Σάββατο, 05 Δεκέμβριος 2015 19:31

Νικηφόρα... απόδραση απ' τα Πηγάδια για Πλατανιά (0-2)

Γράφτηκε από τον

Δεν έφτανε ο αποκλεισμός από την ΑΕΛ στο Κύπελλο που έφερε την έκρηξη του Χρήστου Πανόπουλου, ήρθε και η ήττα από τον Πλατανιά το απόγευμα του Σαββάτου (5/12) για να κάνει την κατάσταση στην Ξάνθη ακόμα χειρότερη. Οι Ακρίτες ηττήθηκαν με 2-0 από τους Χανιώτες και το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν η εικόνα που παρουσίασαν. Ήταν εντελώς ακίνδυνοι σχεδόν σε όλο το ματς και έδειξαν πως αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε κρίση χάνοντας μέσα σε μία εβδομάδα τρίτο παιχνίδι.

 

Ο Πλατανιάς είναι σε πολύ καλή κατάσταση και αυτή ήταν η πέμπτη νίκη του στις επτά τελευταίες αγωνιστικές. Έχει βρει τα πατήματά του, έχει ηγέτη τον Μιλούνοβιτς και επιβεβαιώνει συνεχώς πως είναι μία καλοδουλεμένη ομάδα. Οι Κρητικοί δεν συνάντησαν δυσκολίες σε μία έδρα που δεν είναι εύκολο για κανέναν να περάσει και φαίνεται πως μπορούν να εξελιχθούν σε μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις τις σεζόν μαζί με τον Πανιώνιο. Έχουν βάθος μεσοεπιθετικά στο ρόστερ τους κι εκτός των άλλων βγάζουν ωραίους συνδυασμούς, κάτι που δεν κάνουν πολλές ομάδες στη φετινή Σούπερ Λίγκα.

Από τα πρώτα λεπτά φάνηκε ποια ομάδα πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και αυτή ήταν ο Πλατανιάς. Τα προβλήματα για την Ξάνθη ήταν πολλά και άρχισαν σταδιακά να βγαίνουν στο ματς. Οι Χανιώτες είχαν την ικανότητα να βγάζουν πολύ γρήγορα επιθέσεις και κάπως έτσι προκαλούσαν συνεχώς ρήγματα στην άμυνα των γηπεδούχων με πρωταγωνιστή τον Μιλούνοβιτς που ήταν μέσα σχεδόν σε κάθε φάση. Κάπως έτσι μπήκε και το γκολ στο 28' με τον Σέρβο να πατά περιοχή και με γυριστό να σκοράρει. Ο Μιλούνοβιτς έκανε συνεχώς κίνηση προς τα μέσα παρόλο που υπήρχαν Ανγκούλο και Ράμος και αυτό μπέρδευε τους αμυντικούς της Ξάνθης που αδυνατούσαν να τον ακολουθήσουν.

Οι Ακρίτες είχαν κι άλλα προβλήματα. Ένα εξ αυτών είχε να κάνει με την κάκιστη λειτουργία τους στο κέντρο. Δεν μπορούσαν να χτίσουν ορθολογικά επιθέσεις με αποτέλεσμα να γίνονται εντελώς προβλέψιμοι και φυσικά ακίνδυνοι. Με γρήγορες αλλαγές ο Λουτσέσκου προσπάθησε να διορθώσει κάποια πράγματα από την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, αλλά δεν τα κατάφερε. Ούτε ο Ορφανίδης ούτε ο Νιέτο μπήκαν στο πνεύμα του ματς και η Ξάνθη συνέχισε στο ίδιο μοτίβο.

Ο Πλατανιάς αφού για ένα δεκάλεπτο έπαιξε προσεκτικά για να μην εκτεθεί, στη συνέχεια βρήκε και δεύτερο γκολ με τον Ανγκούλο στο 60' και κάπως έτσι κλείδωσε τη νίκη. Χρειάστηκαν λίγα λεπτά για να συνέλθουν οι Ακρίτες που στη συνέχεια σταμάτησαν να δέχονται φάσεις. Πήραν την μπάλα και επιχείρησαν να δημιουργήσουν. Ο Τριάδης μπήκε με όρεξη και είχε κάποιες πρωτοβουλίες. Έβγαλε τρεξίματα κι έδωσε πνοή, όμως, συνολικά τα λάθη διαδέχονταν το ένα το άλλο.

Στα τελευταία λεπτά η Ξάνθη προσπάθησε υποτυπωδώς να πιέσει. Με τα στημένα του Τριάδη κατά κύριο λόγο έβγαλε κάποιες τελικές, αλλά οι παίκτες του Παράσχου δεν χρειάστηκε να ιδρώσουν για να κρατήσουν το μηδέν. Έτσι μετά το σφύριγμα της λήξης ακολούθησαν και αποδοκιμασίες από τον λιγοστό κόσμο που ήταν στο ματς προς τον Λουτσέσκου και τους παίκτες του.

 

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Καραντώνης (Ημαθίας), βοηθοί οι Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας) και Καραϊσαρίδης (Πιερίας), ενώ τέταρτος ο Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας).

 

Κίτρινες: 74' Μπαξεβανίδης - 85' Ράμος, 89' Σολτάνι

 

ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκο): Τσέναμο, Μπαξεβανίδης, Φλίσκας, Λισγάρας, Ζαραδούκας (67' Τριάδης), Έλτον (46' Ορφανίδης), Ντιμιτρόφ (53' Νιέτο), Ερέα, Ντιμιτρόφ, Σολτάνι, Ράνος.

 

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Κουλιμπαλί, Μπανανά, Σελίν (46' Ιτούα), Βάντερσον, Στανισάβλιεβιτς, Μενδρινός, Μουνάφο, Μιλούνοβιτς (73' Ντίνας), Ανγκούλο (88' Τζιλβάν), Ράμος.

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR