Σάββατο, 21 Νοέμβριος 2015 19:26

Με δις σκόρερ το Μανιά ο ΠΑΣ 2-1 την Καλλονή

Γράφτηκε από τον

Έσπασε την κατάρα και πήρε παράλληλα βαθιά βαθμολογική ανάσα. Ο λόγος για τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος το απόγευμα του Σαββάτου (21/11) νίκησε για πρώτη φορά στη Σούπερ Λίγκα την Καλλονή με 2-1.

 

Οι Γιαννιώτες παρουσίασαν ξανά κάποια προβλήματα, δέχτηκαν ένα ακόμη «κρύο» γκολ, αλλά έβγαλαν χαρακτήρα και προσέθεσαν στη συγκομιδή τους ένα τρίποντο που τους δίνει τη δυνατότητα να πάρουν απόσταση ασφαλείας από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα ήταν ανώτεροι, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έπαιξαν και καλά. Τσάβες και Τσουκαλάς δεν βοήθησαν, ενώ σε ρηχά νερά κινήθηκε ο Ακόστα. Δεν βγήκαν στον Ίλιτς οι περισσότερες προσπάθειες, έστω κι έτσι η νίκη ήρθε με τον Ναδάλες να είναι ο παίκτης κλειδί με τα ανεβάσματά του.

Από την άλλη πλευρά, πολύ χαμηλά παρέμεινε η Καλλονή, για την οποία ξεκινά ένα πρόγραμμα βουνό πλέον. Οι Λέσβιοι ήταν εντελώς ακίνδυνοι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και επιβεβαίωσαν πόσο μεγάλο πρόβλημα έχουν σε αυτό τον τομέα. Ο Μπαργκάν ήταν καλός, ο Μανούσος πάλεψε, αλλά Γεωργίου και Σάμπα δεν έκαναν σχεδόν τίποτα, τη στιγμή που δεν έδωσαν κάτι επιθετικά και οι Κεϊτά και Καλτσάς.

Εντυπωσιακά ξεκίνησε το ματς με τις δύο ομάδες να παίζουν πολύ ανοιχτά από την αρχή. Εκείνη που βρήκε πρώτη δίχτυα ήταν η Καλλονή με το γκολ του Γεωργίου κακώς να ακυρώνεται μια και η μπάλα πήγε σε αυτόν από αντίπαλο.

Ακριβώς το ίδιο έγινε και στο 7'. Η διαφορά ήταν ότι το τέρμα του Μανιά μέτρησε -σωστά- και με αυτό το γκολ οι γηπεδούχοι πήραν ψυχολογία. Για περισσότερο από ένα τέταρτο πατούσαν πολύ καλύτερα, έβρισκαν χώρους και έδειχναν απειλητικοί.

Οι Γιαννιώτες δημιουργούσαν ρήγματα κυρίως από τα πλάγια, αλλά στη συνέχεια η απόδοσή τους έπεσε κατακόρυφα. Έδωσαν την μπάλα στην Καλλονή, έχαναν εύκολα τις μονομαχίες στον χώρο του κέντρου και κάπως έτσι το παιχνίδι μεταφέρθηκε στο δικό τους μισό.

Ωστόσο, η αδυναμία των Μυτιληνιών να δημιουργήσουν ήταν εμφανής. Μπορεί να κυκλοφορούσαν την μπάλα, αλλά δεν κατάφεραν να φανούν απειλητικοί. Ακόμη και από τις στημένες φάσεις που κέρδισαν αδυνατούσαν να βγάλουν τελικές προσπάθειες με εξαίρεση μία άστοχη κεφαλιά του Κεϊτά.

Πιο σοβαρός ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΣ. Ήλεγχε το ματς, δεν δεχόταν φάσεις και έχασε μεγάλη ευκαιρία με το δοκάρι του Ακόστα για να κλειδώσει τη νίκη. Ωστόσο, φαινόταν ότι έδινε δικαιώματα από τη στιγμή που δεν φόρτσαρε.

Τελικά αυτό του κόστισε στο 64'. Η Καλλονή μπορεί να μην ήταν απειλητική, αλλά ένα μακρινό σουτ του Μπαργκάν ήταν αρκετό για να φέρει το παιχνίδι στα ίσια. Το πρόβλημα, όμως, για τους φιλοξενούμενους ήταν ότι δεν κατάφεραν να χτίσουν πάνω σε αυτό το γκολ και να εκμεταλλευτούν την ψυχολογία που ήταν με το μέρος τους.

Ο ΠΑΣ άρχισε αμέσως να ασκεί πίεση και πάλι. Έβγαλε τελικές προσπάθειες με τον Ίλιτς, οι παίκτες του πατούσαν περιοχή, όμως, αρκετές φορές έκαναν κακή τελική επιλογή με χαρακτηριστικά παραδείγματα τους Τσουκαλά και Τσάβς.

Τελικά η πίεση απέδωσε καρπούς στο 79' με τον Μανιά από κοντά να κάνει το 2-1. Αυτό το γκολ σε συνδυασμό με την αποβολή του Ούκα στο 83' έβαλαν ταφόπλακα στα όνειρα των παικτών του Θεοδωρίδη για βαθμό, αφού στα εναπομείναντα λεπτά οι Γιαννιώτες κράτησαν με ευκολία το υπέρ τους προβάδισμα.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Καραντώνης (Ημαθίας), βοηθοί οι Σταθόπουλος (Ηλείας) και Πυλαρινός (Ζακύνθου), ενώ τέταρτος ο Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας).

Κίτρινες: 30' Ναδάλες, 40' Μιχαήλ, 55' Τζημόπουλος, 81' Καρανίκας - 13' Κεϊτά, 26' Μπαργκάν, 81' Μανούσος

Κόκκινη: 83' Ούκα

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Καρανίκας, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Ναδάλες, Κοζορώνης (75' Γαρουφαλιάς), Τσουκαλάς, Ακόστα, Τσάβες (90'+1 Ηλιάδης), Ίλιτς, Μανιάς (82' Γιάκος).

ΚΑΛΛΟΝΗ (Θαλής Θεοδωρίδης): Χογκ, Σπυρόπουλος (70' Αντέτζο), Ούκα, Αναστασιάδης, Κρολ (60' Γιορέντε), Καλτσάς, Κεϊτά, Σάμπα (78' Κλαντρούμπσκι), Γεωργίου, Μπαργκάν, Μανούσος.

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR