Σάββατο, 07 Νοέμβριος 2015 17:50

Ο Πανιώνιος 2-1 τον Πλατανιά και σκαρφάλωσε δεύτερος!

Γράφτηκε από τον

Δεν σταματάει να εντυπωσιάζει ο φετινός Πανιώνιος. Οι «κυανέρυθροι» πραγματοποιούν ονειρικό ξεκίνημα και κατάφεραν το μεσημέρι του Σαββάτου (7/11) να ξεπεράσουν και το εμπόδιο του Πλατανιά με 2-1. Οι Χανιώτες μπορεί να προέρχονταν από τρεις σερί νίκες και να έδειχναν φορμαρισμένοι, όμως, στη Νέα Σμύρνη μπήκε στοπ από τους παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη που σκαρφάλωσαν στη δεύτερη θέση.

 

Οι γηπεδούχοι δεν έθελξαν με την απόδοσή τους, είχαν ξανά νεκρά διαστήματα, αλλά επιβεβαίωσαν πως είναι ομάδα με μέταλλο, η οποία ξέρει πώς να παίρνει τα παιχνίδια. Ο Πλατανιάς μπήκε για να κάνει το παιχνίδι του, κυκλοφόρησε καλά την μπάλα κατά διαστήματα, αλλά ήταν υπερβολικά φλύαρος. Σε ροή παιχνιδιού δεν μπορούσε να βγάλει φάσεις, ενώ δεν κατάφερε να αντέξει στο τέλος στην πίεση που δέχτηκε.

Με διάθεση να κυκλοφορήσει από το πρώτο λεπτό την μπάλα μπήκε στο ματς ο Πλατανιάς. Γουνδουλάκης και Μενδρινός, άλλωστε, έπαιζαν λίγο πιο μπροστά από τον Γκινάτιτς ως εσωτερικοί μέσοι και αυτό βοηθούσε στο να έχει κατοχή μπάλας. Ωστόσο, ο Πανιώνιος χρειάστηκε μόλις μία φάση... Μέχρι το 8' μπορεί να δυσκολευόταν να περάσει τη σέντρα, αλλά όταν το έκανε, σκόραρε. Ο Μπουμάλ βρήκε τον Καραμάνο κι εκείνος με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Ο ίδιος παίκτης, μάλιστα, στο 16' θα μπορούσε να έχει κάνει και το 2-0 με τον Σωτηρίου να τον σταματάει. Τρία λεπτά μετά απείλησαν και οι φιλοξενούμενοι, που άγγιξαν το γκολ με την κεφαλιά του Ιτούα στο 22'. Αυτή, όμως, ήταν και η μοναδική φορά που ο Πανιώνιος απειλήθηκε από στημένο παρόλο που ήταν πολλά αυτά που κέρδισαν οι Χανιώτες.

Στη συνέχεια και για λίγα λεπτά το παιχνίδι χάλασε. Ήταν αρκετά τα δυναμικά μαρκαρίσματα και οι διακοπές. Τελικές δεν υπήρχαν πέρα από δύο προσπάθειες του Μπακασέτα κι έτσι το σκορ δεν άλλαξε. Γκολ είχε και η αρχή του δευτέρου ημιχρόνου. Αυτή τη φορά ήταν ο Πλατανιάς που ισοφάρισε εκμεταλλευόμενος για πρώτη φορά ένα στημένο. Σκόρερ ο Ιτούα από κόρνερ του Μιλούνοβιτς που άκουσε τον Παράσχο και το εκτέλεσε στο πρώτο δοκάρι.

Το γκολ γέμισε με άγχος τους γηπεδούχους και αυτό έβγαλε όλα τους τα προβλήματα. Έκαναν πολύ εύκολα το λάθος και ήταν υπερβολικά προβλέψιμοι. Έψαχναν συνεχώς τον Μπουμάλ πάνω στον οποίο πήγαιναν τουλάχιστον δύο παίκτες. Ο Πλατανιάς σε αυτό το χρονικό διάστημα πατούσε καλύτερα, προσπαθούσε να δημιουργήσει ρήγματα με τον Μιλούνοβιτς και επιχειρούσε κατά κύριο λόγο να απειλήσει με μακρινά σουτ μια και δυσκολευόταν να πατήσει περιοχή με αξιώσεις. Βλέποντας την εικόνα της ομάδας του ο Ουζουνίδης έβαλε τον Ανσαριφάρντ στο ματς και άλλαξε τα δεδομένα. Ο Πανιώνιος άρχισε να απειλεί. Έχασε μία μεγάλη ευκαιρία με τον Οικονόμου στο 74' και στο 80' ο Ιρανός έκανε το 2-1 με υποδειγματικό πλασέ από πάσα του Μπουμάλ. Στα εναπομείναντα λεπτά το ματς έγινε ροντέο, αλλά ο Πανιώνιος κατάφερε να κρατήσει τη νίκη.

 

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Παπαδόπουλος (Μακεδονίας), βοηθοί οι Μερκενίδης και Πάτρας (Μακεδονίας), ενώ τέταρτος ο Μάνταλος (Καβάλας).

 

Κίτρινες: 82' Βλάχος, 90'+5 Οικονόμου - 58' Ανγκούλο, 77' Μουνάφο, 90'+5 Κουλιμπαλί

 

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Παπαδόπουλος, Βλάχος, Χατζηισαΐας, Ρισβάνης, Οικονόμου, Σιώπης, Κόρμπος, Μπουμάλ, Μπακασέτας (72' Ανσαριφάρντ), Βιγιάλμπα (61' Μασούρας), Καραμάνος (85' Μητρόπουλος).

 

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Κουλιμπαλί, Μπανανά, Ιτούα (79' Δημήτρης), Βάντερσον, Γκνιάτιτς (30' Μουνάφο), Μενδρινός, Γουνδουλάκης, Γιακουμάκης (68' Ντίνας), Μιλούνοβιτς, Ανγκούλο.

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR