Κυριακή, 22 Νοέμβριος 2015 18:54

Βαθμό στην Τούμπα πήρε ο Παναιτωλικός από τον... ασθενή ΠΑΟΚ (0-0)

Γράφτηκε από τον

Δεν σηκώνει κεφάλι… Από το κακό στο χειρότερο οδεύει ο ΠΑΟΚ, που το απόγευμα της Κυριακής (22/11) κόλλησε στο ισόπαλο 0-0 με τον Παναιτωλικό για την 11η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

 

Η ομάδα του Ιγκόρ Τούντορ διανύει περίοδο παρατεταμένου ντεφορμαρίσματος και για ακόμα ένα ματς παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων. «Άχρωμη» και «άοσμη», δημιούργησε ελάχιστους κινδύνους και τη μοναδική μεγάλη ευκαιρία την σπατάλησε στο 80’ ο Μπερμπάτοφ. Η δυσαρέσκεια των φιλάθλων ήταν απόλυτα δικαιολογημένη και οι αποδοκιμασίες έκαναν την εμφάνισή τους. Εξάλλου, ο «Δικέφαλος του Βορρά» γκέλαρε για τρίτο σερί ματς και είχε την τέταρτη απώλεια σε έξι ματς στην Τούμπα, έχοντας χάσει κάθε επαφή με την κορυφή.

Το συγκρότημα του Γιάννη Ματζουράκη ήταν απόλυτα συγκεντρωμένο, ακολούθησε σωστά την αμυντική τακτική και ήταν επικίνδυνο στις αντεπιθέσεις. Αν στο 93’ ο Πάουλο δεν πετούσε στα σκουπίδια ανεπανάληπτο τετ α τετ, τότε θα συνδυαζόταν με νίκη μία από τις καλύτερες φετινές εμφανίσεις της ομάδας, που όπως και να έχει πήρε πολύτιμο βαθμό στη Θεσσαλονίκη.

 

 

Τη χειρότερη φετινή του εμφάνιση πραγματοποίησε στο α’ ημίχρονο ο ΠΑΟΚ, με τον Παναιτωλικό να στέκεται εξαιρετικά και να κερδίζει τις εντυπώσεις. Με εξαίρεση το πρώτο τέταρτο, όπου οι γηπεδούχοι έδειχναν μία σχετική διάθεση και είχαν τη μοναδική καλή τους στιγμή στο 7’, η εικόνα τους ήταν αποκαρδιωτική. Ναι μεν είχαν κατοχή σε μεγάλο ποσοστό, αλλά δίχως κίνηση από τους μεσοεπιθετικούς και χωρίς συνεργασίες, ήταν παντελώς ακίνδυνοι. Από τον άξονα ήταν μπλοκαρισμένοι και από τις πτέρυγες είχαν κάποιες ημιτελείς προσπάθειες των Ροντρίγκες και Κίτσιου.

Ο Τούντορ επανάφερε το 3-4-2-1, αλλά ελλείψει επιτελικού χαφ, ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να βρει την τελική πάσα και η τριάδα Μακ, Μπερμπάτοφ και Αθανασιάδη δεν μπορούσε να συνδυαστεί. Μοιραία ο κόσμος δυσανασχέτησε και τα σφυρίγματα αποδοκιμασίας δεν έλειψαν. Ο Παναιτωλικός από την πλευρά του ήταν σοβαρός και πειθαρχημένος στο αμυντικό πλάνο, κλείνοντας όλους τους διαδρόμους με πολλά τρεξίματα και σωστές αλληλοκαλύψεις. Σταδιακά έπαιρνε αυτοπεποίθηση και σε κάποιες αντεπιθέσεις του ήταν επικίνδυνος με τους ταχύτατους Βιγιαφάνιες και Ουάρντα. Με τη βοήθεια του αέρα μάλιστα, λίγο έλειψε να σημειώσει το γκολ της χρονιάς, όταν διώξιμο του Μύγα από τα 70 περίπου μέτρα ανάγκασε σε δύσκολη επέμβαση τον Γλύκο στο 38’.

Στα πρώτα λεπτά του β’ μέρους δεν άλλαξε το παραμικρό και ο Τούντορ έριξε γρήγορα στο ματς τον Πέλκα, κίνηση που έφερε κάποια αποτελέσματα, καθώς ο ΠΑΟΚ άρχισε να γίνεται πιο δημιουργικός. Όχι πως έβγαλε μεγάλες ευκαιρίες, αλλά βάζοντας στο ρεπορτόριο και το κάθετο παιχνίδι προκάλεσε περισσότερους πονοκεφάλους. Με τον τρόπο αυτό έγινε επικίνδυνος στο 60’, αλλά το σωτήριο τάκλιν του εξαιρετικού Μύγα κράτησε το μηδέν. Η ομάδα του Αγρινίου δεν παρέλειπε να αντεπιτεθεί όποτε μπορούσε, αλλά όσο κυλούσε ο χρόνος έπαιρνε λιγότερα ρίσκα ρίχνοντας ακόμα μεγαλύτερο βάρος στο μετόπισθεν.

Αν και ποτέ δεν κατάφεραν να βρουν ρυθμό και να πιέσουν όσο θα ήθελαν, οι «ασπρόμαυροι» είχαν ένα αρκετό καλό διάστημα στο 70’-80’, άγγιξαν το γκολ, αλλά ήταν αναποτελεσματικοί. Ακόμα και ο Μπερμπάτοφ, που ήταν ίσως ο κορυφαίος για την ομάδα του, δεν ήταν αποδοτικός, αφού στη μοναδική πραγματικά μεγάλη ευκαιρία του ΠΑΟΚ αστόχησε από θέση τετ α τετ στο 80'. Αν μάλιστα ο Παναιτωλικός ήταν λίγο πιο προσεκτικός θα μπορούσε να προκαλέσει το απόλυτο έμφραγμα στους γηπεδούχους, που είχαν ανέβει πολύ ψηλά και άφηναν πολλούς κενούς χώρους στα τελευταία λεπτά. Οι Αγρινιώτες είχαν 2-3 επικίνδυνες αντεπιθέσεις με υπεραριθμία, αλλά δεν τις αξιοποίησαν, με τον Πάουλο στο 93’ να μην πλασάρει σωστά όταν βρέθηκε φάτσα με τον Γλύκο.

Διαιτητής ήταν ο Σιδηρόπουλος (Δωδ/σου), βοηθοί οι Ευθυμιάδης (Πιερίας), Αλεξέας (Μεσσηνίας) και 4ος ο Τζήλος (Λάρισας).

 

Κίτρινες: 42’ Κίτσιου, 62’ Πέλκας, 95’ Ροντρίγκες – 30’ Παπουτσογιαννόπουλος, 42’ Ρουσκουσέδα, 63’ Κούσας

 

ΠΑΟΚ (Ιγκόρ Τούντορ): Γλύκος, Μαλεζάς, Τζιόλης, Σκόνδρας, Ροντρίγκες, Κίτσιου (71’ Μυστακίδης), Γκολάσα (85’ Ζάιρο), Κάτσε, Μακ, Μπερμπάτοφ, Αθανασιάδης (55’ Πέλκας).

 

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Ματζουράκης): Κυριακίδης, Μύγας, Κούσας, Μάκος, Κέβιν, Παπουτσογιαννόπουλος (32’ λ.τ. Ρουσκουσέδα, 91’ Κόρσιενς), Μάρκος Πάουλο, Ουάρντα, Βιγιαφάνιες (79’ Κουτρουμάνος), Κάπελ, Μαρκόφσκι.

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR