Σάββατο, 14 Νοέμβριος 2015 09:43

Α' ΤΟΠΙΚΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Τα βλέμματα σε Μελιγαλά και Κορδία - Ντέρμπι ουραγών στο Διαβολίτσι

Γράφτηκε από τον

Με δύο αναμετρήσεις Μιλτιάδης - Μεσσηνιακός και Α.Ο. Φαραί - Αστέρας Αρφαρών, ανοίγει σήμερα η "αυλαία" στην 10η αγωνιστική της Α' τοπικής Μεσσηνίας.

Το κυρίως μενού θα διεξαχθεί την Κυριακή με έξι παιχνίδια. Ο Πάμισος και ο Τσικλητήρας Πύλου που έχουν κάνει το "9 στα 9", δοκιμάζονται εκτός έδρας από Εθνικό Μελιγαλά και Πανθουριακό, αντίστοιχα. Η τρίτη της βαθμολογίας Κυπαρισσία υποδέχεται τη Σπερχογεία, ενώ στη μάχη της παραμονής ξεχωρίζει το ντέρμπι ουραγών Διαβολίτσι - Απόλλωνας Καλαμάτας. Μεγάλη βαθμολογική σημασία παρουσιάζει και η αναμέτρηση Ολυμπιακός - Δώριο. Το πρόγραμμα συμπληρώνει ο αγώνας της Ανδρούσας με τον Τέλλο Αγρα.

Στο σημείο αυτό ας δούμε τα τελευταία νέα των ομάδων λίγο πριν από τη σέντρα.

 

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ

Στην 5η θέση (μαζί με Αρφαρά, Πανθουριακό) βρίσκεται ο Μιλτιάδης μετά το διπλό στο Δώριο. Η ομάδα του Πύργου Τριφυλίας έχει δύο σερί νίκες και θέλει να διευρύνει το σερί στο σημερινό ματς με το Μεσσηνιακό. "Οπλα" της η έδρα και η καλή ψυχολογία, ενώ στα θετικά συγκαταλέγεται και το γεγονός ότι πλην του Γαλάνη, δεν υπάρχουν απουσίες. 

Αντίθετα ο Μεσσηνιακός θα παραταχθεί χωρίς τον τιμωρημένο Παυλέα και πιθανότατα και τους τραυματίες Μπεγέτη και Μερκούρη.  Οι "πράσινοι" έλυσαν μάλιστα μεσοβδόμαδα τη συνεργασία με το Μανιάτη. 

Να σημειωθεί ότι οι φιλοξενούμενοι αγνοούν τη νίκη από την πρεμιέρα και προέρχονται από διαδοχικές ήττες με Τσικλητήρα και Πάμισο. Γι' αυτό θα τα δώσουν όλα προκειμένου να μην βρεθούν σε χειρότερη θέση. 

 

Α.Ο. ΦΑΡΑΙ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ

Ο Α.Ο. Φαραί έμεινε αήττητος το περασμένο Σάββατο στην Κυπαρισσία. Για να έχει αντίκρισμα ο βαθμός σε μια από τις πιο δύσκολες έδρες της κατηγορίας, θα πρέπει να νικήσει απόψε τον Αστέρα Αρφαρών.

Με το τρίποντο οι πάνοπλοι καλαματιανοί θα απομακρυνθούν από τη ζώνη.

Συνέχεια στις επιτυχίες θέλει να δώσει και ο Αστέρας, ο οποίος νίκησε την προηγούμενη αγωνιστική τον Πανθουριακό και θα μπει με καλή ψυχολογία στο γήπεδο "Π. Μπαχράμης".  Η ομάδα του Στάθη Βανικιώτη δείχνει ικανή να πετύχει το στόχο της άνετης παραμονής και το σημερινό ματς είναι στα μέτρα της.

Δεν υπολογίζεται ο τιμωρημένος Ζέππος, αλλά επιστρέφει ο Π. Χαραλαμπόπουλος που εξέτισε την ποινή του.

 

 

ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ - ΠΑΜΙΣΟΣ

Ματς - πρόκληση για τον Εθνικό το αυριανό με τον Πάμισο, καθώς θα αντιμετωπίσει μια ομάδα που όχι μόνο δεν έχει χάσει βαθμό μέχρι σήμερα, αλλά δεν έχει δεχτεί ούτε γκολ. Ο Κώστας Κλάδης θα κάνει ντεμπούτο στον πάγκο, ενώ επιστρέφουν οι Κανελλόπουλος, Θανόπουλος, Καλλιντέρης και Μουρούσιας (έπαιξε αλλαγή με τον Τσικλητήρα).

Οι σημαντικές επιστροφές και η αλλαγή… ψυχολογίας κάνουν τους γηπεδούχους να αισιοδοξούν ότι θα κόψουν τη… φόρα των πρωτοπόρων.

Ο Πάμισος θα μεταβεί πλήρης στο Μελιγαλά με στόχο το "10 στα 10" που θα τον διατηρήσει στην πρώτη θέση και παράλληλα θα μεταφέρει πίεση στην ομάδα της Πύλου που αγωνίζεται στις 6 μ.μ. με τον Πανθουριακό.

Οι Νησιώτες βρίσκονται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση και έχουν τον πρώτο λόγο για τη νίκη. 

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΔΩΡΙΟ

Νίκη για να ανασάνει βαθμολογικά θέλει ο Ολυμπιακός στην κυριακάτικη αναμέτρηση με το Δώριο. Οι "ερυθρόλευκοι" προέρχονται από την ήττα από τον Απόλλωνα και δεν έχουν περιθώρια για απώλειες, ειδικά εντός έδρας.

Μεγάλη ανάγκη όμως έχει και το ισόβαθμό του Δώριο μετά τη νέα εντός έδρας ήττα από το Μιλτιάδη. 

Οι φιλοξενούμενοι θα παραταχθούν με 11άδα ανάγκης, μιας και οι Ι. Γκότσης και Κωτσάκης είναι τραυματίες και ο Βασιλόπουλος τιμωρημένος από τη διοίκηση.  Ακόμα κρίνεται αμφίβολη η συμμετοχή του Τσαμπούρη και έτσι ο Γιάννης Αντωνόπουλος έχει διαθέσιμους μόλις 13 παίκτες!

 

 

ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ - ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Ντέρμπι ουραγών στο Διαβολίτσι, με τον τελευταίο στη βαθμολογία ΑΟΔ, να υποδέχεται τον προτελευταίο Απόλλωνα Καλαμάτας σ' ένα ματς, όπου το αποτέλεσμα μετρά διπλά. Για τους γηπεδούχους έχει χαρακτήρα τελικού, αφού είναι η μόνη ομάδα που δεν έχει ακόμα νίκη στο πρωτάθλημα.

Ως εκ τούτου  οι παίκτες του Σωτήρη Δημάκη (που θα είναι κανονικά στον πάγκο) θα μπουν αποφασισμένοι από το πρώτο λεπτό για τους τρεις βαθμούς. 

Προβλήματα τραυματισμών αντιμετωπίζουν οι Καστριτσέας, Θεοδωρόπουλος και Μητσέας, αλλά είναι τέτοια η κρισιμότητα του αγώνα, που θα σφίξουν τα δόντια και θα αγωνιστούν. 

Ο Απόλλωνας πήρε τη νίκη που τόσο ήθελε με τον Ολυμπιακό και ξεκόλλησε από την τελευταία θέση. Το ζητούμενο όμως είναι να βγει από τη ζώνη του υποβιβασμού και ακόμα και ο βαθμός στο Διαβολίτσι θα είναι θετικός. 

Ο ιστορικός σύλλογος θα αγωνιστεί με καλή ψυχολογία, αλλά ίσως χωρίς τον Πετράκο, ενώ αμφίβολη κρίνεται η συμμετοχή των Π. Πανταζή και Κουπούζου.

 

ΑΝΔΡΟΥΣΑ - ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ

Την ανοδική της πορεία θέλει να συνεχίσει η Ανδρούσα, που υποδέχεται την Κυριακή τον Τέλλο Αγρα. Οι γηπεδούχοι μετρούν τέσσερις αγωνιστικές αήττητοι και την περασμένη Κυριακή νίκησαν εκτός τη Σπερχογεία, στο ντεμπούτο του Σπύρου Τσίκινη στον πάγκο. Ο Νησιώτης τεχνικός θα δώσει αύριο το πρώτο εντός έδρας ματς και θέλει να το συνδυάσει με νίκη.

Ο Τέλλος Αγρας νίκησε το Διαβολίτσι και ανέβηκε στην 9η θέση. Εκτός έδρας όμως δεν έχει πάρει βαθμό, μετρώντας τέσσερις ήττες σε ισάριθμες εξόδους και θα επιχειρήσει να τερματίσει το σερί στην Ανδρούσα.

Αμφίβολη θεωρείται η συμμετοχή του τραυματία Χούτου.

 

 

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ - ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ

Το τρίτο συνεχόμενο εντός έδρας ματς θα δώσει αύριο η Κυπαρισσία και ευελπιστεί ότι αυτή τη φορά θα πανηγυρίσει. Ο ΑΟΚ πέταξε δύο βαθμούς το περασμένο Σάββατο με τον Α.Ο. Φαραί και μεσοβδόμαδα ηττήθηκε από τον Πανθουριακό στον πρώτο ημιτελικό του κυπέλλου Μεσσηνίας.

Ετσι έχει βρεθεί στο -6 από την κορυφή στο πρωτάθλημα και έχει μειονέκτημα όσον αφορά την πρόκριση στον τελικό στο κύπελλο. Την Τετάρτη το βράδυ παραιτήθηκε μάλιστα από τη θέση του προέδρου ο Γιώργος Φωτεινός και το κλίμα είναι βαρύ. Μια νίκη επί της Σπερχογείας θα αλλάξει τη ψυχολογία και θα δώσει ηρεμία και το κυριότερο θα διατηρήσει τις όποιες ελπίδες έχει ο ΑΟΚ για την κατάκτηση του τίτλου.

Από αρνητικά αποτελέσματα (δύο σερί ήττες) προέρχεται και η Σπερχογεία, που θα αγωνιστεί με βασικό μέλημα το μηδέν στα μετόπισθεν. Θα προσπαθήσει να χτυπήσει στην κόντρα και να εκμεταλλευτεί το άγχος της Κυπαρισσίας που δεν έχει κανένα περιθώριο. 

Εκτός πλάνων είναι ο τιμωρημένος Κουρέας και ο τραυματίας Παπανικολόπουλος. 

 

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ - ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ

Το τελευταίο χρονικά ματς της 10ης αγωνιστικής θα διεξαχθεί στον Κορδία και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον. Ο Πανθουριακός που υποχρέωσε σε εντός έδρας ήττα την Κυπαρισσία για το κύπελλο, ενώ λίγο έλειψε να την κερδίσει και στο πρωτάθλημα, φιλοξενεί τον Τσικλητήρα που έχει ξεπεράσει μέχρι σήμερα όλα τα εμπόδια. Η ομάδα της Πύλου μετρά εννέα νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις και καλείται να φύγει νικήτρια και από την Καλαμάτα ώστε να παραμείνει στο ρετιρέ.

 

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές

 

Σάββατο 14 Νοεμβρίου

 

Μιλτιάδης - Μεσσηνιακός 

Γήπεδο Πύργου Τριφυλίας, 3 μ.μ.

Τουρλομούσης, Λάμιας, Καρβούνης

Α.Ο. Φαραί - Αστέρας Αρφαρών

Γήπεδο "Π. Μπαχράμης", 6 μ.μ.

Πλακογιάννης, Σερεμέτης, Καστανάς

 

Κυριακή 15 Νοεμβρίου

 

Εθνικός Μελιγαλά - Πάμισος

Γήπεδο Μελιγαλά, 3 μ.μ.

Ψηλοπαναγιώτης, Γιαννακλής, Βρυώνης

Ολυμπιακός Καλαμάτας - Δώριο

Γήπεδο "Γ. Λουκαρέας", 3 μ.μ.

Μπλάνας, Γιαννέτσος, Ρέκκας

Διαβολίτσι - Απόλλωνας Καλαμάτας

Γήπεδο Διαβολιτσίου, 3 μ.μ.

Νικολόπουλος, Παναγιωτόπουλος, Τσοπανάκης

Ανδρούσα - Τέλλος Αγρας

Γήπεδο Ανδρούσας, 3 μ.μ.

Πλακογιάννης, Τσαούση, Ταβουλαρέας

Κυπαρισσία - Σπερχογεία

Γήπεδο Κυπαρισσίας, 3 μ.μ.

Ζαρακοβίτης, Ηλιόπουλος, Τσουκάλη

Πανθουριακός - Τσικλητήρας Πύλου

Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ, 6 μ.μ.

Νίκας, Λάμιας, Γιαννέτσος.

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(σε 9 αγώνες)

1. Πάμισος 33-0 27

-. Τσικλητήρας Πύλου 25-4 27 

3. Κυπαρισσία 19-4 21

4. Εθνικός Μελιγαλά 18-12 16

5. Αστέρας Αρφαρών 13-14 14

-. Πανθουριακός 15-11 14

-. Μιλτιάδης 10-12 14

8. Ανδρούσα 10-9 11

9. Τέλλος Αγρας 8-12 10

10. Α.Ο. Φαραί 9-11 9

-. Σπερχογεία 11-21 9

12. Μεσσηνιακός 9-16 7

-. Ολυμπιακός Καλαμάτας 7-17 7

-. Δώριο 9-27 7

15. Απόλλωνας Καλαμάτας 6-18 6 

 

16. Διαβολίτσι 5-19 3