Σάββατο, 19 Δεκέμβριος 2015 19:47

Η καλύτερη φετινή Βέροια 1-0 τον Αστέρα Τρίπολης

Γράφτηκε από τον
Η καλύτερη φετινή Βέροια 1-0 τον Αστέρα Τρίπολης

Τον έχει του χεριού της... Χωρίς νίκη ήταν στην έδρα της η Βέροια από την αρχή της φετινής Σούπερ Λίγκας και το πρώτο τρίποντο ήρθε απέναντι στον αντίπαλο που είχε κερδίσει για τελευταία φορά, τον Αστέρα Τρίπολης.

 

Στις 20 Απριλίου οι Ημαθιώτες νικούσαν με 4-0 τον Αστέρα Τρίπολης και λίγους μήνες μετά (19/12) οι «κυανέρυθροι» λύγισαν ξανά τους Αρκάδες αυτή τη φορά με 1-0

Η Βέροια πραγματοποίησε ίσως την καλύτερη εμφάνισή της στην εποχή Γιώργου Γεωργιάδη και οι παίκτες έδωσαν με αυτό το αποτέλεσμα μεγάλη ανάσα στον προπονητή τους, ο οποίος βρισκόταν σε αρκετά δύσκολη θέση. Πολύ καλή εμφάνιση από τον Γιαννούλη και τον Άρτσε, εντυπωσιακός ο Μαγιέφσκι που ήταν εκφραστής σχεδόν κάθε επιθετικής προσπάθειας των γηπεδούχων.

Από την άλλη, ο Αστέρας συνέχισε την προβληματική πορεία που έχει τελευταία. Αυτή ήταν η τέταρτη ήττα στη σειρά στη Σούπερ Λίγκα για τους «κιτρινομπλέ» που για δεύτερο διαδοχικό ματς δεν βρήκαν δίχτυα. Με εξαίρεση τον Φερνάντες και τον Γιάννου που πάλεψε, δεν υπήρχε άλλος παίκτης που να παίρνει βαθμό πάνω από τη βάση. Πολλά τα κενά αμυντικά με τον Σανκαρέ να έχει εμφανές θέμα συγκέντρωσης και τους χαφ να χάνουν αρκετές μάχες.

Με το... μαχαίρι στα δόντια μπήκε η Βέροια στο ματς. Από τα πρώτα λεπτά οι παίκτες της έβγαζαν ενέργεια και διάθεση. Έπαιρναν τις μονομαχίες και προκαλούσαν ρήγματα στην άμυνα του Αστέρα.

Στο 16' χάθηκε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία με το σουτ του Μαγιέφσκι να κοντράρει κι ενώ ο Μπαντής ήταν εξουδετερωμένος. Φάσεις είχαν γίνει και νωρίτερα με τους Ημαθιώτες να μπαίνουν περιοχή κυρίως από την πλευρά του Λούι.

Οι Αρκάδες δεν πατούσαν καλά αμυντικά και η επιβεβαίωση ήρθε στο 20' με το δοκάρι του Γεωργιάδη ύστερα από γκέλα του Σανκαρέ. Δύο λεπτά μετά ο Κόλα σκόραρε από κοντά με την... κοιλιά ύστερα από σουτ του Μαγιέφσκι στην κίνηση.

Ούτε στη συνέχεια έβγαλε αντίδραση ο Αστέρας. Ο Μαγιέφσκι έκανε ό,τι ήθελε και δημιουργούσε συνεχώς προβλήματα. Μόνο προς το τέλος του ημιχρόνου φάνηκαν οι φιλοξενούμενοι όταν η Βέροια τους έδωσε χώρο προκειμένου να πάει στα αποδυτήρια με το υπέρ της προβάδισμα.

Διαφορετική ήταν η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου. Σε αυτό ο Αστέρας είχε την κατοχή της μπάλας αλλά ήταν υπερβολικά φλύαρος. Δεν έβγαζε συνδυασμούς, δεν είχαν προσωπικές ενέργειες οι παίκτες του και έτσι το αποτέλεσμα ήταν να μην μπορεί να ανοίξει την άμυνα της Βέροιας.

Οι Ημαθιώτες ήταν καλά στημένοι και έβλεπαν να απειλούνται μόνο από στατικές φάσεις. Ο Φερνάντες έκανε ό,τι μπορούσε για τους Αρκάδες, αλλά σαφώς και μόνος του δεν ήταν ικανός να γυρίσει το ματς.

Οι γηπεδούχοι, από την άλλη, έψαχναν όσο μπορούσαν να χτυπήσουν με αντεπιθέσεις. Ωστόσο, δεν είχαν καλές τελικές επιλογές. Ο Άρτσε ήταν εκείνος που ανέβαινε αρκετά και δοκίμαζε το πόδι του χωρίς να βρίσκει στόχο.

Ο Βεργέτης δοκίμασε διάφορα αλλάζοντας σχηματισμούς. Έκλεισε το ματς με τον Παπαδόπουλο (τον είχε περάσει πλάγια προηγουμένως) δίπλα στον Γιάννου, ρίσκαρε όσο μπορούσε, αλλά τίποτα δεν του βγήκε. Ούτε πραγματική φάση δεν έκανε η ομάδα του και έκλεισε έτσι τον πρώτο γύρο εκτός πεντάδας.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Τριτσώνης (Αθηνών), βοηθοί οι Απτόσογλου (Αθηνών) και Χουσκόγλου (Θράκης), ενώ τέταρτος ο Θάνος (Γρεβενών).

Κίτρινες: 45'+1 Όστοϊτς, 72' Ναζλίδης - 12' Γκόιαν, 28' Σανκαρέ, 71' Μάσα, 87' Γιαννούλης

ΒΕΡΟΙΑ (Γιώργος Γεωργιάδης): Λόπεθ, Μαλόν, Πούγγουρας, Όστοϊτς, Γιαννούλης, Μπατιόν, Άρτσε, Μαγιέφσκι (75' Σιόντης), Ναζλίδης, Γεωργιάδης (87' Νάστος), Κόλα (90'+3 Καϊκούτ).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Μπαντής, Λούι, Σανκαρέ, Γκοϊάν, Γιαννούλης, Κουρμπέλης (65' Φούντας), Ιγκλέσιας (88' Δημούτσος), Νίκο Φερνάντες (78' Χαμντανί), Μάσα, Γιάννου, Παπαδόπουλος.

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR