Τετάρτη, 09 Δεκέμβριος 2015 12:59

ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Για μια θέση στον τελικό σήμερα Πανθουριακός και Κυπαρισσία

Γράφτηκε από τον
ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Για μια θέση στον τελικό σήμερα Πανθουριακός και Κυπαρισσία

Ραντεβού με την… πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου Μεσσηνίας έχουν σήμερα στις 5 το απόγευμα Πανθουριακός και Κυπαρισσία.

Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν μεταξύ τους στο Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣΜ στον Κορδία στον δεύτερο ημιτελικό του θεσμού. Στο πρώτο ματς που έγινε στη Κυπαρισσία στις 11 Νοεμβρίου, η ομάδα της Θουρίας νίκησε 1-0 με γκολ του Ηλιόπουλου. Ως εκ τούτου προκρίνεται και με ισοπαλία. Αξίζει να σημειώσουμε πως οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί στο ίδιο γήπεδο και για το πρωτάθλημα πριν από σαράντα ημέρες και είχαν αναδειχθεί ισόπαλες με σκορ 1-1.
Το ζευγάρι του τελικού θα το μάθουμε στις 13 Γενάρη, όταν και θα ολοκληρωθεί η σειρά των παιχνιδιών ανάμεσα στην Καλαμάτα και τον Τσικλητήρα Πύλου.
Ο πρώτος ημιτελικός έχει οριστεί για την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου στο γήπεδο του Μεσσηνιακού και η ρεβάνς την Τετάρτη 13 Γενάρη στην Πύλο.
Διαιτητής στη σημερινή αναμέτρηση ορίστηκε ο Δημήτρης Νίκας Βοηθοί του θα είναι οι Στάθης Ζαρακοβίτης και Χαράλαμπος Καστανάς.
Στο σημείο αυτό ας δούμε τα τελευταία νέα των δύο μονομάχων πριν από τη σέντρα.

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ
Ετοιμος να γράψει.. ιστορία και να προκριθεί για πρώτη φορά στον τελικό είναι ο Πανθουριακός. Η ομάδα του Γιώργου Αργυρόπουλου έχει προβάδισμα μετά τη νίκη της στο πρώτο ματς και θα προσπαθήσει να το υπερασπιστεί αποκλείοντας τη μεγάλη αντίπαλό της. Ο προπονητής των γηπεδούχων ξεκαθαρίζει πάντως ότι: "Δεν κοιτάμε το πρώτο ματς. Για εμάς ο αγώνας 0-0 και η Κυπαρισσία είναι το ξεκάθαρο φαβορί.  Ξέρουμε τον τρόπο που θα την αντιμετωπίσουμε και θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να περάσουμε στον τελικό. Κάτι που θα είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα στην ιστορία της ομάδας. Θέλουμε δίπλα μας τον κόσμο σε αυτή την προσπάθεια". Εκτός από τον Γ. Αργυρόπουλο και η διοίκηση καλεί τον φίλαθλο κόσμο να δώσει σήμερα δυναμικό "παρών" και να βοηθήσει τη Θουρία να πανηγυρίσει μια μεγάλη πρόκριση.
Αγωνιστικά, νοκ - άουτ έχουν τεθεί οι Χαρμπίλας (θλάση στον τετρακέφαλο) και Βιδάκης (φόβοι για ρήξη χιαστού), ενώ 

αμφίβολη είναι η συμμετοχή του επίσης τραυματία Καράμπελα. Η προετοιμασία ολοκληρώθηκε χθες με προπόνηση - χαλάρωμα στον Κορδία.

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ
Με σημαντικές απουσίες, αλλά και πίστη για την πρόκριση θα μεταβεί σήμερα η Κυπαρισσία στην Καλαμάτα. Η τριφυλιακή ομάδα καλείται να ανατρέψει το εις βάρος της 1-0 στο πρώτο παιχνίδι για να προκριθεί στον τελικό του κυπέλλου Μεσσηνίας, που είναι ένας από τους φετινούς στόχους. Ο Γιάννης Δανίκας τόνισε ότι οι παίκτες του θα τα δώσουν όλα για να πάρουν το εισιτήριο και προσμένει να πανηγυρίσει μετά από τρεις διαδοχικές ισοπαλίες στο πρωτάθλημα, την πρώτη νίκη στον πάγκο.
Ο τεχνικός του ΑΟΚ στα πλάνα που καταστρώνει δεν υπολογίζει τους τιμωρημένους Μανδραπήλια, Κόλλια και τον τραυματία Μιτρόφ, όπως και το Ντιόπ, αλλά εκτιμάται ότι θα μπορέσει να αγωνιστεί ο τραυματίας Παπαγεωργίου.
Στον αντίποδα επιστρέφει ο Αργυρόπουλος που εξέτισε την ποινή του, ενώ η Κυπαρισσία αναμένεται να έχει και τη συμπαράσταση αρκετών φίλων της.