Κυριακή, 21 Ιούλιος 2013 18:14

Στον Αστέρα Τρίπολης ο Ντορίν Γκοϊάν

Γράφτηκε από τον

Ο Ντορίν Γκοϊάν είναι επίσημα παίκτης του Αστέρα Τρίπολης! Η ομάδα της Αρκαδίας ανακοίνωσε την απόκτηση του Ρουμάνου αμυντικού, ο οποίος υπέγραψε διετές συμβόλαιο με τον Αστέρα και πήρε την φανέλα με το νούμερο 30. Οι φίλοι του Αστέρα βρέθηκαν στο γήπεδο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» για να καλωσορίσουν τον 32χρονο στόπερ, δίνοντας του λουλούδια και κρεμώντας του ένα κασκόλ της ομάδας στον λαιμό.

Ο ίδιος, στις πρώτες του δηλώσεις είπε: «Σημαντικό ρόλο να έρθω στην Τρίπολη έπαιξε το ενδιαφέρον και η επιμονή που έδειξε ο Αστέρας, που με έκανε να καταλάβω πόσο πολύ με θέλει στην ομάδα. Μίλησα με την οικογένεια μου και αποφασίσαμε να έρθουμε. Το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται σε ένα καλό επίπεδο, η εθνική ομάδα συμμετέχει τόσο στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, όσο και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα και αυτό καθιστά το ελληνικό ποδόσφαιρο πολύ ενδιαφέρον. Ο Αστέρας κάθε χρόνο πάει καλύτερα, τα τελευταία χρόνια τερματίζει στις υψηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, προκρίθηκε στο Γιουρόπα Λιγκ και είμαστε εδώ για να πάει η ομάδα ακόμα καλύτερα. Είναι σημαντικό να παίζει η ομάδα στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.Είμαι λίγο πίσω στις προπονήσεις, αφού οι συμπαίκτες μου έχουν ξεκινήσει προετοιμασία εδώ και αρκετό καιρό, αλλά σύντομα πιστεύω και μέσα από την σκληρή δουλειά που θα κάνουμε στο γήπεδο θα είμαι στο ίδιο επίπεδο".
Η σχετική ανακοίνωση της ΠΑΕ στην οποία παρουσιάζεται η ποδοσφαιρική πορεία του Ρουμάνου ποδοσφαιριστή αναφέρει: " "Ο Ρουμάνος Νικολάι-Ντορίν Γκοϊάν αποτελεί το έβδομο μεταγραφικό απόκτημα του Αστέρα στη φετινή καλοκαιρινή περίοδο ενισχύοντας σημαντικά την αμυντική γραμμή της ομάδας. Η απόκτηση του Ρουμάνου διεθνή ποδοσφαιριστή αποτελεί μία σπουδαία μεταγραφική κίνηση του Αστέρα, αφού πρόκειται για έναν δυναμικό στόπερ με μεγάλη εμπειρία στην καριέρα του, όντας αρχηγός της Εθνικής ομάδας της Ρουμανίας (52 συμμετοχές-5 γκολ), ενώ παράλληλα έχει και πολλές παραστάσεις στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα (Champions League και Europa League), όπου μετράει 51 συμμετοχές με 10 γκολ και σε μεγάλα διεθνή πρωταθλήματα. Ο Γκόιαν γεννήθηκε στις 12 Δεκεμβρίου 1980 στην πόλη Σουκεάβα της Ρουμανίας, έχει ύψος 1.94, ζυγίζει 83 κιλά και στον Αστέρα θα φοράει το Νο30.Η καριέρα του Γκοϊάν ξεκίνησε στην Φορέστα Φαλτιτσένι στην οποία αγωνίστηκε την περίοδο 1997-98 (14 συμμετοχές). Στη συνέχεια, ο υψηλόσωμος αμυντικός αγωνίστηκε στη Φορέστα Σουκεάβα (1999-2002) με την οποία είχε 28 συμμετοχές σκοράροντας δύο φορές, ενώ το διάστημα που ανήκε στη Φορέστα έπαιξε ως δανεικός και στη Γκλόρια Μπουζάου με την οποία είχε 19 συμμετοχές. Τα επόμενα δύο χρόνια, ο Γκοϊάν αγωνίστηκε στην Τσεαχλαούλ με την οποία έπαιξε σε 45 αγώνες, σκοράροντας δύο φορές, ενώ στη συνέχεια μεταγράφηκε στην Μπακάου με την οποία αγωνίστηκε σε 26 παιχνίδια σκοράροντας επίσης δύο φορές.
Από το 2005 έως το 2009 ο Γκόιαν πραγματοποίησε πολύ καλές εμφανίσεις με την Στεάουα στους 105 αγώνες που έπαιξε, σκοράροντας έξι φορές στο διάστημα αυτό, κατακτώντας παράλληλα δύο πρωταθλήματα και ένα Σούπερ Καπ Ρουμανίας. Στη συνέχεια ο Γκόιαν έφυγε για πρώτη φορά από τη χώρα του και αγωνίστηκε στο Ιταλικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Παλέρμο, στην οποία έπαιξε σε 30 αγώνες σκοράροντας μία φορά και μάλιστα το γκολ εκείνο χάρισε τη νίκη στην ομάδα του επί της Μίλαν! Από το καλοκαίρι του 2011 αγωνίστηκε σε 35 παιχνίδια με τη φανέλα της Σκωτσέζικης Ρέηντζερς, από την οποία μεταγράφηκε δανεικός στην Ιταλική Σπέτσια (26 αγώνες-2 γκολ)".