Δευτέρα, 07 Δεκέμβριος 2015 13:58

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 1-3: Πρώτο διπλό για τους «μελανόλευκους» που ανάσαναν βαθμολογικά

Γράφτηκε από τον

Μεγάλη βαθμολογικής αλλά και ψυχολογικής σημασίας νίκη πέτυχε χθες ο Απόλλωνας κερδίζοντας στο "Π. Γεωργανάς" τη Σπερχογεία με 3-1.


Με αυτή τη νίκη, η καλαματιανή ομάδα ξεκόλλησε προσωρινά από την τελευταία θέση της βαθμολογίας, βρέθηκε ένα βαθμό πάνω από Διαβολίτσι και Μεσσηνιακό, που επίσης διεκδικούν την παραμονή τους στην κατηγορία. Παρουσιάστηκαν με μεγαλύτερη διάθεση και πάθος για να κερδίσουν το παιχνίδι και κατόρθωσαν στο πρώτο μέρος, που ήταν και καλύτεροι να πάρουν προβάδισμα με 2-0. Από εκεί και πέρα διαχειρίστηκαν σωστά το υπέρ τους σκορ και στο τέλος πανηγύρισαν την κατάκτηση του τρίποντου μακριά από την έδρα τους.
Η Σπερχογεία προβλημάτισε με την απόδοσή της στο πρώτο ημίχρονο, καθώς όχι μόνο βρέθηκε πίσω στο σκορ, αλλά δεν μπόρεσε να φτάσει με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή και να απειλήσει την εστία του Αντωνόπουλου. Προσπάθησε να αντιδράσει στην επανάληψη δημιουργώντας κάποιες ευκαιρίες, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει σε 1-2 στο 89'.

Ενταση και αποβολές μετά το 70'

Στο 70' σε μια ανύποπτη φάση, ο διαιτητής Νίκας έδειξε 2η κίτρινη στο Γεωργαντά για διαμαρτυρία (όπως αναφέρεται στο φ.α. προσπάθησε να τον χτυπήσει), όπου ξεσήκωσε αντιδράσεις τόσο του ίδιου του παίκτη, αλλά και στον πάγκο και την κερκίδα. Λίγα λεπτά μετά η εικόνα του αγώνα χάλασε σε μια απόφαση του διαιτητή να δείξει κίτρινη κάρτα σε χέρι του Δ. Πανταζή. Οι γηπεδούχοι υποστήριξαν ότι είχε γίνει φάουλ από τον Κλουβάτο και σε αυτόν θα έπρεπε να δοθεί η κίτρινη (θα ήταν η 2η). Ο κ. Νίκας χρειάστηκε να συμβουλευτεί τον α' βοηθό διαιτητή Ηλιόπουλο και δευτερόλεπτα μετά κινήθηκε για να δείξει κίτρινη στον Κλουβάτο. Ομως ο συμπαίκτης του Αντωνόπουλος κινήθηκε προς τον διαιτητή και φώναξε ότι δεν πρέπει να του δείξει κάρτα. Αμέσως ο κ. Νίκας την έδειξε στον Αντωνόπουλο, που ήταν η 2η και τον απέβαλε. Ηταν η σειρά των φιλοξενούμενων να διαμαρτυρηθούν όμως δεν άλλαξε τίποτα. Μετά από 3λεπτη διακοπή, το παιχνίδι συνεχίστηκε, όμως ο κ. Νίκας δευτερόλεπτα πριν αποβάλλει από τον πάγκο του Απόλλωνα τον προπονητή Γιώργο Γρηγορόπουλο, γιατί είχε μπει στον αγωνιστικό χώρο για να διαμαρτυρηθεί σε απόφασή του.

Φάσεις - γκολ

Στο 6' ο Δ. Τσουλάκος με σουτ έξω από την περιοχή άνοιξε το σκορ. Στο 32' ο Μιγκάκης με διαγώνιο σουτ από τη γωνία της περιοχής έστειλε την μπάλα στο δεξί "Γ" της εστίας του Τσούλου κάνοντας έτσι το 0-2. Στο 44' ο Π. Πανταζής πήρε την μπάλα σε διώξιμο του Ντέρζια μπήκε στην περιοχή από τα πλάγια έκανε το διαγώνιο σουτ για να αποκρούσει σωτήρια ο Τσούλος. Στο 46' ο Γεωργαντάς σούταρε έξω από την περιοχή για να αποκρούσει σωτήρια σε κόρνερ ο Αντωνόπουλος. Στο 50' ο Ε. Τσουλάκος με σουτ από το ημικύκλιο σχεδόν της περιοχής έστειλε την μπάλα λίγο άουτ από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 51' διαγώνιο σουτ του Μιγκάκη μέσα από την περιοχή απέκρουσε σωτήρια ο Τσούλος. Στο 68' ο Κουλόπουλος "έκοψε" την μπάλα στη μικρή περιοχή για τον Γεωργαντά, αλλά αυτός έχασε την ευκαιρία για να σκοράρει, καθώς δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή. Στο 69' ο Κουρέας μπήκε στην περιοχή επιχείρησε το συρτό σουτ, όμως η μπάλα κτύπησε στο κάθετο δοκάρι. Στο 89' ο Κουρέας έκανε τη σέντρα με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του Λάζαρη (μπήκε αλλαγή μετά την αποβολή του Αντωνόπουλου) για το 1-2. Στο 91' πάσα του Δ. Τσουλάκου στον Κουπούζο που ήταν με πλάτη στην εστία, γύρισε και με σουτ πέτυχε το 1-3.
ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ: Τσούλος, Κουμούτσος (55' Καραχάλιος), Δικαίος, Σωτηράκος, Ντέρζια, Ζουμπόπουλος, Κουλόπουλος, Μαλλικούρτης (46΄ Χριστόπουλος), Δημητρίου, Γεωργαντάς, Κουρέας.
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Αντωνόπουλος, Μιγκάκης (87' Κουπούζος), Μαργιόλης, Δ. Πανταζής, Κορομηλάς, Κλουβάτος, Μάλαμας, Σκιάς, Δ. Τσουλάκος, Π. Πανταζής (62' Παυλάκος), Ευστ. Τσουλάκος (74' Λάζαρης).