Τετάρτη, 16 Δεκέμβριος 2015 16:57

Χριστουγεννιάτικο ντέρμπι όπως πέρυσι στην Α' τοπική...

Γράφτηκε από τον

Η τελευταία αγωνιστική της χρονιάς στην Α' τοπική θα διεξαχθεί λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα και περιλαμβάνει και φέτος ντέρμπι κορυφής!

Το Σαββατοκύριακο ο Πάμισος θα υποδεχθεί τον Τσικλητήρα Πύλου σε ένα ματς με πολλές ομοιότητες με το αντίστοιχο περσινό ντέρμπι που είχε γίνει τέτοιες μέρες στην Μεσσήνη…
Πέρυσι λοιπόν στις 21 Δεκεμβρίου ο Πάμισος είχε υποδεχθεί την Κυπαρισσία στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής του πρώτου γύρου της Α' τοπικής. Ο Πάμισος τότε ήταν στην κορυφή έχοντας 4 βαθμούς περισσότερους από την Κυπαρισσία.
Το φετινό ντέρμπι θα γίνει στις 19 Δεκεμβρίου και θα πραγματοποιηθεί και πάλι στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής. Ξανά στο Δημοτικό Στάδιο της Μεσσήνης, με τον Πάμισο να είναι και πάλι γηπεδούχος και πρωτοπόρος, όπως και πέρυσι.
Αυτή τη φορά όμως είναι διαφορετικός ο αντίπαλος. Ο Τσικλητήρας Πύλου βρίσκεται στην 2η θέση, έχει τρεις βαθμούς λιγότερους από την ομάδα της Μεσσήνης και θα πάει και αυτός με τον κόσμο του στο ντέρμπι κορυφής, όπως πέρυσι η Κυπαρισσία.
Θυμίζουμε πως το περσινό ντέρμπι είχε λήξει ισόπαλο χωρίς τέρματα. Η διαφορά είχε παραμείνει στο +4 υπέρ του Παμίσου, όμως τελικά η Κυπαρισσία ήταν αυτή που στο τέλος του πρωταθλήματος έκανε την ανατροπή και πανηγύρισε τον τίτλο.
Ο Τσικλητήρας πάει στο φετινό ντέρμπι από το -3 οπότε έχει την ευκαιρία με διπλό να αναδειχθεί και πρωταθλητής χειμώνα. Και η ισοπαλία όμως δεν θα είναι καθόλου άσχημο αποτέλεσμα για την ομάδα της Πύλου αφού θα μείνει σε απόσταση βολής από τον Πάμισο και επιπλέον θα έχει στην έδρα της το ματς του β' γύρου.
Ο Πάμισος από την πλευρά του έχει την ευκαιρία να πάρει τη νίκη και να κλείσει τον πρώτο γύρο στο +7 από τον Τσικλητήρα και στο +7 από την Κυπαρισσία (τουλάχιστον στο +7 ανάλογα με το τι θα κάνουν οι «κυανόλευκοι» με τον Ολυμπιακό Καλαμάτας).