Παρασκευή, 27 Νοέμβριος 2015 12:00

Ώρα για ντέρμπι στην Α' τοπική...

Γράφτηκε από τον

Μετά τις 11 πρώτες αγωνιστικές της Α' τοπικής ο Πάμισος είναι αυτός που οδηγεί την κούρσα έχοντας 10 νίκες, μια ήττα και 30 βαθμούς.


Το προβάδισμα της ομάδας της Μεσσήνης είναι βέβαια σημαντικό όμως δεν της εξασφαλίζει τίποτα ακόμη καθώς Τσικλητήρας Πύλου και Κυπαρισσία είναι κοντά και φιλοδοξούν να ανέβουν αυτοί στο πρώτο σκαλί του βαθμολογικού πίνακα.
Ο Τσικλητήρας έχει 27 βαθμούς και είναι σε απόσταση μιας νίκης από τον Πάμισο ενώ η Κυπαρισσία είναι λίγο πιο πίσω καθώς έχει 25 βαθμούς.
Αυτό που αξίζει να σημειωθεί πάντως είναι ότι δεν έχει γίνει κανένα ματς μεταξύ των τριών αυτών ομάδων. Και τα τρία ντέρμπι θα διεξαχθούν στις 4 τελευταίες αγωνιστικές του 1ου γύρου της Α' τοπικής και φυσικά η έκβαση τους θα κρίνει πολλά στην μάχη του τίτλου.

Η σειρά των αγώνων

Η αρχή θα γίνει την προσεχή Κυριακή 29 Νοεμβρίου στην Κυπαρισσία όπου η τοπική ομάδα θα υποδεχθεί τον Τσικλητήρα Πύλου στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής.
Θα ακολουθήσει την επόμενη αγωνιστική, την 13η, το ντέρμπι του Παμίσου με την Κυπαρισσία το οποίο θα γίνει στις 6 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Στάδιο της Μεσσήνης.
Το τελευταίο ντέρμπι θα γίνει την 15η και τελευταία αγωνιστική του 1ου γύρου, το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου στην Μεσσήνη όπου ο Πάμισος θα υποδεχθεί τον Τσικλητήρα Πύλου.
Τα τρία αυτά ματς όπως γίνεται αντιληπτό θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό την υπόθεση τίτλος.

Το προβάδισμα και
η ευκαιρία του Παμίσου

Για τον Πάμισο αξιοσημείωτο είναι ότι έχει και τα δύο ντέρμπι στην έδρα του στον πρώτο γύρο. Έχει ήδη ένα βαθμολογικό προβάδισμα (3 βαθμών από Πύλο, 5 από Κυπαρισσία) και αν καταφέρει να πετύχει δύο νίκες στα ντέρμπι στην Μεσσήνη, τότε θα αποκτήσει ένα ξεκάθαρο προβάδισμα για τον τίτλο.
Αυτός θα είναι και ο στόχος για το συγκρότημα του Αντώνη Μαυρέα, να εκμεταλλευτεί τον παράγοντα έδρα στα ντέρμπι του 1ου γύρου.
Οι «πράσινοι» έχουν την καλύτερη επίθεση με 38 γκολ και την καλύτερη άμυνα με παθητικό μόλις 2 γκολ. Είναι η ομάδα που δείχνει μέχρι τώρα ότι έχει περισσότερη διάρκεια στην απόδοση της, πολλές επιθετικές λύσεις αλλά και καλή αμυντική γραμμή.
Η μοναδική της ήττα ήρθε πριν δύο εβδομάδες στο Μελιγαλά από τον Εθνικό, στο μοναδικό ματς που έχει παραβιαστεί η εστία τους (ήττα 2-1).

Το αήττητο σερί
της Κυπαρισσίας

Όσον αφορά την Κυπαρισσία, ο νέος τεχνικός Γιάννης Δανίκας (αντικατέστησε τον Νίκο Φρούσο) κοουτσάρισε την ομάδα για πρώτη φορά την περασμένη κυριακά στα Αρφαρά, όπου η Τριφυλιακή ομάδα άφησε δύο πολύτιμους βαθμούς (2-2).
Η Κυπαρισσία πληρώνει τις πολλές ισοπαλίες που έχει φέρει καθώς μέχρι τώρα μετρά 7 νίκες και 4 ισοπαλίες στο πρωτάθλημα. Από την άλλη πλευρά, οι «κυανόλευκοι» είναι η μοναδική αήττητη ομάδα στο πρωτάθλημα ενώ διατηρούν ζωντανό ένα πολύ σπάνιο ρεκόρ που δεν έχει καμιά άλλη ομάδα στο πρωτάθλημα.
Συγκεκριμένα η Τριφυλιακή ομάδα παραμένει αήττητη στην Α' τοπική για περισσότερο από 1,5 χρόνο, από τις 12 Απριλίου του 2014, όταν είχε χάσει με 1-0 από την Πάμισο στη Μεσσήνη.
Από τότε η Τριφυλιακή ομάδα έχει παίξει 43 αγώνες πρωταθλήματος και μετρά 36 νίκες, 7 ισοπαλίες και καμιά ήττα, απολογισμός πραγματικά εντυπωσιακός.  Η Κυπαρισσία θέλει οπωσδήποτε «άσο» την Κυριακή με την Πύλο ώστε να πάει με καλή ψυχολογία στην συνέχεια στη Μεσσήνη.

Από δύο ήττες η Πύλος
που θέλει να μείνει κοντά

Ο Τσικλητήρας Πύλου του Νίκου Κακαλέτρη ξεκίνησε με 9 συνεχόμενες νίκες το πρωτάθλημα, όμως τις δύο τελευταίες αγωνιστικές γνώρισε ισάριθμες ήττες και έχασε έδαφος στη μάχη του τίτλου. Μάλιστα η ήττα με τον Πανθουριακό ήρθε με το βαρύ 5-1 ενώ την περασμένη αγωνιστική η ομάδα έχασε και μέσα στην έδρα της, από τον ΑΟ Φαραί με 3-2.
Αυτό που φαίνεται είναι ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή η ομάδα δεν είναι στα καλύτερα της, κάτι βέβαια που οφείλεται και στις πολλές και σημαντικές απουσίες που είχε στα τελευταία παιχνίδια.
Ο Τσικλητήρας μάλιστα έχει εκτός έδρας και τα δύο ντέρμπι στον πρώτο γύρο. Καλείται λοιπόν να δείξει χαρακτήρα και να επανέλθει άμεσα στις καλές εμφανίσεις και στα θετικά αποτελέσματα. Αν στο φινάλε του πρώτου γύρου έχει μείνει κοντά στην κορυφή, τότε θα μπορεί να αισιοδοξεί καθώς στο β' γύρο θα έχει στην έδρα του και τα δύο ντέρμπι.