Δευτέρα, 21 Δεκέμβριος 2015 11:37

ΠΑΜΙΣΟΣ - ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ 0-0: Ισόπαλο το ντέρμπι, όλα ανοιχτά για τον τίτλο

Γράφτηκε από τον
ΠΑΜΙΣΟΣ - ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ 0-0: Ισόπαλο το ντέρμπι, όλα ανοιχτά για τον τίτλο

Το ίδιο σκηνικό με πέρυσι επαναλήφθηκε προχθές στη Μεσσήνη...

Ο Πάμισος αναδείχθηκε ισόπαλος δίχως τέρματα (0-0) με τον Τσικλητήρα και παρέμεινε 3 βαθμούς μπροστά, όπως είχε γίνει και πριν ένα χρόνο τέτοια εποχή... Ηταν 21 Δεκεμβρίου 2014 όταν Πάμισος και Κυπαρισσία είχαν μείνει στο 0-0, με τους μετέπειτα πρωταθλητές να είναι 4 βαθμούς πίσω από τους νησιώτες. Κοινός παρανομαστής και στα δύο ματς ότι ο Πάμισος ήταν ανώτερος και έχασε πολλές κλασικές ευκαιρίες, όμως δεν βρήκε δίχτυα και έχασε την ευκαιρία να πάρει μια διαφορά ασφαλείας στην αυλαία του πρώτου γύρου.
Η ομάδα της Μεσσήνης κατέκτησε τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα, όμως αυτή που δικαιούται να πανηγυρίζει είναι αυτή της Πύλου που διατηρήθηκε σε απόσταση βολής από την πρώτη θέση και έχει και τα δύο ντέρμπι του β' γύρου στο γήπεδο της.
Η υπόθεση τίτλος λοιπόν είναι ανοικτή μιας και στα τρία ντέρμπι (όλα ισόπαλα) φάνηκε πως η διαφορά των τριών πρώτων ομάδων είναι μικρή.
Η ομάδα του Αντώνη Μαυρέα πάντως μπορεί να τα έχει με την τύχη της στο προχθεσινό ματς, αφού ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα, είχε δύο δοκάρια και αρκετές ακόμη καλές ευκαιρίες. Ο Πάμισος παρουσιάστηκε σαφώς καλύτερος σε σχέση με το ματς με την Κυπαρισσία, όμως και πάλι δεν μπόρεσε να κερδίσει στο γήπεδο του και αυτό πρέπει να προβληματίσει άπαντες.
Από την άλλη ο Τσικλητήρας κατέβηκε με αμυντικές διαθέσεις στη Μεσσήνη και πήρε αυτό που ήθελε, έχοντας σε έξοχη μέρα τον γκολκίπερ Μίντζηρα, αλλά και την τύχη με το μέρος του. Παράλληλα η ομάδα της Πύλου είχε κι ένα ακυρωθέν γκολ στο 21' με τον Μικελάτο, σε μία δύσκολη φάση που δεν φαίνεται να υπάρχει "καραμπινάτη" παράβαση.
Ο αγώνας έγινε μπροστά σε 600 περίπου θεατές, 200 εκ των οποίων φίλοι του Τσικλητήρα που έκαναν αισθητή την παρουσία τους.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο ματς και στο πρώτο δεκάλεπτο άγγιξαν το γκολ... Στο 7' ο Χ. Τρίψας σέντραρε και ο Τσουλάκος από κοντά έστειλε με δυνατό σουτ την μπάλα ψηλά άουτ.
Δύο λεπτά αργότερα ο Σαραντόπουλος γέμισε για τον Γεωργιόπουλο που με κεφαλιά πάσα έδωσε στον Τσουλάκο. Ο τελευταίος έκανε την προβολή από κοντά, όμως ο Μίντζηρας απομάκρυνε σε κόρνερ.
Στο 11' το σουτ του Σαραντόπουλου (κέρδισε τη μονομαχία από
τον Ν. Παπαγεωργίου) μπλόκαρε ο Μίντζηρας.
Μετά το πρώτο τέταρτο οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν και στο 21' βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα... Ο Τσάτσος εκτέλεσε ένα φάουλ, ο Ανδρέου έδιωξε και ο
Γ. Παπαγεωργίου έκανε ένα τυφλό γέμισμα με τον Μικελάτο να πετάγεται στην καρδιά της περιοχής και με καρφωτή κεφαλιά να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα...
Το γκολ όμως ακυρώθηκε από τον Μπλάνα (είχε σφυρίξει προτού η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα) για επιθετικό φάουλ του Ν. Παπαγεωργίου στον Μωράκη, που ήταν δίπλα. Ηταν μία δύσκολη φάση και φάνηκε να υπάρχει μία επαφή (από αυτές που γίνονται κατά κόρον μέσα στην περιοχή σε κάθε ματς), όχι όμως ικανή για να βγάλει εκτός πορείας τον Μωράκη.
Ετσι οι Πυλιώτες φώναξαν για το ακυρωθέν γκολ (και φαίνεται να έχουν δίκιο) που θα άλλαζε και τις ισορροπίες στο ματς αν μετρούσε.
Από εκείνο το σημείο μέχρι και λίγο πριν την ανάπαυλα ο ρυθμός έπεσε, με τον Πάμισο πάντως να ελέγχει το ματς.
Στο 41' ο Κορομηλάς έδωσε μέσα στην περιοχή στον Χ. Τρίψα, ο οποίος όμως νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Μίντζηρα που έδιωξε σε κόρνερ.
Στο επόμενο λεπτό το φάουλ του Χ. Τρίψα από πλάγια θέση χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και έφυγε άουτ.
Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους ήταν για λογαριασμό της ομάδας του Νίκου Κακαλέτρη, με τον Μικελάτο να κάνει ωραία ενέργεια στο 45', το συρτό σουτ όμως που επιχείρησε έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι.
Στο δεύτερο μέρος το τέμπο του ματς ήταν πιο αργό με τους γηπεδούχους να ψάχνουν διαδρόμους προς την εστία του Μίντζηρα. Στο 57' το σουτ του Χ. Τρίψα έδιωξε ο Μίντζηρας με την μπάλα στη συνέχεια να χτυπά στον Τσώνη και τους παίκτες του Παμίσου να ζητούν πέναλτι για χέρι, όμως ο Μπλάνας έδωσε σωστά συνέχεια στο παιχνίδι.
Ο Πάμισος που ξεκίνησε μόνο με τον Τσουλάκο στην επίθεση, φάνηκε πως ήθελε φρεσκάρισμα από τη μέση και μπροστά, με τον Μαυρέα να ρισκάρει στο τελευταίο 20λεπτο με τους Χελά και Τουρλίδα.
Στο 71' οι νησιώτες άγγιξαν το γκολ... Ο Χελάς τσίμπησε την μπάλα για τον Τσουλάκο που γύρισε παράλληλα και ο Σαραντόπουλος φάτσα με την εστία πλάσαρε άουτ, με το... κακό του πόδι, το δεξί!
Τρία λεπτά αργότερα ο Χ. Τρίψας βρήκε με βαθιά μπαλιά τον Χελά που σούταρε ψηλά άουτ από καλή θέση.
Οι γηπεδούχοι πίεζαν ασφυκτικά την εστία των Πυλιωτών και είχαν νέα μεγάλη ευκαιρία στο 80'... Ο Χελάς σέντραρε από δεξιά με τον Τσουλάκο να πιάνει την κεφαλιά και την μπάλα να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι και να φεύγει κόρνερ, αφού την έδιωξε με τα ακροδάκτυλα και ο Μίντζηρας.
Η τελευταία καλή στιγμή στο ματς ήταν στο 85' με τον Κορομηλά να διεμβολίζει την άμυνα της Πύλου από αριστερά και να δίνει στον Τουρλίδα που έκανε το συρτό σουτ, όμως ο γκολκίπερ του Τσικλητήρας είπε και πάλι "όχι", διώχνοντας με τα πόδια σε κόρνερ.
Ο Πάμισος τελείωσε το ματς με 10 παίκτες λόγω σωστής αποβολής του Μπαλαλά στο 90' γιατί έκανε χέρι στο χώρο του κέντρου.
Από τον Πάμισο ξεχώρισαν οι Χ. Τρίψας, Γεωργιόπουλος και Κορομηλάς, ενώ δραστήριος ήταν ο Χελάς στα λεπτά που έπαιξε. Από την Πύλο κορυφαίος ήταν ο Μίντζηρας και τον ακολούθησαν σε απόδοση οι Χοτζάι και Γ. Παπαγεωργίου.
Ο Μπλάνας έκανε καλή διαιτησία και ήταν σωστός στον πειθαρχικό έλεγχο, όμως ελέγχεται για το ακυρωθέν γκολ του Μικελάτου. Πολύ καλά τα πήγαν οι βοηθοί Λάμιας και Γκούμας.
ΠΑΜΙΣΟΣ: Ανδρέου, Κορομηλάς, Γ. Τρίψας, Μπερερής, Μωράκης, Τζανετέας (69' Χελάς), Μπαλαλάς, Σαραντόπουλος (79' Τουρλίδας), Γεωργιόπουλος (82' Κουρούπης), Χ. Τρίψας, Τσουλάκος.
ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ: Μίντζηρας, Ανταλής, Ν. Παπαγεωργίου, Χοτζάι, Δούνιας, Διακουμής (70' Βασιλόπουλος), Μικελάτος, Τσώνης, Τσάτσος,
Γ. Παπαγεωργίου, Νάτσης (62' Μπίζος 89' λ. τρ. Μουράτης).