Πέμπτη, 05 Νοέμβριος 2015 16:49

ΕΕΑ: Βαριά "καμπάνα" σε ΠΑΕ Ολυμπιακός και Μαρινάκη - Κρίθηκε ότι συνεχίζει να ασκεί διοίκηση

Γράφτηκε από τον

Πρόστιμο 150.000 ευρώ στην ΠΑΕ Ολυμπιακός και ισόποσο στον πρόεδρό της, Βαγγέλη Μαρινάκη, επέβαλε κατά τη σημερινή της συνεδρίαση η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Η ΕΕΑ αποφάνθηκε κατά πλειοψηφία ότι ο κ.Μαρινάκης δεν έχει συμμορφωθεί με τη διάταξη του ειδικού ανακριτή διαφθοράς, που του απαγόρευσε κάθε ενασχόληση με το ποδόσφαιρο, κρίνοντας ότι συνεχίζει να ασκεί διοίκηση στην «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ. Κατόπιν αυτού, η επιτροπή επέβαλε το προαναφερθέν πρόστιμο τόσο στον «ισχυρό άνδρα» των πρωταθλητών όσο και στην ΠΑΕ Ολυμπιακός, ενώ παράλληλα τους έδωσε προθεσμία ενός μήνα προκειμένου να αποκατασταθούν οι νόμιμοι όροι διοίκησης της ΠΑΕ.

Αναλυτικά η απόφαση:

«Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:

1. Υπόθεση ΠΑΕ ΟΣΦΠ και Ε. Μαρινάκη ενόψει του περιεχομένου της απαγορευτικής διάταξης του ειδικού ανακριτή για τον Πρόεδρο της ΠΑΕ ΟΣΦΠ, προκειμένου η Επιτροπή να αποφασίσει μέσα στα νομικά πλαίσια που καθορίζουν οι σχετικές διατάξεις του ν.2725/1999 (άρθρο 77Α παρ. 3, 5, 6).

Έγινε διάσκεψη των μελών της Ε.Ε.Α. για τη συζητηθείσα στη συνεδρίαση της 22.10.15 υπόθεση της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και του Προέδρου της. Μετά από διαλογική συζήτηση η Επιτροπή κατέληξε, κατά πλειοψηφία, στην ακόλουθη απόφαση:

Ότι πράγματι έλαβε χώρα παράβαση του Αθλητικού Νόμου εκ μέρους της ΠΑΕ και του Προέδρου της.

Επιβάλλει πρόστιμο 150.000€ εις έκαστον εξ αυτών και προσέτι, ορίζει προθεσμία ενός μηνός για την αποκατάσταση των νομίμων όρων της Διοίκησης της ΠΑΕ.

Κατά δε τη μειοψηφήσασα άποψη δεν συντρέχει περίπτωση παράβασης του νόμου».

Στο μεταξύ, στην υπόθεση των οφειλών της ΚΑΕ Παναθηναϊκός προς το ΟΑΚΑ για τη χρήση του κλειστού γυμναστηρίου των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, για την οποία οι «πράσινοι» είχαν κληθεί σε ακρόαση, επήλθε διακανονισμός κι έτσι δεν θα υπάρξουν συνέπειες για την ΚΑΕ.

ΑΠΕ - ΜΠΕ