Τρίτη, 08 Δεκεμβρίου 2015 11:21

"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": "Δεν θα κινδυνεύσουμε", λέει ο Μπίλης - Ερχονται αποχωρήσεις και μεταγραφές

Γράφτηκε από τον

Το δεύτερο βαθμό εκτός έδρας απέσπασε η Καλαμάτα στη Χαλκίδα, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα με την ομώνυμη ομάδα.

Κάτι που είχε κάνει στις 11 Οκτωβρίου και με το Λουτράκι, ενώ ηττήθηκε (κατά σειρά) από Ερμιονίδα, Κανάρη (με 2-1) και Λεβάντε (1-0). Παραμένει δηλαδή χωρίς διπλό στο πρωτάθλημα και στις τελευταίες θέσεις του 3ου ομίλου της Γ' εθνικής. Γι' αυτό και η προχθεσινή ισοπαλία δεν θεωρείται επιτυχία, ούτε όμως και αποτυχία αν σκεφτούμε ότι η Καλαμάτα μετρούσε τρεις σερί εκτός έδρας ήττες και έπαιζε με μια ομάδα με τον ίδιο στόχο που βρίσκεται ακριβώς κάτω από αυτή στη βαθμολογία.
Η "Μαύρη Θύελλα" ισοβαθμεί πλέον με την Ερμιονίδα στην 9η θέση και έχει μπροστά της το δύσκολο εντός έδρας ματς με τη δεύτερη Σπάρτη, η οποία θέλει τη νίκη για να μείνει κοντά στον πρωτοπόρο Παναργειακό.
Μονόδρομος όμως είναι το τρίποντο και για τη Μεσσηνιακή ομάδα προκειμένου να μην βρεθεί σε χειρότερη θέση, όσον αφορά την παραμονή.
Ο Λεωνίδας Μπίλης πιστεύει ότι η ομάδα δεν θα κινδυνεύσει: "Υπάρχει ένας ολόκληρος γύρος και η ομάδα θα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις. Ολα θα πάνε καλά και πιστεύω ότι δεν θα κινδυνεύσουμε. Δεν φθάνει όμως μόνο να το λέμε, αλλά να το κάνουμε πράξη.
Να προσπαθούμε σε κάθε παιχνίδι για τη νίκη και αυτό θα κάνουμε και την Κυριακή".
Για το ματς στη Χαλκίδα, ο  προπονητής της Καλαμάτας δήλωσε: "Πάντα παίζουμε για τη νίκη και αυτό κάναμε και στη Χαλκίδα, αλλά δεν είχαμε ουσία στις επιθετικές προσπάθειες. Στη συγκεκριμένη κατάσταση και με δεδομένη τη βαθμολογική σημασία, ο βαθμός είναι ικανοποιητικός, με μια ομάδα που έχει κερδίσει όλους τους αντιπάλους στην έδρα της. Κρατάω την καλή αμυντική λειτουργία που είχαμε και στα 96 λεπτά".

Ποιοι έχουν αποχωρήσει

Ο Λεωνίδας Μπίλης εμφανίζεται πεπεισμένος για την παραμονή στη Γ' εθνική, αλλά θεωρεί επιτακτική τη μεταγραφική ενίσχυση τον Ιανουάριο. Δηλώνει ότι το ρόστερ πρέπει να ξεκαθαρίσει, γιατί όπως λέει: "Πρέπει να δούμε ποιος μπορεί και ποιος όχι. Αν δεν μπορεί κάποιος παίκτης, δεν θα φορά τη φανέλα τις Καλαμάτας. Μέχρι και την τελευταία μέρα του Δεκεμβρίου θα δίνω ευκαιρίες και όποιος τις πάρει. Επιβάλλεται να έχουμε ενίσχυση σε θέσεις που χρειάζεται".
Θυμίζουμε ότι την πόρτα της εξόδου έχει δει ο Κραστόβτσεφ, ενώ ο Λ. Μπίλης ξεκαθάρισε και στον Ιλιεφ ότι δεν υπολογίζεται, όπως επίσης και ο Χαλκιαδάκης.
Το επόμενο διάστημα η λίστα θα μεγαλώσει, μιας και είναι δεδομένο ότι θα έχουμε 4-5 αποχωρήσεις.
Αγωνιστικά, το χθεσινό πρόγραμμα περιλάμβανε προπόνηση στο Ασπρόχωμα για όσους δεν αγωνίστηκαν την Κυριακή. Σήμερα θα γίνει πρωινή προπόνηση στο Ασπρόχωμα και από Τετάρτη η Καλαμάτα θα μπει στο Στάδιο.
Κόντρα στη Σπάρτη επιστρέφει ο Τσιμικλής που εξέτισε την ποινή του.