούμενοι όμως είχαν διαφορετική άποψη.

Με πολλές πάσες στην μεσαία γραμμή και κοντά τις γραμμές τους, προτίμησαν να πάνε το παιχνίδι σε χαμηλό ρυθμό και να μην επιτρέψουν στους Πειραιώτες να ανεβάσουν στροφές.

Εξέλιξη που βόλευε φυσικά την Ντίναμο, που με διαγώνιες αλλαγές παιχνιδιού ήθελε να βγάλει τους ταχύτατους εξτρέμ της σε καταστάσεις "ένας εναντίον ενός" με τους μπακ του Ολυμπιακού και να παίξουν στον χώρο.

Στο 7' μια κατά μέτωπο προσπάθεια και σουτ του Φορτούνη πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Εντουάρντο, ενώ οκτώ λεπτά αργότερα η σέντρα του Μαζουακού από αριστερά έφτασε στον Ερνάνι, που με κεφαλιά έστειλε την μπάλα μόλις άουτ από το δεξί "παραθυράκι" της εστίας των φιλοξενούμενων.

Το "Γ. Καραϊσκάκης"... πάγωσε στο 21ο λεπτό, όταν ο Πίβαριτς σέντραρε στην καρδιά της "ερυθρόλευκης" άμυνας, ο Σιόβας έχασε τον Χότζιτς και ο 20χρονος Βόσνιος με το κεφάλι δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Ρομπέρτο κάνοντας το 0-1 με το 10ο φετινό του γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.

Τα νέα δεδομένα στο ματς απαιτούσαν διαφορετική διαχείριση για τον Ολυμπιακό, που δυσκολευόταν να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στην αντίπαλη περιοχή. Μια κεφαλιά του Σιόβα στο 23' έφυγε άουτ, ενώ στο 40' ο Ιντέγε από δύσκολη γωνία δεν μπόρεσε να νικήσει τον Εντουάρντο.

Όλα στραβά

Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Ολυμπιακός μπήκε φορτσάτος στο ματς. Τίποτα δεν φάνηκε όμως να τον θέλει. Αρχικά ο Σίλβα αναγκάστηκε να χαραμίσει μια αλλαγή, με τον Ντα Κόστα στο 51' να παίρνει την θέση του τραυματία Μποτία.

Δύο λεπτά αργότερα ο Φορτούνης πέρασε κάθετα στον Ιντέγε και ο Νιγηριανός φάτσα με τον Εντουάρντο ανατράπηκε από τον Γκονσάλο. Ο Λαόθ υπέδειξε τον πέναλτι, ωστόσο δεν απέβαλλε τον Πορτογάλο στόπερ της Ντίναμο, παρά το γεγονός ότι ο Ιντέγε ήταν σε προφανή θέση για γκολ.

Ο Φορτούνης ανέλαβε την εκτέλεση, νικήθηκε από τον Εντουαρντό και στην επαναφορά έστειλε την μπάλα άουτ!

Ο Ολυμπιακός πίεζε, φάση δεν του καθόταν και στο 64ο λεπτό ο Σίλβα αποφάσισε να περάσει στο ματς τον Πάρντο. Και ο Πορτογάλος τεχνικός είδε την επιλογή του να τον δικαιώνει στην πρώτη επαφή με την μπάλα!

Πάρ(ν)το!

Ο Ιντέγε τροφοδότησε τον Πάρντο σε θέση μέσα δεξιά και ο Κολομβιανός εξτρέμ με το αριστερό νίκησε τον Εντουάρντο για το 1-1 στο 65'!

Οι "ερυθρόλευκοι" πίεζαν ασφυκτικά πλέον, η Ντιναμό αντιστεκόταν και προσπαθούσε να ροκανίσει τον χρόνο. Στο 79' ο Πάρντο με ένα "υδραυλικό"... έσπασε τα άλατα του Πίβαριτς και πήρε την 2η κίτρινη - αποβολή του 26χρονου μπακ.

Και ξανα... Πάρ(ν)το!

Ο Κολομβιανός ολοκλήρωσε την ραψωδία του στο 90ο λεπτό σκοράροντας με εκπληκτικό πλασέ στην κίνηση για το 2-1, με το "Γεώργιος Καραϊσκάκης" φλέγεται! Ο Ολυμπιακός πέτυχε μια φανταστική ανατροπή όταν τα πάντα ήταν εναντίον του, θα συνεχίσει στην Ευρώπη όπως και να 'χει, ενώ πλέον από τα πόδια του περνάει η πρόκριση στους "16" του Champions League!

Από τη μια θα εξασφάλιζαν αυτομάτως το μίνιμουμ, δηλαδή την 3η θέση και το εισιτήριο για το Europa League, από την άλλη θα αποκτούσαν ισχυρό προβάδισμα για την 2η θέση και την πρόκριση στους "16" του Champions League.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σίλβα): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μποτία (51' λ.τ. Ντα Κόστα), Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι (80' Φινμπόγκασον), Ερνάνι (64' Πάρντο), Σεμπά, Φορτούνης, Ιντέγε.

ΝΤΙΝΑΜΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ (Μάμιτς): Εντουάρντο, Μάτσελ, Γκονσάλο, Ταραβέλ, Πίβαριτς, Άντολιτς, Μασάντο, Ρογκ, Πιάτσα (80' Σιγκάλι), Φερνάντες (88' Μούσα), Χότζιτς (57' λ.τ. Ενρίκες).

Πηγή: sport24.gr