Σάββατο, 05 Δεκέμβριος 2015 17:37

Νέο... άθλο ο Ηρακλής, νίκησε 2-1 στην Τρίπολη!

Γράφτηκε από τον

Έχει πάρει φόρα και δείχνει διατεθειμένος να κάνει το δικό του ντεμαράζ. Ο λόγος για τον Ηρακλή, ο οποίος μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού κατάφερε να περάσει και από την Τρίπολη κάμπτοντας την αντίσταση του Αστέρα με 2-1 το μεσημέρι του Σαββάτου (5/12).

 

Οι Θεσσαλονικείς βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο κι έκαναν την πρώτη τους ανατροπή στη σεζόν παίρνοντας έτσι και το παρθενικό τους τρίποντο σε ματς που σκοράρει ο αντίπαλος. Ένα καλό διάστημα στο δεύτερο ημίχρονο ήταν αρκετό για να φύγουν οι «κυανόλευκοι» με το διπλό. Σε αυτό βέβαια πολύ μεγάλο ρόλο έπαιξε συνολικά η παρουσία του Χουάντερσον, ο οποίος πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και κράτησε την ομάδα του όποτε εκείνη χρειάστηκε.

Όσο για τον Αστέρα έκανε δεύτερη σερί ήττα και έδειξε ξανά πως δεν έχει κενά διαστήματα τα οποία πληρώνει. Ακόμη και στην Τρίπολη που άλλες χρονιές ήταν πολύ δύσκολο να περάσει κανείς, πηγαίνουν ομάδες και παίρνουν βαθμούς. Ξάνθη, Πλατανιάς και Παναιτωλικός το έκαναν εκμεταλλευόμενοι κάποιες στιγμές αδράνειας των παικτών του Στάικου Βεργέτη που μεταξύ άλλων δεν τελειώνουν και τις φάσεις που δημιουργούν.

Με διάθεση να κυκλοφορήσει την μπάλα μπήκε στο ματς ο Ηρακλής, ο οποίος προσπάθησε να το κάνει με συνέπεια από τα μετόπισθεν. Ωστόσο, οι παίκτες του Αστέρα πίεζαν πολύ ψηλά κι έκαναν δύσκολο το έργο των αντιπάλων τους κλέβοντας με αυτό τον τρόπο αρκετές φορές την μπάλα. Οι Αρκάδες μπορεί να είχαν μία μεγάλη στιγμή στο 7', αλλά γενικότερα δεν ξεκίνησαν δυναμικά. Ωστόσο, όσο περνούσαν τα λεπτά ανέβαζαν και περισσότερο την απόδοσή τους με αποτέλεσμα να ελέγξουν στη συνέχεια το ματς απόλυτα.

Οι γηπεδούχοι άρχισαν να βγάζουν τελικές, αλλά είχαν απέναντί τους τον Χουάντερσον, ο οποίος ήταν σε εξαιρετική μέρα. Όσες φορές χρειάστηκε ο Βραζιλιάνος αντέδρασε σωστά. Μοναδική εξαίρεση το πέναλτι του Γιάννου στο 43', όταν έπεσε σωστά, αλλά δεν απεσώβησε το γκολ. Οι Θεσσαλονικείς είχαν πρόβλημα όχι μόνο στο να κρατήσουν την μπάλα, αλλά ακόμη και στο να βγάλουν αντεπιθέσεις. Είχαν μπλοκάρει και έμοιαζαν εντελώς ακίνδυνοι από τη στιγμή που δεν υπήρχε ο παίκτης που θα έπαιρνε την μπάλα στο κέντρο για να ηρεμήσει το παιχνίδι τους.

Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι παρουσιάστηκαν αλλαγμένοι στο δεύτερο ημίχρονο. Άγγιξαν το γκολ μόλις στο 48' με το δοκάρι του Περόνε, ενώ φαινόταν εξ αρχής πως πατούσαν σαφώς καλύτερα. Ακόμη κι έτσι, όμως, ο Χουάντερσον χρειάστηκε άλλες δύο φορές στα πρώτα λεπτά. Από εκεί και πέρα, η επιθετική τριπλέτα του Νίκου Παπαδόπουλου πήρε από το χέρι τον Ηρακλή. Δημιούργησε πάρα πολλά προβλήματα και γύρισε μέσα σε λίγα λεπτά το ματς. Στο 58' Ο Βέλλιος ισοφάρισε με προσωπική ενέργεια, ενώ στο 66' ο Μπουλούτ έκανε την ανατροπή με κοντινή κεφαλιά από σέντρα του Περόνε. Ο ίδιος παίκτης, όμως, δύο λεπτά μετά αποβλήθηκε και τα πάντα άλλαξαν. Ο Ηρακλής, ο οποίος κέρδιζε σχεδόν κάθε μονομαχία, αναγκάστηκε να οπισθοχωρήσει για να κρατήσει το προβάδισμα.

Ο Αστέρας έβρισκε χώρους μέχρι και λίγο έξω από την περιοχή του Ηρακλή και η πίεση που ασκούσε ήταν πολύ μεγάλη. Ωστόσο, ο Ηρακλής αμύνθηκε μαζικά με πολλά πρόσωπα εντός περιοχής του και κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα μέχρι τέλους χωρίς να αφήσει στο φινάλε τους Αρκάδες να κάνουν επί της ουσίας ευκαιρίες.

 

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Δημητρόπουλος (Φθιώτιδας), βοηθοί οι Καρατζίκας και Δόσης (Αθηνών), ενώ τέταρτος ο Φουκάκης (Ηρακλείου).

 

Κίτρινες: 40' Ντουντού, 65' Κουρμπέλης - 39' Καρασαλίδης, 67' Μπουλούτ, 75' Περόνε

 

Κόκκινη: 68' Μπουλούτ

 

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Μπαντής, Λούι, Ζησόπουλος, Σανκαρέ, Παντελιάδης, Ντουντού, Κουρμπέλης (82' Δημούτσος), Φερνάντες (63' Φούντας), Μάσα, Λανθαρότε (72' Παπαδόπουλος), Γιάννου.

 

ΗΡΑΚΛΗΣ (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Μπαρτολίνι, Ζιαμπάρης, Σαραμαντάς (46' Καρλίτος), Καρασαλίδης (56' Ζαμπάζης), Πασάς, Ιντζόγλου, Μπουλούτ, Περόνε (80' Χαντί), Βέλλιος.

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR