Κυριακή, 20 Δεκέμβριος 2015 11:41

Η πιο... ποδοσφαιρική πρόταση γάμου από τον Σωτήρη Κριτσωτάκη

Γράφτηκε από τον
Η πιο... ποδοσφαιρική πρόταση γάμου από τον Σωτήρη Κριτσωτάκη

Στη χρυσή βίβλο του μεσσηνιακού ποδοσφαίρου έχουν καταγραφεί αρκετά απίστευτα γεγονότα τον τελευταίο αιώνα, όμως πρόταση... γάμου όπως αυτή που έκανε μέσα στον αγωνιστικό χώρο ο Σωτήρης Κριτσωτάκης στην αγαπημένη του Τάνια Τσαούση δεν υπήρξε ποτέ!


Το περασμένο Σάββατο στο γήπεδο του ΚΤΕΛ ο αρχηγός του Παναθηναϊκού Καλαμάτας έκανε την απόλυτη ποδοσφαιρική πρόταση γάμου στην εκλεκτή της καρδιάς του και ανερχόμενη διαιτητή με το μεταξύ τους love story να κάνει μέσα σε μερικές ημέρες το γύρο του διαδικτύου.
«Με έχουν πάρει τηλέφωνο πάρα πολλοί γνωστοί τις τελευταίες ημέρες από όλη την Ελλάδα και ειδικά από τη Θεσσαλονίκη και την Κρήτη, όπου έχω αρκετούς συγγενείς. Ασφαλώς και η δημοσιότητα δεν ήταν η επιδίωξή μου. Το έκανα παρ’ ότι αρχικά είχα πολλούς ενδοιασμούς για να αποδείξω στην Τάνια πόσο δυνατά είναι τα συναισθήματά μου για εκείνη» λέει ο Σωτήρης Κριτσωτάκης.
Ο 31χρονος αριστεροπόδαρος ακραίος αμυντικός έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, αλλά επισκέπτεται όσο πιο συχνά μπορεί την Κρήτη, τον τόπο καταγωγής του από τον πατέρα του. Μάλιστα στο νησί των παππούδων του έμεινε για τέσσερα χρόνια σπουδάζοντας Διοίκηση Επιχειρήσεων και στο διάστημα αυτό αγωνίστηκε σε ερασιτεχνικούς συλλόγους εκεί.
Ξεκίνησε να παίζει μπάλα στα ακαδημίες του Απόλλωνα Καλαμάτας σε πολύ μικρή ηλικία και στη συνέχεια θήτευσε στα τμήματα υποδομής της ΠΑΕ Καλαμάτα τη δεκαετία του ’90, πριν ξεκινήσει την περιπλάνησή του στα μεσσηνιακά γήπεδα.
Την πρόταση γάμου στην αγαπημένη του τη σχεδίαζε εδώ και αρκετό καιρό με απόλυτη... ακρίβεια και μυστικότητα. «Δεν ήθελα να μαθευτεί για να μην χαλάσει η έκπληξη. Περίμενα την κατάλληλη ευκαιρία να μην έχει παιχνίδι η Τάνια και είχα προγραμματίσει να το κάνω λίγο πριν τα Χριστούγεννα. Για να βρεθεί μέσα στον αγωνιστικό χώρο χρειάστηκε η βοήθεια ορισμένων ανθρώπων αλλά πιο πολύ θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου στον Παναθηναϊκό που προθυμοποιήθηκαν να μου κάνουν το χατίρι».
Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που οι δύο τους βρέθηκαν μαζί εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου, καθώς ο νόμος ορίζει ρητά πως σε περιπτώσεις συγγένειας αθλητή και διαιτητή ο τελευταίος είναι υποχρεωμένος να δηλώσει κώλυμα.
Για όσους, λοιπόν, αναρωτιούνται αν υπάρχουν ακόμα ρομαντικοί στα μεσσηνιακά γήπεδα ο Σωτήρης Κριτσωτάκης αποτελεί την πιο ζωντανή απόδειξη...

Είχε ειδοποιήσει τον πεθερό!

«Σαν θέλει η νύφη κι ο γαμπρός τύφλα να έχει ο πεθερός» αναφέρει μία από τις πιο γνωστές ελληνικές παροιμίες μόνο που όπως αποκαλύπτει η νύφη στη συγκεκριμένη περίπτωση ο πεθερός ήταν γνώστης εκ των προτέρων.
«Ο Μπαμπάς μου ήταν στο... κόλπο. Το γνώριζε από πριν, τον είχε ενημερώσει ο Σωτήρης, αλλά δεν είπε τίποτα για να μην χαλάσει την έκπληξη. Η μητέρα μου ήταν εκείνη που αιφνιδιάστηκε και έβαλε τα κλάματα. Ηταν και οι δυο τους στην εξέδρα» υποστηρίζει η ξανθιά ρέφερι που δεν είχε υποψιαστεί το παραμικρό αλλά περίμενε μία τόσο ξεχωριστή πρόταση γάμου: «Ο Σωτήρης είναι ένας πολύ ξεχωριστός άνθρωπος και είμαι σίγουρη ότι μπορεί να κάνει μεγάλες θυσίες για μένα».
Η ίδια βλέπει τη διαιτησία εξίσου ρομαντικά και όπως αναφέρει θα ήθελε να κάνει καριέρα σε αυτό το χώρο στο μέλλον.