Παρασκευή, 18 Δεκέμβριος 2015 14:57

Ιστορικές ομάδες σε δύσκολη θέση - Αγώνας επιβίωσης για Μεσσηνιακό και Απόλλωνα

Γράφτηκε από τον

Το Σαββατοκύριακο ολοκληρώνεται ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος της Α' τοπικής, η βαθμολογία του οποίου έχει στις τελευταίες θέσεις δύο ιστορικές ομάδες της Καλαμάτας.


Ο Μεσσηνιακός που την περασμένη δεκαετία πέρασε από Β', Γ' και Δ' εθνική, πλέον είναι στην ουρά της Α' τοπικής και ο κίνδυνος του υποβιβασμού είναι ορατός.
Οι «πράσινοι» έχουν ένα αρκετά νεανικό σχήμα ενώ ξεκίνησαν με εντυπωσιακή νίκη με 3-0 επί του Δωρίου την 1η αγωνιστική. Από τότε όμως αγνοούν την νίκη μετρώντας 6 ισοπαλίες και 7 ήττες στα 13 παιχνίδια που ακολούθησαν. Έτσι έχουν βρεθεί σε δύσκολη θέση και στον β' γύρο θα πρέπει να δείξουν βελτιωμένο πρόσωπο για να αποφύγουν τα χειρότερα.
Ένα μόλις βαθμό πάνω από τον Μεσσηνιακό βρίσκεται ο Απόλλωνας Καλαμάτας, ένα από τα πιο ιστορικά σωματεία της Μεσσηνίας που όμως στον φετινό πρώτο γύρο δεν έχει την πορεία που θα ήθελαν οι άνθρωποι του.
Μάλιστα ο Απόλλωνας προέρχεται από την εξαιρετική περσινή πορεία στην Α' τοπική όπου κατάφερε να τερματίσει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας (μαζί με τον Τέλλο Άγρα) ενώ έφτασε και μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου Μεσσηνίας όπου έχασε το τρόπαιο στην διαδικασία των πέναλτι από τον Τσικλητήρα Πύλου.
Φέτος τα πράγματα δεν πάνε καλά αφού ο Απόλλωνας ισοβαθμεί με το Διαβολίτσι στην προτελευταία θέση. Έχει ωστόσο μπροστά του ένα γύρο για να βελτιώσει την κατάσταση και να απομακρυνθεί από τις θέσεις του υποβιβασμού.
Μεσσηνιακός και Απόλλωνας θα αναμετρηθούν το Σάββατο στο γήπεδο του Μεσσηνιακού σε ένα ματς με έντονο βαθμολογικό ενδιαφέρον και για τους δύο ιστορικούς συλλόγους της πόλης με τον νικητή να παίρνει προβάδισμα στη μάχη της παραμονής.



Σε ίδια κατάσταση Μεθώνη
και Ηρακλής στην Α1 τοπική


Δύο ομάδες που έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους στο Μεσσηνιακό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια συναντάμε όμως και στις δύο τελευταίες θέσεις της Α1 τοπικής, τον Ηρακλή και την Μεθώνη που θα παίξουν επίσης μεταξύ τους την προσεχή αγωνιστική και συγκεκριμένα στις 6 μ.μ. στο γήπεδο «Π. Μπαχράμης». Η Μεθώνη είναι τελευταία με 3 βαθμούς και ο Ηρακλής προτελευταίος με 5 ενώ και οι δύο αγνοούν τη νίκη στο πρωτάθλημα.
Η Μεθώνη βρίσκεται στην ουρά της βαθμολογίας και κινδυνεύει με υποβιβασμό στην Β' τοπική. Μια ομάδα που αγωνίστηκε με επιτυχία για πολλά χρόνια στην Α' τοπική της Μεσσηνίας, η οποία έχοντας αρκετές αγωνιστικές και διοικητικές αλλαγές προσπαθεί να κάνει μια νέα αρχή, με τα αποτελέσματα ωστόσο να μην είναι  μέχρι τώρα τα επιθυμητά στο φετινό πρωτάθλημα της Α1 τοπικής. Η βαθμολογική διαφορά από τις ομάδες που βρίσκονται πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού ωστόσο είναι ανατρέψιμη, κάτι που ισχύει και για τον προτελευταίο Ηρακλή Καλαμάτας. Οι «κυανόλευκοι» έχουν και φέτος ένα εξαιρετικά νεανικό ρόστερ με την πλειοψηφία των παικτών να προέρχονται από την ακαδημία. Ωστόσο αγνοούν τη νίκη μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα και παραμένουν στην προτελευταία θέση, πληρώνοντας τις πολλές απουσίες που είχαν στα πρώτα ματς και το ψυχολογικό βάρος που δημιουργήθηκε στην συνέχεια.
Τόσο η Μεθώνη όσο και ο Ηρακλής διαθέτουν βέβαια το ειδικό βάρος να ανακάμψουν και να βγουν από την δύσκολη θέση στο β' γύρο του πρωταθλήματος.