Πέμπτη, 17 Δεκέμβριος 2015 17:36

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ: Ο ΠΑΟΚ με τα πιτσιρίκια και τα Χανιά με την... μαγκιά τους

Γράφτηκε από τον

Ο ΠΑΟΚ, που είχε εξασφαλίσει την πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας, παρατάχθηκε με τη μισή ομάδα Νέων στον Βόλο και ήρθε ισόπαλος, 1-1, με τον Ολυμπιακό. Ο «δικέφαλος» πέρασε ως πρώτος από τον 3ο όμιλο και τον ακολούθησαν τα Χανιά μετά το 2-2 με τον Πανθρακικό.

Στον Βόλο, σε ένα ματς χωρίς καμία βαθμολογική σημασία, ο ΠΑΟΚ με τα... πιτσιρίκια του, χρειάστηκε χρόνο για να βρει ρυθμό. Έτσι, ο Ολυμπιακός ήταν πιο απειλητικός στο ξεκίνημα. Στην κορυφαια του ευκαιρία, στο 9', η κεφαλιά του Σκοπελίτη έφυγε άουτ. Έτσι, ο ΠΑΟΚ κερδίζοντας μέτρα στο γήπεδο έφτασε στο 1-0 στο 17' όταν μετά από ωραία σέντρα στου Κάκκο, ο Δημητριάδης έπιασε το σουτ στην κίνηση. Οι γηπεδούχοι απάντησαν στο 32'. Μετά από λάθος στην άμυνα του «δικεφάλου», η μπάλα στρώθηκε στον Αλαμάνη κι εκείνος με πλασέ έγραψε το 1-1.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν... λίγο χειρότερο από το πρώτο. Η μεγαλύτερη ευκαιρία του δευτέρου μέρους ανήκε στον ΠΑΟΚ και ήρθε στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού. Μετά από σέντρα του Κτιστόπουλου, ο Κοροβέσης κατέβασε την μπάλα και από το ύψος της μικρής περιοχής την έστειλε δίπλα από την εστία. Το 1-1 έμεινε μέχρι τέλους με τον ΠΑΟΚ να προκρίνεται ως πρώτος του τρίτου ομίλου με 7 βαθμούς και τον Ολυμπιακό Βόλου να αποχαιρετά τη διοργάνωση.

Ολυμπιακός Βόλου: Δασκαλάκης, Καρράς, Ντάσιος (46' Κεσίδης), Αρβανίτης, Χιντζίδης, Νάστος, Σκοπελίτης (68' Γκουγκούδης), Τσιλιγκίρης (54' Παναγιώτου), Κυζιρίδης, Νικολιάς, Αλαμάνης

ΠΑΟΚ: Μελισσάς, Σκόνδρας, Δεληγιαννίδης (85' Παναγιωτίδης), Κοροβέσης, Τοπαλίδης, Συράκος (46' Κούστα), Κάκκο (85' Κτιστόπουλος), Τσελεπίδης, Δημητριάδης, Αντόνις, Πατράλης.

Παλικαρίσια πρόκριση τα Χανιά, 2-2 με Πανθρακικό 

Στα Χανιά η ομάδα της Κρήτης πανηγύρισε την πρόκριση μετά το 2-2 με τον Πανθρακικό. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ μόλις στο 7ο λεπτό όταν κέρδισαν πέναλτι (σε φάση πάντως που ξεκίνησε από οφσάιντ). Ο Μασάντο εκτέλεσε το πέναλτι στο κέντρο της εστίας, ο Πασχαλάκης απέκρουσε αλλά ο Ρίκα κινήθηκε ταχύτατα προς τη μπάλα και με κεφαλιά, σκόραρε. Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν την απάντηση στο 18', όταν ο Ψάλτης με εντυπωσιακό σουτ στην κίνηση από το ημικύκλιο της περιοχής έφερε το ματς στα ίσα.

Ο Πανθρακικός ξεκίνησε δυνατά το δεύτερο ημίχρονο, ψάχνοντας το γκολ για να «κλειδώσει» την πρόκριση. Και το βρήκε στο 55' με τον Μαρκόπουλο που σκόραρε με προβολή σε κενή εστία. Οι Κρητικοί όμως δεν το έβαλαν κάτω και με δεδομένο ότι με τη ισοπαλία θα έπαιρναν εκείνοι την πρόκριση έκαναν το 2-2 στο 67', με τον Μασάντο να δημιουργεί και τον Γκέσιο να εκτελεί. Οι παίκτες του Ελευθερόπουλου προσπάθησαν να πάρουν εκ νέου το προβάδισμα, δεν βρήκαν όμως τον τρόπο να απειλήσουν, το 2-2 έμεινε μέχρι το τέλος και τα Χανιά πήραν το εισιτήριο για τους «16».

Χανιά: Μπλάζιτς, Χατζηλιάδης, Μπριλάκης, Διαμαντόπουλος, Καρτσαμπάς, Μασάδο, Σαΐν, Ρίκκα (63' Νύκταρης), Τσούτσης, Δεινόπαπας (76' Σάντερσον), Γκέσιος (82' Σταμάτης)

Πανθρακικός: Πασχαλάκης, Παπαχρήστος (56' Ποτουρίδης), Σέτι, Χρήστου, Μπουγαΐδης, Ζδράβος (76' Ροζέριο), Ψάλτης, Χασομέρης (46' Χαβίτο), Νικόλτσης, Μαρκόπουλος, Μουδούρογλου

Πηγή: sentragoal.gr