Σάββατο, 12 Δεκέμβριος 2015 17:42

Μπλόκο Πανθρακικού σε Ηρακλή (0-0)

Γράφτηκε από τον

Φρένο έβαλε στον Ηρακλή ο Πανθρακικός το μεσημέρι του Σαββάτου (12/12). Το σερί του «Γηραιού» έμεινε στις τρεις νίκες, αφού οι Θρακιώτες τον μπλόκαραν καλά και πήραν το 0-0 στο Καυτανζόγλειο.

 

Οι Θεσσαλονικείς έβγαλαν τα προβλήματα των πρώτων μηνών εβδομάδων, όταν αδυνατούσαν στην έδρα τους να δημιουργήσουν. Ο Νίκος Παπαδόπουλος άλλαξε λίγο τον σχηματισμό, έπαιξε με δύο κλασικούς φορ και ένα 4-4-2 με παραλλαγές και αυτό δεν βγήκε. Περόνε και Βέλλιος δεν μπορούσαν να συνδυαστούν ούτε τροφοδοτήθηκαν όσο θα έπρεπε. Ο Ρομάνο ήταν εκτός παιχνιδιού και έτσι οι «κυανόλευκοι» βρέθηκαν να περιμένουν πολλά από τον Χαντί και από τα ανεβάσματα του Μπουκουβάλα.

Όσο για τον Πανθρακικό, επιβεβαίωσε πως βρίσκεται σε ανοδική πορεία. Πήρε πολύτιμο βαθμό, κράτησε απαραβίαστη την εστία του για πρώτη φορά μετά τις 25/10 και το παιχνίδι με την Ξάνθη και συνεχίζει τον αγώνα για την επιβίωση. Επιθετικά, πάντως, ήταν ακίνδυνος σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του ματς.

Κάκιστο ήταν το πρώτο ημίχρονο, με τις τελικές να είναι λιγότερες και από τα δάχτυλα του ενός χεριού. Δύο είχε η κάθε ομάδα και εξ αυτών μόλις μία πήγε στην εστία! Ενδεικτικό του θεάματος το συγκεκριμένο στατιστικό, αφού για 45 λεπτά Ηρακλής και Πανθρακικός έβγαλαν κάθε αδυναμία που είχαν στο δημιουργικό κομμάτι. Δεν μπορούσαν με τίποτα να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα και αναλώνονταν σε μάχες στον χώρο του κέντρου. Εκείνοι που ξεκίνησαν καλύτεροι ήταν οι φιλοξενούμενοι. Μέχρι το 20' ήλεγχαν το ματς και έψαχναν κατά κύριο λόγο τον Ροτζέριο. Αν δεν περνούσε η μπάλα από το Βραζιλιάνο δεν μπορούσε να αναπτυχθεί σωστά ο Πανθρακικός. O Ηρακλής, ανέβηκε στη συνέχεια. Είχε την κατοχή της μπάλας, περιόρισε στο μισό γήπεδο τους Θρακιώτες, αλλά φάσεις δεν μπορούσε να βγάλει. Ο Ρομάνο ήταν κλεισμένος κι έτσι οι Θεσσαλονικείς πήγαιναν κυρίως από τα πλάγια χωρίς επιτυχία.

 

Διαφορετική ήταν η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου. Σε αυτό ο Ηρακλής έπαιζε με τον Πανθρακικό σαν τη γάτα με το ποντίκι, αφού οι Θρακιώτες δεν μπορούσαν να κρατήσουν την μπάλα στην κατοχή τους με αποτέλεσμα να δέχονται συνεχώς πίεση. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά, είχαν δοκάρι στο 48' με τον Βέλλιο και δύο ακόμη καλές στιγμές πριν συμπληρωθεί μία ώρα παιχνιδιού. Ο Βέλλιος ήταν εμφανές πως μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα, αλλά δεν έπαιρνε την μπάλα όπως θα ήθελε.

Στη συνέχεια οι Θεσσαλονικείς άρχισαν να είναι φλύαροι. Ήταν αδύνατον για εκείνους να πατήσουν περιοχή και πίεζαν κυρίως από τα πλάγια με τα ανεβάσματα του Μπουκουβάλα. Ωστόσο, ο Πανθρακικός αντιδρούσε σωστά και κάποια στιγμή κατάφερε για ένα πεντάλεπτο να παγώσει και τον ρυθμό. Στα τελευταία λεπτά άνοιξαν λίγο οι γραμμές. Ο Ηρακλής ήταν πλήρως εξουδετερωμένος, ενώ ο Πανθρακικός που βρήκε χώρους επιδίωξε να προκαλέσει προβλήματα με αντεπιθέσεις. Η καλύτερη εξ αυτών ήταν στο 90'+2, αλλά η τελική επιλογή του Μπαϊκαρά δεν ήταν αυτή που έπρεπε με αποτέλεσμα να χαθεί η ευκαιρία να κλέψουν οι παίκτες του Ελευθερόπουλου το αποτέλεσμα.

 

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Μάνταλος (Καβάλας), βοηθοί οι Καραβασίλης (Καβάλας) και Λάζαρης (Καβάλας), ενώ τέταρτος ο Γρατσάνης (Τρικάλων).

 

Κίτρινες: 12' Ζαμπάζης, 84' Ιντζόγλου - 25' Ηλιάδης, 80 Αθανασιάδης

 

ΗΡΑΚΛΗΣ (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Ζιαμπάρης, Καρασαλίδης, Καρλίτος (55' Κυριακίδης), Ζαμπάζης (55' Πουρτουλίδης), Χαντί (77' Πασάς), Ρομάνο, Ιντζόγλου, Περόνε, Βέλλιος.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Αθανασιάδης, Παπαγεωργίου, Σερφά, Μελίσσης, Ποτουρίδης, Μεχία, Ηλιάδης (46' Λαδάκης), Μπαϊκαρά, Χαβίτο (65' Χασομέρης), Ροτζέριο (81' Ιγκόρ).

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR