Δευτέρα, 21 Δεκέμβριος 2015 17:35

Κοντονής: «Πολλές αναφορές για στημένα στη Football League»

Γράφτηκε από τον

Ο Σταύρος Κοντονής με δηλώσεις του τόνισε ότι υπάρχουν πολλές αναφορές για στημένα παιχνίδια στην Football League ενώ ανέφερε ότι την επόμενη φορά θα μιλήσει με ονόματα και εφημερίδων και δημοσιογράφων που παραπληροφορούν.Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο Υφυπουργός Αθλητισμού:

«Δυστυχώς, στη Β' Εθνική, στη Football League, υπάρχουν πάρα πολλές, συχνές αναφορές, για στημένα παιχνίδια και το λέω δημόσια αυτή τη στιγμή, πρώτη φορά. Είναι κάτι το οποίο μας προβληματίζει.

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, η οποία είναι και αρμόδια να πάρει αποφάσεις, ελέγχει αυτές τις περιπτώσεις, αλλά κρούω τον κώδωνα του κινδύνου και στους ιδιοκτήτες των ομάδων, οι οποίες αναφέρονται αρκετές φορές σε τέτοιες καταστάσεις. Κρούω τον κώδωνα του κινδύνου τώρα. Πριν είναι αργά και για τους ίδιους και για τις ομάδες τους. Οι παράγοντες και επιχειρηματίες έχουν κάθε δικαίωμα ως Έλληνες πολίτες να στηρίζουν οποιαδήποτε πολιτική επιλογή κρίνουν ότι είναι η καλύτερη, για τους λόγους που κρίνουν", όμως "το καθήκον του πολιτικού προσωπικού της χώρας- και μάλιστα όλων των κομμάτων, είναι να στέκονται σε απόσταση από τα οικονομικά συμφέροντα και να χαράσσουν την πολιτική, με γνώμονα όχι τα συμφέροντα, αλλά τα συμφέροντα της κοινωνίας».

«Σε πάρα πολλά άρθρα στον αθλητικό Τύπο αναφέρεται ότι νόμος που ψηφίστηκε του Μάιο του 2015 και αφορούσε την πάταξη της βίας, δεν εφαρμόζεται, διότι οι διαιτητές κάνουν άλλα πράγματα στο γήπεδο. Θέλω να πω ότι ο νόμος που ψηφίσαμε δεν έχει καμία σχέση με τον κανονισμό ποδοσφαίρου, που έχει θεσπίσει η διοργανώτρια Αρχή, η Super League και η ΕΠΟ.

Εδώ γίνεται, λοιπόν, μία διαστρέβλωση και μία παραπληροφόρηση, κατά τη γνώμη μου σκόπιμη: Ότι δήθεν ο νόμος, που ψηφίσαμε εμείς, εμπεριέχει υψηλά πρόστιμα για τις ομάδες, που οι φίλαθλοί τους παραβιάζουν κάποιους κανόνες ευταξίας και ευπρέπειας στα γήπεδα και ότι στον νόμο τον δικό μας δεν υπάρχουν εκείνα τα στοιχεία, που οι διαιτητές να κάνουν αυτό που πρέπει. Τονίζω ότι οι διαιτητές ελέγχονται από την ΕΠΟ και εφαρμόζουν τον κανονισμό της ΕΠΟ και όχι τον νόμο. Την επόμενη φορά θα μιλήσω με ονόματα και εφημερίδων και δημοσιογράφων, που παραπληροφορούν κατά αυτόν τον τρόπο.  Για παράδειγμα, αυτό το οποίο εφαρμόστηκε στην περίπτωση των επεισοδίων του Παναθηναϊκού, δεν έχει καμία σχέση με τον νόμο τον δικό μου, εγώ δεν έχω μιλήσει ακόμη γι' αυτό το ζήτημα. Ήταν ο κανονισμός του ποδοσφαίρου και οι αποφάσεις, που πήραν οι αθλητικοί δικαστές, που εκδίκασαν αυτές τις υποθέσεις.

Όλοι θα καταλάβουν ότι βρισκόμαστε πλέον σε ένα καθεστώς ισονομίας, δεν πρόκειται να χαριστούμε σε κανέναν και γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο βλέπετε ότι και εγώ προσωπικά και η κυβέρνηση βάλλεται από αυτά τα συμφέροντα τα οποία, βλέπουν ότι δε μπορούν να κάνουν αυτά, τα οποία έκαναν τα προηγούμενα χρόνια. Στην Ελλάδα έχουμε κακή διαιτησία, βλέπουμε αποφάσεις διαιτητών, οι οποίες δεν ξέρω πώς παίρνονται και επίσης αποφάσεις διαιτητών, που δεν εφαρμόζουν τον κανονισμό της ΕΠΟ, όσον αφορά φαινόμενα βίας. Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς- και η ΕΠΟ και η Επιτροπή Διαιτησίας και οι ομάδες- θα πρέπει να καθίσουμε, να συντονιστούμε και να δούμε πώς μπορούμε να λύσουμε αυτό το πρόβλημα, εάν θέλουν το καλό του ποδοσφαίρου. Θέλω να τους πως το εξής, ότι με το καλό του ποδοσφαίρου, θα έλθει και το καλό το δικό τους, μέσω της αύξησης της αξιοπιστίας του αθλήματος».
Πηγή: gazzetta.gr

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ