Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2015 12:42

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ 2-0: Συνεχίζει να εντυπωσιάζει!

Γράφτηκε από τον
ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ 2-0: Συνεχίζει να εντυπωσιάζει!

Την ξέφρενη πορεία του συνέχισε απέναντι και στο Μεσσηνιακό ο Μιλτιάδης, τον οποίο νίκησε απόλυτα δίκαια με σκορ 2-0.

Οι "μελανόλευκοι" έφτασαν στο τρίποντο αρκετά εύκολα, πετυχαίνοντας από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο. Στο πρώτο με τον Στέλιο Σωτηρόπουλο μετά από "δώρο" της άμυνας του Μεσσηνιακού και λίγο πριν το φινάλε με τον... συνήθη ύποπτο Μάριο Μπαρσελό που έφτασε τα 6 γκολ στο πρωτάθλημα.
Με αυτή της τη νίκη η ομάδα του Πύργου έφτασε τους 17 βαθμούς και είναι μόνη στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας! Μοναδικό επίτευγμα για το συγκρότημα του Κώστα Λαμπρόπουλου που πριν την έναρξη της Α' τοπικής συγκαταλεγόταν στα εκ των φαβορί για υποβιβασμό και έχει βαλθεί να αποδείξει πως ήρθε για να μείνει στην πρώτη κατηγορία. Η προχθεσινή νίκη του Μιλτιάδη ήταν ένα ακόμη βήμα για την εξασφάλιση της παραμονής, που είναι ο πρωταρχικός στόχος.
Από την άλλη ο Μεσσηνιακός έπαιξε με αρκετές απουσίες στον Πύργο και ηττήθηκε δίκαια, αφού ήταν ακίνδυνος επιθετικά, ενώ και αμυντικά είχε προβλήματα με τους ταχύτατους μεσοεπιθετικούς των γηπεδούχων.
Ετσι η ομάδα του Τάσου Χατζηαγγελή παρέμεινε στους 7 βαθμούς και θα πρέπει να συνέλθει άμεσα.

Ο Σωτηρόπουλος το 1-0 στο 19'
με γκολ... δώρο των "πρασίνων"

Στα του σαββατιάτικου αγώνα, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο ζωηρά στο ματς, έχοντας την κατοχή της μπάλας με τον αέρα να τους ευνοεί. Φάση πάντως δεν έκαναν στα καρέ του Καλογήρου και στο 19' πρόσφεραν ένα γκολ στον Μιλτιάδη από το... πουθενά. Μετά από βαθιά μπαλιά ο νεαρός Γαβράς γύρισε με το κεφάλι την μπάλα πίσω στον Σκαλαίο που όμως είχε επιχειρήσει έξοδο και ο Σωτηρόπουλος είδε την μπάλα να του στρώνεται... λουκούμι και με πλασέ σε κενή εστία έβαλε ένα από τα πιο εύκολα γκολ της πλούσιας καριέρας του.
Το 1-0 ήταν γεγονός χωρίς μέχρι τότε ο Μιλτιάδης να έχει δημιουργήσει κάτι καλό επιθετικά. Το γκολ αυτό επηρέασε ψυχολογικά τους "πράσινους" με τον Χατζηαγγελή να βγάζει μόλις στο 25' τον Γαβρά.
Οι γηπεδούχοι απείλησαν και πάλι στο 28' με τον Σωτηρόπουλο να σουτάρει και τον Σκαλαίο να λέει "όχι".

Γρήγορος ρυθμός
στο δεύτερο μέρος

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με δύο σπουδαίες φάσεις για τον Μιλτιάδη.
Στο 47' οι Μπαρσελό και Γεωργιόπουλος έπαιξαν το 1-2, με τον δεύτερο να βγάζει τη συρτή σέντρα και τον αμαρκάριστο Σωτηρόπουλο στο 2ο δοκάρι να στέλνει με πλασέ την μπάλα πάνω από την εστία.
Εξι λεπτά μετά ο Αναστασόπουλος έβγαλε τετ α τετ τον Πλατάκη που από πλάγια θέση πλάσαρε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων και ενώ ο Γεωργιόπουλος ήταν δίπλα του σε κενή ουσιαστικά εστία!
Η πρώτη καλή στιγμή των φιλοξενούμενων σημειώθηκε στο 60' με την εκτέλεση φάουλ του Μπιζίμη να περνά μισό μέτρο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Καλό φάουλ είχε και ο Μιλτιάδης στο επόμενο λεπτό με τον Πλατάκη που πέρασε σύριζα δίπλα από το αριστερό δοκάρι.
Ο αγώνα στο β' μέρος είχε ρυθμό, με τον ΜΓΣ να έχει βγει μπροστά και να ψάχνει την ισοφάριση. Στο 63' ο Σταματελόπουλος σέντραρε από δεξιά και ο Μανωλόπουλος πλάσαρε πέφτοντας με τη μία, όμως ο Καλογήρου σωστά τοποθετημένος μπλόκαρε.
Καλή στιγμή και στο 68' για την καλαματιανή ομάδα με τον Μανωλόπουλο να σουτάρει δίπλα απ' το δεξί δοκάρι.
Στον αντίποδα οι "μελανόλευκοι" είχαν να αντιπαρατάξουν μία ακόμη κλασική φάση στο 73' με τον Μπαρσελό να τροφοδοτεί τον Σωτηρόπουλο που νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Σκαλαίο.

Το "κλείδωσε" στο 86' με Μπαρσελό

Τελικά ο Μιλτιάδης πέτυχε στο 86' και δεύτερο γκολ, κάτι που δικαιούνταν βάσει ευκαιριών. Ο Καλογήρου έκανε δυνατό βολέ, ο Πλατάκης με κεφαλιά πάσα βρήκε τον Μπαρσελό και εκείνος τετ α τετ δεν λάθεψε και με ψύχραιμο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 2-0.
Καλύτεροι των νικητών οι Αναστασόπουλος, Γεωργιόπουλος και Πλατάκης, ενώ από τον ΜΓΣ ξεχώρισαν οι Κουκούτσης (στο πρώτο) και Σκαλαίος.
Πολύ καλή η διαιτησία του Τουρλομούση και των βοηθών του Λάμια και Καρβούνη.
ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ: Καλογήρου, Δημόπουλος, Ζώτος, Μπάλλας, Ανδρώνης, Σταματόπουλος, Αναστασόπουλος, Σωτηρόπουλος (75' Μεμά), Πλατάκης (87' Καρδάσης), Μπαρσελό (90' Λακριντής), Γεωργιόπουλος.
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ: Σκαλαίος, Γαβράς (25' Δημόπουλος), Αρβανίτης, Πετρόγιαννης, Σταματελόπουλος, Κουκούτσης, Π. Γιαννακόπουλος (71' Μερκούρης), Ν. Εμμανουηλ, Χ. Εμμανουήλ (55' Παπανικολόπουλος), Μανωλόπουλος, Μπιζίμης.