Δευτέρα, 30 Νοέμβριος 2015 18:15

Αθώος ο Κούγιας για απόπειρα δωροδοκίας

Γράφτηκε από τον

Σε δεκάμηνη φυλάκιση καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων ο πρώην γενικός αρχηγός της Παναχαϊκής, Πέτρος Σταθάκης για την κατηγορία της απόπειρας δωροδοκίας στον αγώνα Χερσόνησος-Παναχαϊκή 1-2, που είχε γίνει στις 17 Απριλίου 2011.



Αντίθετα, αθώοι όλων των κατηγοριών κρίθηκαν ο τότε πρόεδρος της Παναχαϊκής, Αλέξης Κούγιας (κατηγορούμενος για ηθική αυτουργία σε δωροδοκία), ο πρώην γενικός αρχηγός της Χερσονήσου, Μανώλης Κουβαράς και οι πρώην ποδοσφαιριστές της κρητικής ομάδας, Αραβιάκης και Σωμαράκης (κατηγορούμενοι για δωροληψία).

Στον εν λόγω αγώνα, που είχε γίνει στις 17 Απριλίου του 2011, η αχαϊκή ομάδα διεκδικούσε Πατρινοί την άνοδο στη Football League και σύμφωνα με το κατηγορητήριο φέρεται να υπήρξε χρηματισμός της κρητικής ομάδας με το ποσό των 5.000 ευρώ, με τον Σταθάκη να παραδίδει τα ποσά στον Κουβαρά κατ' εντολή Κούγια και οι Αραβιάκης, Σωμαράκης να είναι οι «μιλημένοι» ποδοσφαιριστές.

Το δικαστήριο έκρινε πως ο Αλέξης Κούγιας δεν ήταν γνώστης των ενεργειών Σταθάκη, ενώ οι Κουβαράς, Αραβιάκης και Σωμαράκης δεν αποδέχτηκαν το «δώρο».

Πηγή: sentragoal.gr