Σάββατο, 07 Νοέμβριος 2015 09:53

Α' ΤΟΠΙΚΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Ετοιμοι για το "9 στα 9" Πάμισος και Τσικλητήρας - Κρίσιμα ματς στην ουρά

Γράφτηκε από τον

Ασταμάτητοι είναι Πάμισος και Τσικλητήρας στο φετινό πρωτάθλημα της Α' τοπικής. Αμφότεροι μετρούν οχτώ νίκες σε ισάριθμα ματς και με τη ψυχολογία στα… ύψη θα επιχειρήσουν να κάνουν αυτή την αγωνιστική το "9 στα 9".


Η ομάδα της Μεσσήνης υποδέχεται το Μεσσηνιακό και αυτή της Πύλου θα παίξει στη Μεθώνη με το λαβωμένο Εθνικό Μελιγαλά. Η τρίτη της βαθμολογίας Κυπαρισσία αγωνίζεται επίσης εντός έδρας με αντίπαλο τον Α.Ο, Φαραί και όντας στο -4 από την κορυφή δεν έχει περιθώρια για απώλειες βαθμών.
Το πρόγραμμα του διημέρου περιλαμβάνει και σημαντικά ματς στα χαμηλά της βαθμολογίας, όπως αυτό που θα γίνει στο γήπεδο "Γ. Λουκαρέας" ανάμεσα στον ουραγό (μαζί με το Διαβολίτσι) Απόλλωνα Καλαμάτας και το συντοπίτη Ολυμπιακό. Την ίδια ώρα το Διαβολίτσι θα φιλοξενηθεί από τον Τέλλο Αγρα και το Δώριο που επίσης είναι σε δύσκολη βαθμολογική θέση, θα αναμετρηθεί στο γήπεδό του με τον Μιλτιάδη.
Στη Σπερχογεία, η ομώνυμη ομάδα θα υποδεχτεί την Ανδρούσα και στα Αρφαρά ο τοπικός Αστέρας που είναι στην 6η θέση, θα ανταμώσει με τον 5ο της βαθμολογίας Πανθουριακό.
Στο σημείο αυτό ας δούμε τα τελευταία νέα των ομάδων λίγο πριν από τη σέντρα.

ΠΑΜΙΣΟΣ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ
Δεύτερο συνεχόμενο εντός έδρας ματς για το Πάμισο. Οι Νησιώτες νίκησαν το περασμένο Σάββατο με το ευρύ 5-0 το Δώριο και θέλουν να πράξουν το ίδιο και με το Μεσσηνιακό ώστε να μείνουν στην πρώτη θέση.  Ο Πάμισος θα επιχειρήσει ακόμα να συνεχίσει και το εντυπωσιακό αμυντικό σερί, καθώς δεν έχει δεχτεί γκολ στο πρωτάθλημα, ενώ έχει με 29 γκολ και την κορυφαία επίθεση. Ο Αντώνης Μαυρέας θα παρατάξει ιδανική 11άδα και προσμένει από τους παίκτες του να μπουν δυνατά από το πρώτο λεπτό και να καθαρίσουν το παιχνίδι.
Για το Μεσσηνιακό τα δύσκολα συνεχίζονται, μιας και μετά τον Τσικλητήρα θα παίξει και με την έτερη ομάδα που έχει μόνο νίκες στο πρωτάθλημα. Το γεγονός μάλιστα ότι το ματς είναι εκτός έδρας κάνει πιο δύσκολο το έργο της καλαματιανής ομάδας, αλλά η φιλοσοφία δεν αλλάζει.
Ο Μ.Γ.Σ. θα αγωνιστεί χωρίς σκοπιμότητες με στόχο ένα θετικό αποτέλεσμα.

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ - Α.Ο. ΦΑΡΑΙ
Μονόδρομος είναι για τη Κυπαρισσία η νίκη στο σημερινό παιχνίδι με τον Α.Ο. Φαραί. Η περσινή πρωταθλήτρια Μεσσηνίας μετά την ισοπαλία με τον Πανθουριακό, έχει βρεθεί 4 βαθμούς πίσω από την κορυφή και καλείται να χτίσει σερί νικών ώστε να μείνει σε τροχιά τίτλου. Το ζητούμενο πέρα από τους 3 βαθμούς είναι και η καλή εμφάνιση, μιας και στον Κορδία ο ΑΟΚ προβλημάτισε και η διοίκηση οδηγήθηκε στην απόφαση να επιβάλλει πρόστιμο στους παίκτες. Το ματς αυτό ανήκει πάντως στο παρελθόν και άπαντες πιστεύουν ότι η Κυπαρισσία θα επιστρέψει στις επιτυχίες.
Νοκ - άουτ είναι ο τραυματίας Μιτρόφ, ενώ δύσκολα θα είναι έτοιμοι οι Αντωνόπουλος και Παπαγεωργίου.
Από την άλλη πλευρά, ο Α.Ο. Φαραί θα μεταβεί με καλή ψυχολογία στην Κυπαρισσία, απόρροια της νίκης με Σπερχογεία. Η καλαματιανή ομάδα γνωρίζει βέβαια ότι είναι ένα από τα πιο δύσκολα τεστ της σεζόν, αλλά έχει δείξει ότι παλεύει όλα τα παιχνίδια. Ενδεικτικό ότι όλες οι ήττες είναι με ένα γκολ διαφορά, ενώ στο τελευταίο εκτός έδρας ματς υποχρέωσε σε ισοπαλία τον τέταρτο της βαθμολογίας Εθνικό.


ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ - ΑΝΔΡΟΥΣΑ
Τους τρεις βαθμούς που θα της επιτρέψουν να δει με λιγότερο άγχος τη συνέχεια, θέλει η Σπερχογεία στη μεσημεριανή αναμέτρηση με την Ανδρούσα. Οι "ταύροι" είναι δύο αγωνιστικές χωρίς νίκη και ο Ηλίας Μαστορέας τόνισε ότι δεν χωρούν άλλες απώλειες βαθμών εντός έδρας, μιας και σε 4 αγώνες ενώπιον του κοινού της, έχει πανηγυρίσει μόνο μία φορά.
Το μοναδικό πρόβλημα στην προετοιμασία είναι ο τραυματίας Παπανικολόπουλος.
Η Ανδρούσα μετρά ένα βαθμό λιγότερο από τη Σπερχογεία, αλλά είναι 3 αγωνιστικές αήττητη.
Το ζητούμενο να διευρύνει το σερί στο ντεμπούτο του Σπύρου Τσίκινη στον πάγκο. Ο Νησιώτης προπονητής συμφώνησε μεσοβδόμαδα με τη διοίκηση και παίρνει τη σκυτάλη από τον Μιχάλη Φασουλή, ο οποίος παραιτήθηκε.

ΔΩΡΙΟ - ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ
Μια νέα αρχή θέλει να κάνει το Δώριο κόντρα στο Μιλτιάδη. Η ομάδα του Γιάννη Αντωνόπουλου αγνοεί τη νίκη από τις 4 Οκτωβρίου (2-1 τον Α.Ο. Φαραί) μετρώντας  έκτοτε 3 ήττες από τους μνηστήρες του τίτλου Κυπαρισσία, Πάμισο, Τσικλητήρα και μια ισοπαλία με τα Αρφαρά.
Ετσι έχει βρεθεί σε δύσκολη βαθμολογική θέση και η νίκη είναι μονόδρομος, παρότι δεν λείπουν τα προβλήματα με τους τραυματισμούς των Ι. Γκότση, Τσαμπούρη και Κωτσάκη, ενώ πριν από λίγες μέρες αποχώρησε ο Γιαννουκάκης, ο οποίος θα συνεχίσει στον Ηρακλή Καλαμάτας.
Αντίθετα ο Μιλτιάδης με εξαίρεση το Γαλάνη δεν έχει απουσίες, αλλά ούτε και την ίδια πίεση για το τρίποντο. Η νίκη επί του Απόλλωνα έφερε την ομάδα του Πύργου Τριφυλίας στην 6η θέση (μαζί με τα Αρφαρά). Σίγουρα όμως θέλει να φύγει με νίκη ή τουλάχιστον ισοπαλία από το Δώριο για να αυξήσει τη διαφορά από τη ζώνη του υποβιβασμού.

ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ
Στο γήπεδο της Μεθώνης θα υποδεχτεί ο Τσικλητήρας τον Εθνικό, μιας και στην Πύλο γίνεται επανασπορά του χλοοτάπητα και η ομάδα θα μετακομίσει για όλο σχεδόν το Νοέμβριο στη Μεθώνη. Ο στόχος βέβαια δεν αλλάζει και δεν είναι άλλος από τη νίκη που θα διατηρήσει τον Τσικλητήρα στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Το συγκρότημα του Νίκου Κακαλέτρη βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση και έχει τον πρώτο λόγο για τους τρεις βαθμούς. Το μοναδικό αρνητικό, ο τραυματισμός του Μικελάτου που δύσκολα θα προλάβει το ματς.
Ο Εθνικός θα αγωνιστεί με 11άδα ανάγκης και… χωρίς προπονητή, αφού οι Λάγιος, Καρατζούλιας, Καλλιντέρης είναι τραυματίες και ο Κανελλόπουλος τιμωρημένος. Ακόμα ο Θανόπουλος θα απουσιάσει για επαγγελματικούς λόγους, ενώ ο Κώστας Κλάδης παρότι έκανε τρεις προπονήσεις μετά το διαζύγιο με τον Γιώργο Καλόμαλο δεν έχει ακόμα συμφωνήσει. Ο έμπειρος τεχνικός δήλωσε ότι δεν θα καθίσει στον πάγκο στο ματς με τον Τσικλητήρα και το θέμα θα ξεκαθαρίσει από Δευτέρα.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Μια μόνο ματιά στο βαθμολογικό πίνακα αρκεί για να αντιληφθεί κανείς πόσο σημαντικό είναι για τον Απόλλωνα το ματς της Κυριακής με τον Ολυμπιακό.  Ο ιστορικός σύλλογος έχει μόλις μια νίκη σε οχτώ αγωνιστικές και παραμένει καθηλωμένος στην τελευταία θέση, μαζί με το Διαβολίτσι.
Γι' αυτό και θα τα δώσει όλα αύριο ώστε να πάρει τους τρεις βαθμούς, που θα αλλάξουν και τη ψυχολογία στα αποδυτήρια. Ο Π. Πανταζής ταλαιπωρείται από τραυματισμό και η συμμετοχή του κρίνεται αμφίβολη.
Ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη που τόσο ήθελε με τον Τέλλο Αγρα, έστω και στις καθυστερήσεις και θα επιχειρήσει να δώσει συνέχεια στις επιτυχίες. Θα παίξει άλλωστε ξανά στο γήπεδο "Γ. Λουκαρέας", που είναι η κοινή έδρα των δύο ομάδων και με έναν αντίπαλο στα μέτρα του.
Επιστρέφουν οι Μαρούδας και Τσαναλίας.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ - ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ
Τον Πανθουριακό θα φιλοξενήσει αύριο στα Αρφαρά ο Αστέρας και με νίκη θα τον πιάσει στην 5η θέση της βαθμολογίας. Οι γηπεδούχοι θα αγωνιστούν πάντως χωρίς τους Π. Χαραλαμπόπουλο και Ζέππο που αποβλήθηκαν στην ήττα με 3-1 από τον Εθνικό Μελιγαλά.
Για τον νεοφώτιστο Πανθουριακό, προβλήματα τραυματισμού αντιμετωπίζουν οι Κατσαρέας, Βιδάκης και Αλ. Σεφεράσι. Οι φιλοξενούμενοι προέρχονται από την ισοπαλία (1-1) με την Κυπαρισσία και με ανεβασμένο ηθικό θα προσπαθήσουν για το διπλό.  Κάτι που έχουν καταφέρει στο κύπελλο, όταν στις 6 Σεπτεμβρίου νίκησαν στα Αρφαρά με το εντυπωσιακό 1-4 τον Αστέρα και προκρίθηκαν στα προημιτελικά (εκεί όπου απέκλεισαν και το Δώριο και προσμένουν πλέον την Κυπαρισσία).

ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ - ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ
Με.. άδεια χέρια έφυγε την περασμένη Κυριακή από την Καλαμάτα ο Τέλλος Αγρας, γνωρίζοντας στις καθυστερήσεις την ήττα από τον Ολυμπιακό. Η ομάδα των Γαργαλιάνων όμως είχε καλή παρουσία και μπορούσε να αποσπάσει, τουλάχιστον, το βαθμό. Αύριο επιστρέφει στην έδρα της για να αντιμετωπίσει το Διαβολίτσι που δεν έχει ακόμα νίκη στο πρωτάθλημα, αλλά και δεν έχει χάσει στις τελευταίες 3 αγωνιστικές.
Οι γηπεδούχοι με νίκη θα κάνουν σημαντικό βήμα για την παραμονή στην κατηγορία.
Το Διαβολίτσι θέλει να συνεχίσει το αήττητο σερί και αυτή τη φορά να ξεκολλήσει από το… 1-1, παρότι δεν λείπουν τα προβλήματα που έχουν να κάνουν με τους Μητσέα, Πεϊδη, Κωστόπουλο και Θεοδωρόπουλο. Απών θα είναι και ο προπονητής Σωτήρης Δημάκης για προσωπικούς λόγους και την ομάδα θα κοουτσάρει ο συνεργάτης του Μιχάλης Παυλάκης.


Το πρόγραμμα και οι διαιτητές

Σάββατο 7 Νοεμβρίου

Πάμισος - Μεσσηνιακός
Γήπεδο Μεσσήνης, 3 μ.μ.
Μπλάνας, Κουτσαναστάσης, Ρέκκας
Κυπαρισσία - Α.Ο. Φαραί
Γήπεδο Κυπαρισσίας, 3 μ.μ.
Καρβούνης, Παναγιωτόπουλος, Παλλαδινός
Σπερχογεία - Ανδρούσα
Γήπεδο Σπερχογείας, 3 μ.μ.
Ψηλοπαναγιώτης, Γεωργαντάς, Γιαννέτσος


Κυριακή 8 Νοεμβρίου

Δώριο - Μιλτιάδης
Γήπεδο Δωρίου, 3 μ.μ.
Νικολόπουλος, Τσουκάλη, Ζαρακοβίτης
Τσικλητήρας Πύλου     - Εθνικός Μελιγαλά
Γήπεδο Μεθώνης, 3 μ.μ.
Λάμιας, Τσοπανάκης, Ταβουλαρέας
Απόλλωνας Καλαμάτας - Ολυμπιακός Καλαμάτας
Γήπεδο "Γ. Λουκαρέας", 3 μ.μ.
Νίκας, Γκούμας, Βρυώνης
Αστέρας Αρφαρών -     Πανθουριακός
Γήπεδο Αρφαρών, 3 μ.μ.
Πλακογιάννης, Κασκάνης, Μανιατέας
Τέλλος Άγρας - Διαβολίτσι
Γήπεδο Γαργαλιάνων, 3 μ.μ.
Μπλάνας, Ρέκκας, Παλλαδινός


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 8 αγώνες)
1. Πάμισος    29-0    24
-. Τσικλητήρας Πύλου    24-4    24
3. Κυπαρισσία    19-4    20
4. Εθνικός Μελιγαλά    18-11    16
5. Πανθουριακός    15-10    14
6. Αστέρας Αρφαρών    12-14    11
-. Μιλτιάδης    9-12    11
8. Σπερχογεία    9-18    9
9. Ανδρούσα    7-7    8
-. Α.Ο. Φαραί    9-11    8
11. Μεσσηνιακός    9-12    7
-. Ολυμπιακός Καλαμάτας    7-16    7
-. Τέλλος Αγρας    6-12    7
-. Δώριο    9-26    7
15. Διαβολίτσι    5-17    3
-. Απόλλωνας Καλαμάτας    5-18    3