Δευτέρα, 21 Δεκέμβριος 2015 14:00

ΟΜΟΝΟΙΑ - ΕΡΑΝΗ 0-1: Νέο διπλό με σκόρερ τον Διονυσόπουλο

Γράφτηκε από τον

Με γκολ που σημείωσε στο α' ημίχρονο ο Διονυσόπουλος, η Εράνη πέρασε το Σάββατο από το "Γ. Λουκαρέας" επικρατώντας της Ομόνοιας 1-0.


Το παιχνίδι είχε πολλές φάσεις με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να αξιοποιήσουν κάποιες από αυτές ώστε να πάρουν τη νίκη. Οι φιλοξενούμενοι κατόρθωσαν με γκολ του Διονυσόπουλου στο 15' να πάρουν κεφάλι στο σκορ και να το κρατήσουν μέχρι το τέλος, μιας και στις πολλές φάσεις που δημιούργησαν στη συνέχεια δεν μπόρεσαν να βρουν δίχτυα.
Καλές ευκαιρίες για γκολ είχε και η Ομόνοια, όμως είτε από αστοχία, είτε από ατυχία οι παίκτες της δεν μπόρεσαν να παραβιάσουν την εστία του Αθανασόπουλου.
Μετά το παραπάνω αποτέλεσμα, η φιλιατρινή ομάδα ολοκλήρωσε τα επίσημα παιχνίδια του α' γύρου με νίκη και φιγουράρει στην κορυφή της Α1 τοπικής.
Η Ομόνοια, που φέτος συνεχίζει τη σταδιακή ανανέωση του έμψυχου δυναμικού, που ξεκίνησε από την περσινή σεζόν, βρίσκεται μέσα στην πρώτη 5άδα.
Στο 5' σέντρα σουτ του Ντόκου και κεφαλιά του Κ. Κοστρίβα, η μπάλα έφυγε παράλληλα με την εστία  και κατέληξε άουτ. Στο 9' σέντρα του Ντόκου για τον Γ. Χατζηπαναγιώτη, αυτός έκανε το σουτ στην κίνηση και απέκρουσε ο Αθανασόπουλος σε κόρνερ. Στο 12' σουτ του Γ. Χατζηπαναγιώτη μέσα στην από την περιοχή η μπάλα βρήκε σε σώματα και κατέληξε κόρνερ. Στο 15' μετά από φάουλ του Α. Καλογερόπουλου, ο Διονυσόπουλος με κεφαλιά πέτυχε το 0-1 που ήταν και το γκολ που έκρινε τον αγώνα. Στο 16' σε σέντρα του Ντόκου ο Πετριτάϊ πετάχτηκε στο β' δοκάρι έκανε την κεφαλιά, όμως η μπάλα βρήκε στην πλάτη αμυντικού και πέρασε κόρνερ. Στο 20' σέντρα του Α. Καλογερόπουλου, ο Αλμπαν την κεφαλιά και η μπάλα άουτ από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 25' ο Β. Σπυρόπουλος κεφαλιά από καλή θέση έστειλε την μπάλα άουτ από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 30' ο Β. Σπυρόπουλος βγήκε τετ-α-τετ με τον Ξανθάκης πλάσαρε, αλλά απέκρουσε ο τερματοφύλακας της Ομόνοιας. Στο 40' από φάουλ του Α. Καλογερόπουλου, ο Αλμπαν μεκεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 48' ο Ι. Καλογερόπουλος βρέθηκε μόνος απέναντι στον Ξανθάκη, τον πλάσαρε και η μπάλα έφυγε άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 50' σουτ του Διονυσόπουλου μέσα από περιοχή απέκρουσε σε κόρνερ ο Ξανθάκης. Στο 53' ο Β. Σπυρόπουλος μόνος απέναντι στον Ξανθάκη έκανε το πλασέ, όμως πρόλαβαν οι αμυντικοί και έδιωξαν πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή του τέρματος. Στο 60' παράλληλη πάσα του Π. Σπυρόπουλου για τον Β. Σπυρόπουλο, αυτός από το ύψος της μικρής περιοχής πλάσαρε στέλνοντας την μπάλα πάνω στον Ξανθάκη. Στο 65' ο Διονυσόπουλος βγήκε τετ-α-τετ με τον Ξανθάκη, αλλά η μπάλα από το πλασέ του έφυγε άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 66' πάσα Ι. Καλογερόπουλου στο ύψος του πέναλτι σχεδόν για τον Α. Καλογερόπουλο, αυτός με πλασέ έστειλε την μπάλα μόλις άουτ από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 72' ο Ι. Καλογερόπουλος βγήκε "φάτσα" με τον Ξανθάκη, τον απέφυγε και πλάσαρε άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 82' ο Π. Σπυρόπουλος "έκλεψε" την μπάλα από αμυντικό μπήκε στην περιοχή και την "έκοψε" για τον Διονυσόπουλο, όμως πρόλαβε ο Ξανθάκης του έκλεισε το πεδίο και το πλασέ του έφυγε άουτ. Στο 92' ο Στριμπάκος έκλεψε την μπάλα στη γωνία της μεγάλης περιοχής προχώρησε και έκανε το διαγώνιο πλασέ στέλνοντας την μπάλα πάνω στον Ξανθάκη. Στο 80' από πλάγιο του Αναζίκου και κεφαλιά-πάσα του Κατσίβα, ο Γ. Χατζηπαναγιώτης μόνος με Αθανασόπουλο, προσπάθησε να τον "κρεμάσει" με πλασέ, όμως ο δεύτερος έκανε πίσω βήματα και με το ένα χέρι απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ. Ο Ντόκο το εκτέλεσε συρτά στο α' δοκάρι για τον Κ. Κοστρίβα, που πλάσαρε, αλλά ο Αθανασόπουλος κατάφερε να μπλοκάρει την μπάλα. Στο 91' σέντρα του Κ. Κοστρίβα στο β' δοκάρι ο Ταπεινός πλάσαρε άουτ.
Διαιτητής ήταν ο Ψηλοπαναγιώτης
ΟΜΟΝΟΙΑ: Ξανθάκης, Πετριτάϊ, Δ. Κοστρίβας, Κ. Κοστρίβας, Ταπεινός, Δρογγίτης (70' αναζίκος), Τάφα, Αγγελής (46' Κατσίβας), Ντόκο, Γ. Χατζηπαναγιώτης, Σπυρόπουλος.
ΕΡΑΝΗ: Αθανασόπουλος, Αλεξανδρόπουλος, Ανδρεόπουλος, Αλμπαν, Μιχαλακόπουλος, Κασπίρης, Ι. Καλογερόπουλος, Π. Σπυρόπουλος (90' Στριμπάκος), Α. Καλογερόπουλος (85' Χότι), Β. Σπυρόπουλος (60' Χρονόπουλος), Διονυσόπουλος.
• Μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής της Ομόνοιας Σωτήρης Μπουραντώνης σε σύντομη δήλωση του στο "Notosport" ανέφερε: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στη Εράνη για τη νίκη της, ήταν δίκαιη και έδειξε ότι άξια βρίσκεται στην κορυφή».